Lifestyle

LOVE: The Hunger Games Catching Fire: Capitol Couture Portraits

Hoi! Ik weet dat ik even behoorlijk inactief ben, maar dat komt doordat mijn hoofd eventjes niet zo naar bloggen staat. Ik ben erg veel met school bezig en de puf om logjes te tikken ontbreekt er dan vaak even aan. Maar vandaag ben ik thuisgebleven omdat ik me niet helemaal super voelde – dat is de wissel die zo’n week school op me trekt – en dus besloot ik toch weer eens te gaan bloggen. De nieuwe header die jullie allemaal hierboven kunnen bewonderen, geeft me ook extra motivatie: ik heb hem zelf in elkaar geknutseld met Picasa en plaatjes van internet gebruikt, en ik vind hem zelf superleuk! Als je even snel in een notendop wilt weten wie ik ben, moet je er vooral naar kijken want de belangrijkste dingen staan erin: ik hou van geschiedenis, schrijven, computeren, mode, lezen, thee en katten. Maar vandaag wil ik jullie over iets anders vertellen, of beter gezegd: laten zien. Ik ben namelijk een groot fan van The Hunger Games: de eerste film, die afgelopen najaar in de bioscoop draaide, vond ik super. Ik heb alle drie de boeken gelezen – en ik vond deel één met afstand het beste, twee en drie waren maar zo-zo in mijn ogen – en ben nu ook ontzettend benieuwd naar de verfilming van deel twee, Catching Fire. Deze film komt in november dit jaar in de bioscoop. Duurt nog wel even dus, maar onlangs zijn er zes prachtige – en dan bedoel ik ook echt prachtige – kunstfoto’s gepubliceerd van de hoofdpersonen in de film, uitgedost in Capitol Couture – mode van de rijke hoofdstad van Panem. Ik ben dolverliefd op deze negen Capitol Couture Portraits en wil ze dan ook graag laten zien!

Even ter info: The Hunger Games speelt zich zeker een paar honderd jaar in de toekomst af, wanneer de hele wereld is verwoest door een Derde Wereldoorlog en alleen Panem – het vroegere Noord-Amerika – nog over is. Het is verdeeld in twaalf districten en het Capitol regeert met zeer harde hand over de bevolking, die van district 1 tot district 12 steeds armer wordt. Ieder jaar worden de Hongerspelen op touw gezet: elk district moet twee tributen leveren (een jongen en een meisje tussen de 12 en 18 jaar) en die moeten in een gemanipuleerde arena met elkaar vechten op leven en dood. De trilogie gaat vooral over hoe de mensen hiertegen in opstand komen, met als hoofdpersonen de twee tributen uit het armste district 12 die een speciale relatie met elkaar krijgen: Katniss en Peeta. In de tweede film gaat het verhaal verder nadat zij in de eerste film/het eerste boek spoiler! samen de Hongerspelen gewonnen hebben en zich daarmee de woede van het Capitol op de hals hebben gehaald eind spoiler. De Capitol Couture Portraits zijn promotieposters van de personages en ik vind ze helemaal geweldig!

Effie Trinket! Ik vind deze echt super, maar dat komt omdat ik haar excentrieke karakter een heerlijk ingrediënt van het verhaal vind.

Haymitch! Zijn personage vind ik ook erg leuk, net zoals Effie. Hoe hij er hier bij zit is ook helemaal in character, alsof hij niet kan wachten om op te staan en weer te gaan drinken…

KATNISS! <3 Ik ging bijna hyperventileren toen ik deze zag, vooral omdat erbij bevestigd werd dat de jurk die ze draagt haar spoiler! trouwjurk is! eind spoiler. Ze ziet er echt fantastisch uit, vooral met de vleugels en de roos… <3

Gale! Ik vind hem niet zo’n leuk personage, hoewel hij wel veel karakter heeft en diepte aan het verhaal toevoegt. En toegegeven, hij ziet er beter uit dan Peeta. Maar dat komt doordat donkerharige jongens sowieso meer mijn type zijn.

Peeta! Oké, ook hij ziet er heel goed uit… en ik wil dolraag weten wat dat is wat hij in zijn zak heeft. Het wit staat hem heel erg goed. Maar de schoenen dan weer niet.

Caesar! Ook zo’n heerlijk excentriek personage, net als Effie. Ik vind zijn kleding en de stoel supermooi, en zijn haar en wenkbrauwen zijn gewoon fabuleus.

Cinna! Wie wil deze geweldige man nou niet als kleermaker… al vind ik zijn kleding hier wel erg strak en zwart.

Beetee! Eén van de belangrijkste personages in deze film. Ik vind hem echt heel goed gecast, precies zoals ik me had voorgesteld. Een vaderlijk type, maar wel intelligent. En die roos is fantastisch!

Johanna! Ook een sleutelpersonage. Ik vind de jurk prachtig, maar ik had me haar toch anders voorgesteld. Ze ziet eruit als een soort heks en dat past wel bij het sterke karakter dat ik in mijn hoofd had, maar ik had me haar blond voorgesteld, met zachtere gezichtstrekken.

Finnick! Dit is dan wel weer een blonde jongen die ik heel knap vind. De kleding ziet er ook mooi uit, maar… heeft hij nou een rok aan of wat is dat voor broek?!

Last… but definitely not least: Snow! Een personage dat ontzettend veel karakter heeft en echt evil is, maar die ik wel geweldig vind. Hij ziet eruit als een opa die heel lief kan zijn, maar waar je niet mee moet spotten als hij boos is.

En, heb ik mede-Hunger Games-fans bij mijn bezoekers? Wat vinden jullie van de portraits?

You may also like...

8 Comments

 1. Die header bovenaan je blog, vond ik heel leuk hoor.
  Die foto,s waren ook mooi, maar wie zijn het!!!

 2. Ik vind die portretten echt een lust voor het oog. Geweldige manier om fans nog nieuwsgieriger te maken naar de film 😛

 3. Haha, ik kwam erachter toen alleen Effie’s portret nog maar gepubliceerd was, dus dat was lang wachten op de rest 😉 Overigens ben ik niet heel erg fan; ik vond alleen boek 1 leuk. Boek 2 heb ik met de grootste moeite uit weten te lezen, en in boek 3 ben ik na een aantal pagina’s gestopt (een van de enige boeken ooit, zucht). Maarrr, de portretten vind ik wel echt heel gaaf! (en ik vind JLaw zo tof!)

  1. Ja, het was voor mij ook best lang wachten haha, ik volg allerlei THG-Twitteraccounts dus ik wist het al vrij snel en was elke keer zo benieuwd! En ik snap je wel hoor, ik vond boek 1 echt geweldig en boek 2 meteen een stuk minder… nog steeds goed, maar toch minder. En boek 3 was een hele grote teleurstelling, maar heb ik wel uitgelezen omdat ik toch het einde van de serie wilde weten.

 4. Mooie portretten! Ik vind The Hunger Games ook erg mooi, moet alleen de boeken nog eventjes lezen 😉

 5. Ik heb alleen de boeken gelezen.
  De portretten zijn mooi!

 6. Echt prachtige foto’s, ik kan niet wachten tot de film!

 7. Hoi! Ik heb je genomineerd voor de Liebster award, kijk op mijn blog voor informatie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]