which-fairy-tale-character-are-you-most-excited-to-see-on-the-big-screen

Bron

Zoals meestal in de zomerperiode begint het materiaal voor de films van het nieuwe bioscoopseizoen binnen te druppelen, en kunnen we reikhalzend gaan uitkijken naar de premièredata. Ik schreef eerder deze week al over hoe enthousiast ik ben wat betreft de If I Stay-film en vandaag wil ik even mijn excitement met jullie delen over een film die in de kerstperiode in de bioscoop is: de Disney-film Into the Woods, een combinatie van allerlei sprookjes met in de hoofdrollen sterren als Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine en Emily Blunt!

Ik ben gek op sprookjes. Niet voor niets ben ik een grote fan van de tv-serie Once Upon a Time, waarin sprookjesfiguren vastzitten in de moderne maatschappij en hun verhalen nogal anders in elkaar zitten dan we van ze gewend zijn. Niet voor niets heb ik mijn profielwerkstuk over sprookjes gedaan en niet voor niets kijk ik dus reikhalzend uit naar deze film. Het is nog een beetje vaag waar het precies over gaat, maar wat we wel weten is dat het een musical is over verschillende sprookjesfiguren (Assepoester, Roodkapje, Jack (van de bonenstaak) en Rapunzel) die elk om hun eigen redenen en dromen het bos in gaan en daar met elkaar in aanraking komen. Check (bron) de magische foto’s…

into-the-woods-01

into-the-woods-02

into-the-woods-03

into-the-woods-04

into-the-woods-05

into-the-woods-06

into-the-woods-07

into-the-woods-08

into-the-woods-09

into-the-woods-10Ik vind dit er fantastisch uitzien! Het heeft echt een heerlijke Disney-sfeer, à la Maleficent en Red Riding Hood. Er is wel een hoop commotie over de film omdat het is gebaseerd op een onwijs succesvolle Broadway-musical en veel fans bang zijn dat de film een slappe verbastering van het geliefde stuk zal worden. Aangezien ik het origineel niet gezien heb, maak ik me daar niet druk om. Het ziet er perfect uit, en als iets er op voorhand al zo goed uitziet kan het bijna niet meer mislukken.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de trailer…

Ook iets wat ik leuk vind: het gaat niet alleen om de superpopulaire en bekende sprookjes, maar ook andere verhalen krijgen aandacht. En het zijn niet de Disney-geromantiseerde verhalen, maar juist de meer oorspronkelijke sprookjes, donker en duister en grimmig en zwartgallig, veel authentieker dus. Het is een familiefilm, maar met veel hints voor de volwassenen. Ik ben in ieder geval onwijs benieuwd!

You may also like...

3 Comments

  1. Ik heb ook enorm veel zin om deze film te kijken!

  2. Ik kijk ook erg uit naar deze film!

  3. Wát een ontzettend mooie en toffe foto’s en trailer sowieso!♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]