9200000016130541

Half-vampier Cat Crawfield werkt nu als geheime agent voor de overheid om de wereld te ontdoen van de ondoden en ze gebruikt alle skills die ze van Bones, haar sexy en uiterst gevaarlijke ex, geleerd heeft. Als Cat zelf op de lijst staat om uitgeschakeld te worden is Bones de enige die haar kan helpen. In dit tweede deel van de Nachtjagers-serie ziet Cat zich wederom genoodzaakt om met Bones samen te werken en dit maakt van alles in haar los. Cat probeert om hun relatie zakelijk te houden, maar ze kan haar verlangens voor Bones niet eeuwig onderdrukken…

Samenvatting

Vier jaar zijn verstreken sinds half-vampier Cat Crawfield wegging bij haar grote liefde Bones om samen met haar moeder een aanzienlijk rustiger leven te leiden, als geheim agent bij de FBI om vampiers op te sporen en te verslaan. Vier jaar zonder Bones hebben ervoor gezorgd dat Cat nu gewend is aan het alleen zijn en haar leven weer op probeert te pakken, maar het gat in haar hart dat zijn afwezigheid continu brandt, is nog lang niet genezen. Maar plotseling worden de rollen omgedraaid en wordt Cat degene die het doelwit is van moordlustige vampiers, en dan ook nog één vampier in het bijzonder die behoorlijk pijnlijke banden heeft met een zekere ex… hoewel het precies is wat Cat niet wil, vreest ze dat ze geen andere keus heeft dan Bones weer in haar leven toe te laten – en is dat stiekem niet juist wat ze het allerliefste wil, het verboden fruit weer in haar bezit hebben?

Beoordeling

Toen ik het eerste deel in deze nieuwe vampierenreeks las, was ik nog wel wat kritisch: ik vond het hier en daar wel een beetje té, niet alleen qua geloofwaardigheid maar ook op het gebied van de erotiek. Op de één of andere manier is me dat in dit boek heel erg meegevallen: misschien omdat ik erop voorbereid was en wist wat ik moest verwachten, maar ik vond dit boek nog sterker dan deel één, dat ik toen al vier vlinders gaf omdat het een heel boeiend verhaal, maar hier en daar dus niet helemaal perfect was. Maar dit tweede deel vond ik juist wél geweldig: ik heb er ontzettend van genoten. Af en toe zijn de gebeurtenissen nog steeds een beetje vergezocht, maar hé – het is urban fantasy, dat kan ook niet al te geloofwaardig zijn. Het verhaal op zich is wel heel sterk, er zit minder actie en daardoor meer diepgang en meer persoonlijke ontwikkeling in, ik vond de personages ook echt heel boeiend en veel herkenbaarder en levendiger dan in deel één. De erotische scènes vielen me ook mee: er waren er minder en met uitzondering van één wel behoorlijk heftige kon ik er goed doorheen lezen en ook de inhoud ervan zien, want er bestaan erotische scènes die gewoon puur seks zijn en erotische scènes waar een betekenis achter zit. Het boek leest lekker vlot, ik had het in een paar dagen uit en het wordt nergens saai of langzaam: het sleepte me compleet mee en er zaten een paar heel onverwachte en enorm interessante wendingen in waardoor ik voortdurend getriggerd werd om te blijven lezen. Toen ik het eenmaal uit had, zat ik zo in de vampiersfeer dat ik spontaan besloot om meteen door te gaan met de volgende vampierhunk: het herlezen van Violet van Abigail Gibbs voor ik het tweede deel daarvan ga lezen (Herfstroos).

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering

Titel: Met een been in het graf (One foot in the grave)
Auteur: Jeaniene Frost
Serie: Nachtjagers #2
Genre: urban fantasy
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Jaar: 2014
Aantal pagina’s: 285
Kopen: Hier!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]