Ik hou van mijn studie. De afgelopen week is het even wat minder gegaan doordat ik enorm uitgeput was, maar nog steeds gaat het hartstikke goed: ik heb er geen problemen mee om de studie-opdrachten gewoon lekker thuis te doen en het vooruitzicht dat ik over twee weken al herfstvakantie heb, maakt het ook allemaal wat gemakkelijker. Nog steeds vind ik alle vakken superleuk en over het algemeen is het helemaal niet moeilijk, hooguit gewoon véél. Bovendien heb ik vandaag iets gedaan wat het allemaal nog leuker maakt: me ingeschreven voor keuzevakken voor de komende drie collegeblokken! 

Tussen 1 en 7 oktober was de voorinschrijving van de keuzecursussen voor blok 2, 3 en 4 en ik had helemaal niet door dat die morgen zou sluiten, dus ben ik er vandaag nog even mee aan de slag gegaan. Aanvankelijk leek het een hels karwei om uit circa 250 vakken een goeie selectie te maken, maar gelukkig bleek dat heel erg mee te vallen – of misschien juist tegen, want het was allemaal lang niet zo leuk als ik had gedacht. In mijn hoofd had ik al een heel keuzeproces uitgestippeld, net zoals toen ik een vervolgopleiding moest kiezen. Eerst oriënteren op wat er allemaal is, dan gewoon een zo lang mogelijke lijst maken van wat me leuk lijkt, vervolgens een shortlist en dan daaruit kiezen. Dat bleek helemaal niet nodig: er is een heel divers aanbod van vakken, maar niets trok me echt. Denk aan veel dingen die te maken hebben met ICT, media, communicatie en business, maar ook veel talige opfriscursussen en dingen die te maken hebben met psychologie. Nu vind ik ICT en business saai, heb ik liever een Franse cursus voor gevorderden en is psychologie me een beetje te complex. De enige vakken die me zo op de eerste scan écht aanspraken, behoorden al tot het vakkenpakket van mijn opleiding en krijg ik dus automatisch, haha.

Uiteraard liet ik me niet uit het veld slaan en zocht ik gewoon lekker verder. En warempel, tussen 261 keuzecursussen vond ik een aantal pareltjes! Vakken die precies bij mij passen, bij mijn opleiding aansluiten en ook nog eens op een fijn roosteer – donderdagochtend – gebaseerd zijn. Het lijstje dat al vrij snel ontstond ziet er zo uit:

1. Er was eens… (blok 2) SPROOKJES! Al bij het zien van de naam wist ik dat ik deze wilde, want ik heb niet voor niets mijn profielwerkstuk over sprookjes gedaan en vind het nog steeds een superonderwerp. Bovendien begint Once Upon a Time volgende week weer en dan mag ik daarnaar kijken voor mijn studie! Het gaat over de geschiedenis en ontwikkeling van verschillende sprookjes en hun aandeel in onze cultuur en literatuur. Can’t wait!

2. Filosofie (blok 3) Dit is een beetje een gok, want ik heb geen idee of ik het wat vnd maar ik heb het wel altijd willen proberen. Lijkt me best leuk om er eens wat meer over te ontdekken en ik vind het ook wel interessant om zelf meer na te gaan denken over ”de zin van het leven” en ongetwijfeld alle andere dingen die eraan vast zitten, dus ik ben heel benieuwd!

3. Verzet tijdens WO II in film en literatuur (blok 4) Deze lijkt me ook heel interessant, al duurt het nog even voor ik die heb. Het gaat over boeken zoals De aanslag van Mulisch en Het meisje met de rode haren van De Vries, wat deze boeken hebben betekend en de verfilmingen ervan, maar uiteraard ook over de rol van film en literatuur tijdens de Tweede Wereldoorlog (propaganda) en hoe verhalen van toen naar voren zijn gekomen toen de oorlog eenmaal voorbij was. Ik ben altijd op een bepaalde manier gefascineerd geweest door alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, dus dit lijkt me zeker heel interessant, en het is meteen een mooie gelegenheid om wat meer van de klassieke Nederlandse literatuur in me op te nemen.

En nu nog allemaal fingers crossed dat ik voor alle drie de keuzevakken word ingeloot, ik hoop het van harte!

 

You may also like...

4 Comments

  1. Oeeh, klinkt heel leuk! Hopelijk word je uitgekozen ^^

  2. Wauw, dat klinkt echt ontzettend mega leuk!! Ik hoop met je mee 🙂 en jeeej voor oUAT!!

  3. Toffe keuze! Lekker bezig kunnen en moeten zijn met geschiedenis, lezen, schrijven en series.. Lijkt me superleuk voor je! I have my fingers crossed for you!

  4. Leuk, die keuzevakken! Ik vind het wel jammer dat wij dat niet hebben.. maar we zijn daarintegen wel enorm vrij in het kiezen van onderwerpen voor onze opdrachten. Zo ga ik ook onderzoek doen naar sprookjes voor een van mijn Theorie der Kunsten-vakken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]