628-J-Law-Swifty-Web

Bron

Oké, in principe heb ik weinig met Hollywood-buzz: ik vind het wel leuk om de achterklaprubriek op NU.nl dagelijks te lezen, gewoon om te kijken wat er zoal gaande is, maar verder word ik er niet echt warm of koud van wat Kim Kardashian nu weer heeft gedaan of wie met wie datet. Ik heb een aantal artiesten en een aantal acteurs/actrices die ik tof vind en die ik zo half en half volg, maar dat is dan meer op het gebied van hun werk, niet privé. Toch zijn er twee Hollywood-iconen die ik wel heel erg tof vind en ook een soort van belangrijk voor me zijn geworden. Dat hebben ze namelijk met elkaar gemeen: Taylor Swift en Jennifer Lawrence zijn niet alleen mijn grootste idolen én beste vriendinnen, maar ook nog eens uitgegroeid tot enorme media-iconen. 

tumblr_lxycorbS1g1qe9qato1_1280

Bron

Taylor

Ik denk dat Taylor nu sinds een jaar of… vier mijn idool is op het gebied van muziek en persoonlijkheid.  In maart 2011 gaf ze een concert in Ahoy Rotterdam en dat was ook meteen mijn allereerste concert wat natuurlijk al een bijzondere ervaring op zich is. Ik weet nog hoe ik een Swiftie werd: een vriendin liet me een muziekvideo zien die ze heel mooi vond en dat was toevallig de muziekvideo van Taylors Love Story, wat daarna ook altijd mijn lievelingsnummer is gebleven. Ik ben al heel snel tot de conclusie gekomen dat ik niet al haar liedjes even mooi vind – het is country en dan is het vaak net wel, net niet bij mij – maar over het algemeen ben ik dol op haar muziek. Haar derde album Red is in oktober 2012 uitgekomen en daarvoor had ze de wereld al veroverd met Speak Now, Fearless en Taylor Swift. Inmiddels heeft ze een eigen parfum, heeft de media haar tot mannenverslinder benoemd – waar ik het overigens niet mee eens ben – en wordt ze steeds populairder, steeds bekender. En terecht.

De reden dat ik haar zo fantastisch vind is gewoon om wie ze is. Haar muziek gaat over hoe goed en ook over hoe slecht liefde kan uitpakken, maar ook over dingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben en dingen waar tienermeisjes mee bezig zijn. Ze heeft een enorm sterke stem en haar liedjes zijn catchy, vertellen echt een verhaal en geven een boodschap af, waardoor ze een enorm voorbeeld is voor jonge meisjes. Ook ik heb uit een aantal van haar nummers echt een persoonlijke boodschap weten te halen en dat is iets heel moois, vind ik. Maar haar persoonlijkheid is ook wat me zo raakt: ze is enorm zelfverzekerd zonder ooit arrogant te worden, ze trekt zich niets aan van wat er in de media wordt gezegd en ze komt echt over als een enorm lieve meid. Alleen al het feit dat er na elk concert een T-Party is waar fans die tijdens de show opvallen worden uitgenodigd om haar te ontmoeten… bovendien neemt ze af en toe ok echt de tijd voor haar fans. Laatst crashte ze het bruidsfeestje van één van haar grootste fans en kort daarvoor of daarna werd bekend dat ze een ernstig ziek meisje had bezocht in het ziekenhuis en iets van 1,5 uur met haar had doorgebracht terwijl ze eigenlijk maar 20 minuten zou blijven. Mensen zeggen dat ze alleen maar uit is op aandacht door al haar positieve acties en haar vele relaties, maar dat is alleen maar wat de media ervan maakt. Een enkele date, een enkele keer samen ergens zijn is al meteen een relatie, terwijl het dat hoogstwaarschijnlijk nooit is geworden. En al zou ze vijf mannen hebben gehad, ze is 23 – laat haar toch lekker. Ze doet vrijwel alleen maar goed, ze inspireert met haar muziek en haar persoonlijkheid, ze is ongelofelijk grappig en lief en leuk en daarom ben ik dol op haar. Ze moet echt een moord plegen of zo om bij mij uit de gratie te vallen.

cover-story-jennifer-lawrence-01_164604967405

Bron

Jennifer

Jen is één van mijn favoriete actrices sinds The Hunger Games: ze is naar mijn mening ontzettend goed erin geslaagd een boekpersonage realistisch neer te zetten en ook nog eens op zo’n manier dat het de fans tevreden stelde. Sindsdien is ze echt een rijzende ster: naast de HG-franchise is ze al drie keer genomineerd geweest voor een Oscar waarvan ze er eentje – Beste Vrouwelijke Hoofdrol – heeft gewonnen. Hoewel ik haar werk in Winter’s Bone, American Hustle en Silver Linings Playbook nog moet zien, weet ik één ding zeker: ze kan acteren met ongelofelijk veel hart en ziel en tegelijkertijd nog zichzelf blijven, wat heel, heel erg knap is voor iemand die helemaal in het Hollywood-wereldje zit.

Jen is echter nog veel meer dan alleen een geweldige actrice. Net als Tay heeft ze een geweldige persoonlijkheid: ze is het klassieke voorbeeld van een celeb die in de eerste plaats gewoon een mens is, gewoon een jonge meid die van haar leven geniet. Ze is ongelooflijk vrolijk, leuk, gezellig, spontaan en vooral héél erg grappig – als je googelt op Jennifer Lawrence best GIFS kom je gegarandeerd niet meer bij van het lachen. Ze is gewoon zo lekker nuchter, echt een girl next door met wie je beste vriendinnen wilt zijn, gewoon om wie ze is. En juist doordat ze een wat voller figuur heeft – dik is ze niet, maar mager zeker ook niet – is ze het perfecte voorbeeld voor gewone meisjes, ook weer iets waar ik haar enorm om bewonder. Ze is nog zo ontzettend jong, maar al wel het gezicht van Dior, een waar stijlicoon en een fenomenale actrice. Ik denk dat ze best de potentie heeft om over een jaar of dertig de nieuwe Julia Roberts genoemd te worden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]