Taylor muziekvideos

Bron beeld: Musicza

Nu het zomervakantie is, vind ik echt niets fijner dan lekker een beetje onbenullig op YouTube rondhangen en allerlei filmpjes kijken: ik ben bijvoorbeeld heel erg fan van de Rap Battles, maar ook vind ik het heerlijk om uitgebreid de tijd te nemen om filmpjes van Taylor Swift te bekijken. Vandaag zet ik mijn favoriete muziekvideo’s van haar op een rijtje!

Love Story

Door dit liedje werd ik verliefd op Taylor en haar muziek: een vriendin van me stuurde me het linkje toe omdat ze bij het nummer heel erg aan mij moest denken en vanaf dat moment was ik verkocht. Het liedje schreef Taylor toen ze een jaar of achttien was en van haar ouders niet met een jongen uit mocht omdat ze hem niet geschikt voor haar vonden. Ik vind het zo heerlijk romantisch en sprookjesachtig! Met dit nummer is Taylor overigens ook doorgebroken in Nederland, ze zong het als toegift tijdens haar show in Rotterdam in 2011.

White Horse

Oké, dit is niet het vrolijkste liedje, mar ik vind het wel een hele mooie video omdat Taylor hierin zo eerlijk is: je ziet en voelt haar pijn, het raakt je en het komt binnen. Ofwel acteert ze heel goed, ofwel zijn dit gewoon echt haar rauwe gevoelens.

Mine

Ook in het kader van Love Story: heerlijk romantisch en fijn, echt zo’n liedje waarbij je weg zwijmelt over de relatie die je wilt hebben. Met dit nummer heeft Taylor wat mij betreft heel erg laten zien dat ze niet alleen maar zingt over liefdesverdriet, maar juist ook over fijne relaties en echte liefde. Ik vind het ook zo leuk om haar als moeder te zien <3

Mean

Dit was haar eerste echte powernummer: ik had het toen nog niet echt door, maar achteraf begrijp ik dat ze met heel veel nummers heeft laten zien dat ze een enorme groei heeft doorgemaakt. Met dit liedje haalt ze uit naar de mensen die haar vroeger op school pestten, en ik vind het zó leuk dat het gewoon echt waar is: Taylor is nu de best verdienende artiest ter wereld, ze heeft ontzettend veel bereikt en ze is onwijs sterk en mooi van binnen en van buiten, dus die pesters hebben lekker het nakijken! Bovendien steekt ze met dit liedje haar jonge fans die hetzelfde doormaken een hart onder de riem, daarom vind ik de video ook zo leuk in elkaar zitten. O ja, en liefde voor haar vintage look!

The Story of Us

Eén van mijn favoriete liedjes omdat het over verhalen en boeken gaat en omdat het zo lekker klinkt. De video speelt zich af in een bibliotheek, dus dat kan echt niet meer stuk. Bovendien ben ik echt dol op Taylors haar hier.

Safe & Sound

Dit liedje maakte ze voor de eerste The Hunger Games-film en ik vind het zó mooi. Het is helemaal geen liefdesliedje, maar juist een nummer dat voor mij heel erg doet denken aan de band tussen Katniss en haar zusje Prim. Taylor ziet er geweldig uit in de video en ik vind het gewoon echt heel mooi.

Begin Again

Ooooohh, ik vind deze zo mooi! Taylors outfits, Taylors jurk ergens hoog boven Parijs, Parijs, Taylor op een fiets door Parijs, de mooie jongen, de taartjes, Parijs, Parijs, Parijs… gewoon echt magisch. En sprookjesachtig. En romantisch. En zo mooi en perfect!

I Knew You Were Trouble

Ik vind het vooral gaaf dat Taylor in deze video echt een compleet andere kant van zichzelf laat zien. Het heeft echt een verhaal, rauw en emotioneel, het is heel herkenbaar voor elk meisje dat verliefd is geweest op een foute jongen, ze ziet er ontzettend stoer uit en ik vind het gewoon geweldig.

22

Ik ben dit liedje pas leuk gaan vinden sinds ik heb beseft dat het eigenlijk gaat over iedereen die een twentysomething is, inclusief ikzelf: het gaat over alles wat je meemaakt en wat er door je heen gaat en juist daardoor is het zo’n leuk liedje. Ik vind de video ook gewoon heel erg leuk omdat het zo lekker levendig en vrolijk is!

Everything Has Changed

O mijn god, ik vind deze video zó schattig. Echt waar, het idee om kinderen het verhaal te laten vertellen is geniaal geweest. Het is zo romantisch, echt gewoon heel erg leuk om nar te kijken. En dan vooral het einde… stiekem ship ik nog steeds Taylor en Ed. Maar hun vriendschap is ook wel weer heel erg leuk, dus dat moet ook niet verpest worden.

Shake It Off

Die moet er natuurlijk wel bij! Ik vind het zo geweldig, niet alleen het nummer maar ook hoe Taylor is in de video, hoe ze de identiteit aanneemt van alles waar de media en het publiek haar voor hebben uitgemaakt en dat ze tegelijkertijd zo heerlijk zichzelf is. En ik vind het zo leuk dat ze danst met de fans en zichzelf belachelijk maakt en nou ja, gewoon ontzettend leuk.

Blank Space

Dit is gewoon geweldig. Niemand bespot Taylor Swift zoals Taylor Swift Taylor Swift bespot, dat blijkt wel weer uit deze video: ze is de mannenverslindster die ze volgens de media is en de hele video is gewoon geniaal. Ze heeft er nog nooit zo geweldig uit gezien, het huis is fantastisch, de mooie jongen is een hele mooie jongen en alles is gewoon perfect!

Bad Blood

En daar is-ie dan! Deze video is briljant: ik vind het geweldig hoe sterk en stoer Taylor hierin is, ik vind alle cameo’s van haar squad people geweldig en ik vind haar outfits geweldig en ik vind het nummer geweldig. Gewoon geweldig!

Welke video van Taylor vind jij het leukste?

You may also like...

1 Comment

  1. Mijn favorieten zijn Blank Space en Mine. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]