Voor ons mensen is het echt niet altijd makkelijk om je bed uit te komen en je staande te houden te midden van alle stress, verplichtingen, drukte, twijfels, moeilijkheden en negativiteit. En soms lukt het ook niet zo goed om positief te zijn, of heb je gewoon je dag niet – hartstikke normaal. Maar heb je ooit gehoord van de quote every day may not be good, but there’s something good in every day? Nou, van die waarheid ben ik dus heilig overtuigd: er zijn altijd dingen die je kunt doen om je dag een stukje leuker en positiever te maken. We zeggen niet voor niets dat iets of iemand ‘’onze dag heeft gemaakt’’, toch? Dus waarom zouden we niet zélf onze dag maken en zelf voor onze lichtpuntjes zorgen, zodat we de dag toch altijd met een goed gevoel kunnen afsluiten? De kleinste dingen kunnen daar al bij helpen!

♥ Ga naar buiten

Ik vind het zelf altijd ontzettend fijn om op een drukke dag toch even naar buiten te gaan: even het zonnetje in, frisse lucht opsnuiven, een beetje bewegen en gewoon alle gedachten even loslaten en langs je heen laten gaan. Maak een wandeling, ga hardlopen of verover een plekje op een parkbankje voor een sessie mensenkijken. Nog leuker is het om er écht op uit te gaan, bijvoorbeeld naar het zwembad of naar de stad, zodat je echt even weg bent van je dagelijkse sleur. Maar ook een blokje om kan al heel fijn zijn!

♥ Knuffel met je huisdier

Hier heb je dus wel een huisdier voor nodig (goh) maar het werkt ook met je buurmeisje, zusje of broertje, neefje of nichtje of gewoon een klein kindje. Door even lekker en met je volle aandacht met je hond te stoeien, je kat naar een touwtje te laten springen of te stoepkrijten of bellenblazen met een klein hummeltje, ben je even heel ergens anders met je gedachten en door de simpelheid ervan kun je écht een stukje vrolijker en lichter. Bonuspunten als je het naar buiten gaan hiermee kunt combineren!

♥ Voer een goed gesprek

Goede gesprekken krijgen altijd een plek op mijn lichtpuntjeslijstje, want het is zo fijn om even écht met iemand te praten. Dan bedoel ik dus niet een koetjes-en-kalfjesgesprek, maar even oprecht interesse tonen in hoe het met iemand gaat. Werk, gezondheid, relaties, de toekomst, dromen, wensen, angsten, onzekerheden: het zijn zomaar een paar onderwerpen waar je over kunt praten. Zorg ervoor dat je dit met volle focus doet, dus zonder intussen op de klok of je telefoon te letten, en investeer echt je aandacht in die persoon – dan krijg je het ook terug. Je zult je er echt door verrijkt en verblijd voelen!

♥ Krijg de slappe lach

Of je nou naar een comedyfilm gaat, jezelf aan het lachen maakt met bloopervideo’s of kattenfilmpjes of een beetje lol maakt met je vriendin of moeder, het maakt niet uit. Gewoon even lekker lachen, écht lachen, ongecontroleerd en onbeschaamd, zorgt ervoor dat je je tien kilo lichter en blijer voelt. En het is ook nog eens een goede afleiding, want als je écht de slappe lach hebt en écht lol maakt, kun je even nergens anders meer aan denken. En daarna kan het zomaar zijn dat je met een hernieuwde blik naar de gewone dingen kijkt.

♥ Speel een spelletje

Ook hier geldt: alles mag, niets moet, alles is mogelijk, het maakt niet uit hoe je het doet. Bridgen met je oma, een bordspel met vrienden of gewoon een fijne gamesessie op je tablet of computer: sta jezelf toe om even je verstand op nul te zetten terwijl je een spelletje speelt. Ik doe dit elke dag een paar keer gedurende korte tijd en het helpt altijd om weer even wat energie erbij te krijgen en even te ontspannen.

♥ Dance like nobody’s watching

Ik hou van muziek: ik heb het constant aanstaan als ik bezig ben met mijn blog, met mijn studie of met wat dan ook. Als ik me echt moet concentreren kies ik voor instrumentale muziek, maar meestal heb ik gewoon een popalbum aanstaan en als één van mijn favoriete nummers voorbij komt, doe ik niet moeilijk: ik grijp een markeerstift bij wijze van microfoon en doe alsof ik in een stadion een concert sta te geven. Met andere woorden: ga even lekker los op je favoriete muziek, dance like nobody’s watching en dans het eruit. Vergeet niet keihard mee te zingen! Waar dit goed voor is? Het helpt je om actief en alert te blijven, het maakt je hoofd leeg als je gestrest bent of het overzicht kwijt bent en oh ja, het is gewoon heerlijk om te doen.

♥ Schrijf in je dagboek

Een dagboek bijhouden betekent niet dat je standaard elke avond voor het slapengaan een verslagje van je dag moet pennen. Voor mij betekent in mijn dagboek schrijven dat ik, als ik echt ergens mee zit en er duizend gedachten door mijn hoofd tuimelen, mijn dagboekdocument open en er als een razende op los typ. Soms doe ik dat ook als ik me gewoon goed voel, puur en alleen om het even kwijt te zijn en eventjes mijn zegeningen te tellen. Want ja: door van je af te schrijven wat je denkt en voelt, word je je bewuster van wat je eigenlijk allemaal denkt en voelt en daar voel je je weer lichter door. Wedden dat je ’s avonds in bed nog steeds blij bent met de rust in je hoofd?

♥ Kijk een film of serie

Me-time alert! In mijn ervaring is het superfijn om ’s avonds een paar uurtjes echt in te ruimen voor het kijken van een paar afleveringen of een goeie film. Zet je telefoon uit, pak een kop thee, hul jezelf in je pyjama en dekbed en laat je meeslepen. Niets fijner dan het gevoel achteraf dat je écht zó’n goede aflevering hebt gezien of dat je een nieuwe lievelingsfilm hebt ontdekt!

♥ Lees een boek

Of luister ernaar. Als je niet van boeken houdt, kun je in plaats daarvan ook kiezen voor een tijdschrift of een blogrondje, maar hoe dan ook: lezen is superfijn als je wilt ontspannen en mee wilt worden gevoerd door fascinerende mensen met bijzondere verhalen. Een paar uurtjes lezen en je kunt je écht een stuk blijer en ontspannener gaan voelen!

♥ Stort je op een passieproject

Mooi woord, he? Een passieproject definieer ik als iets wat je graag doet, zoals bloggen, een boek schrijven, video’s maken, sporten, koken, bullet journalling, tekenen, webdesign, noem het maar op. In mijn ogen zou je elke dag iets moeten doen waar je hart sneller van gaat kloppen, niet om vooruitgang te boeken maar puur om bezig te zijn met iets wat je graag doet en waar je blij van wordt. Ook het zoeken naar een passieproject kan leuk zijn: pak bijvoorbeeld een oude hobby weer op of máák tijd voor die ene hobby waar je nooit meer aan toekwam. Je zult jezelf er dankbaar voor zijn en rond bedtijd niet kunnen wachten tot het ochtend is en je ermee verder kunt.

Welke kleine dingen doe jij graag om je dag beter te maken?

You may also like...

8 Comments

 1. Wat een mooi artikel met heel veel punten waarbij ik alleen maar hard mijn hoofd kon knikken. Vooral het laatste punt van een passieproject vond ik heel mooi. Het is zeker goed om elke dag iets te doen waar je écht blij van wordt en voldoening uit haalt. En inderdaad, mijn kleine harige vriendjes thuis om een knuffel vragen is ook het perfecte ingrediënt voor een leuke(re) dag 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Stoppen met multitasken: waarom en hoe?My Profile

  1. Ah, die harige vriendjes <3

 2. Mooi artikel. Heel goed geschreven. Ik ben gek op lezen. Lekker met een boekje op de bank of in de zon en ik ben tevreden. Maar eigenlijk word ik van alles blij. Een vlinder, een mooie lucht, een bloem of een geur.
  Veronique onlangs geplaatst…Recensie: Vriendschap en liefde – Jaimie PisonierMy Profile

 3. Ik ben het eens met al je punten. Met name het naar buiten gaan helpt bij mij altijd. En sinds kort sta ik elke dag bewust stil bij dingen waar ik dankbaar voor ben, of gewoon een goed gevoel van krijg. Dat kunnen grote dingen maar ook hele kleine dingen, zoals bijvoorbeeld het gevoel van zon op mijn huid. Ik heb het gevoel dat ik sindsdien een stuk lekkerder in mijn vel zit !
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Spaar jij al doppen voor geleidehonden ?My Profile

  1. Dat is ook een heel mooie gewoonte ja!

 4. Wat een goede tips! Ik heb als doel gesteld om inderdaad minstens 1x per dag iets te doen waar ik blij van word. Vaak ga ik ’s avonds na een lange werkdag even lekker een film kijken op Netflix, een heerlijk feelgood-boek erbij pakken of lekker wat schrijven. Schrijven is mijn passie en het is zo fijn om daar elke dag mee bezig te zijn! Ik heb inderdaad trouwens een dagboek waar ik elke dag wat in schrijf. Is zo fijn om je hoofd leeg te maken 🙂 Je site ziet er leuk uit by the way, en volgens mij heb je echt hele leuke en inspirerende artikelen! Ik ga zeker vaker terug komen! 🙂

  1. Dankjewel voor je compliment, superleuk!

 5. Absoluut punten die je dag een stukje mooier kunnen maken!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Je mag voelen wat je voeltMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]