Disney heeft het gisteren bekend gemaakt en D23, de officiële Disney-fanclub, pikte het onmiddellijk op: het nieuwe project van Disney Channel. Descendants: een film die zich afspeelt in een uniek, hedendaags sprookjeskoninkrijk waar we al onze favoriete Disney-figuren weer terugzien –  maar in een heel bijzondere context. Het draait namelijk om de tienerkinderen van de Disney-prinsen en -prinsessen: Belle & prins Adam, Ariël en Erik, Doornroosje en Philip, Assepoester en Phillip, Sneeuwwitje en prins ?, Aladdin en Jasmine, Rapunzel en Flynn Rider…  we zien hen in hun puberteit, maar we zien ook en vooral de afstammelingen van de vreselijke villains: Malafide, de Evil Queen, de stiefmoeder en stiefzussen, Ursula, misschien zelfs Gaston… oh my oh my oh my! Je kunt je vast wel voorstellen dat ik als mega Disneyfan helemaal flipte toen ik dit las, en het beste is nog dat het allemaal live action gaat worden, dus met echte acteurs. Wordt dit het nieuwe Once Upon a Time of wordt het Disney: The Next Generation? Hoe dan ook, ik ben RAZEND BENIEUWD!

Helaas gaat het nog wel even duren voordat de film op de buis te bewonderen is, en er schijnt ook nog onenigheid te zijn over of het nou een tv-serie of echt een film gaat worden. Maar het ligt vast dat het gaat over het kroost van onze geliefde helden en gevreesde schurken en dat vind ik helemaal fantastisch, want dat is precies wat ik altijd al eens heb willen zien. Het lijkt me super om live versies van mijn favoriete prinsessen te zien en het lijkt me nog geweldiger om hun verhalen nieuw leven ingeblazen te zien worden. Dat Disney Channel het produceert vind ik weer iets minder, maar altijd nog beter dan het hele Hannah Montana/Wizards of Weaverly Place-gedoe. Dit is eigenlijk waar Disney Channel om moet draaien voor mij: een nieuwe kijk op heerlijke, klassieke, magische verhalen.

De plot draait vooral om de kroonprins, de zoon van Belle en Adam – die nu koning en koningin zijn – van een magische wereld die plannen maakt voor zijn heerschappij. Zijn eerste plan is om de nakomelingen van grote schurken als Cruella de Vil en Malafide, die gevangen zitten op een gruwelijk eiland, vrij te laten en de kans te geven naar school te gaan met de kinderen van de helden en heldinnen. Ze worden uiteraard streng in de gaten gehouden, want zullen ze zichzelf ontplooien tot goedhartige mensen of zullen ze juist in de voetstappen van hun ouders treden en het de helden en hun kinderen weer moeilijk maken?

Ik ben hier echt heel, heel, heel, heel erg benieuwd naar, ik vind het zó geniaal! Het lijkt me fantastisch om de jonge Belles, Doornroosjes en Ariëls te zien – al hebben we daar al wat van kunnen zien in de tweede Little Mermaid-film. Hopelijk gaan ze er wel echt voor zorgen dat het mooi gemaakt en goed geacteerd wordt, niet te HSM-achtig – hoewel het wel dezelfde regisseur/producer is, dus op hoop van zegen maar. Op internet heb ik een heel leuk scala aan afbeeldingen gevonden van Disney-prinsen en prinsessen met hun kroost en ik vond dat er wel even leuk bij passen, haha.

Ik ben natuurlijk behoorlijk veeleisend als Disney-diehard, dus ze zullen mij niet zo snel tevreden kunnen stellen met de casting. Waarschijnlijk ga ik helemaal niet tevreden zijn omdat het een Disney Channel-iets is en geen echte Hollywood-productie. Maar ik vind wel dat ze moeten kiezen voor een cast die enigszins lijkt op de Disney-animaties en dat zal heus niet gemakkelijk zijn, maar een meisje mag toch dromen? Overigens lijkt het me echt geweldig om bepaalde verhalen terug te zien, zoals de bibliotheek van Belle, hoe het verder is gegaan met de stiefmoeder en stiefzussen van Assepoester, de andere zussen van Ariël, het personeel van Belle (ik wil Lumiére en Pendule weer zien!♥) en de Geest van Aladdin.

Ik ben nu ook weer niet zo vreselijk dat ik voor alle personages al precies weet wie ik wil – en ik weet ook nog helemaal niet welke Disney-personages erin te zien gaan zijn – maar het lijkt me wel fantastisch om een aantal A-listers terug te zien. Zo vind ik Keira Knightley perfect voor de rol van koningin Belle en zou ik Lily Collins wel zien als een jonge Sneeuwwitje, want dat deed ze in Mirror, Mirror hartstikke goed. Demi Lovato en Ashley Benson  zouden volgens mij een hele goeie jonge Doornroosje of Rapunzel kunnen zijn en ik zou graag Scarlett Johansson zien als een volwassen Assepoester of Doornroosje. Bryce Dallas Howard lijkt me een hele mooie volwassen Ariël en Leighton Meester lijkt me heel tof als de dochter van Malafide of zoiets. Ik ben trouwens wel heel benieuwd op wat voor manier de vaders in beeld gebracht gaan worden, want ik zie types als Malafide, Ursula en Jafar nou niet bepaald als heel liefhebbende personen, haha.

Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd, wat denken jullie? Gedoemd te floppen of de voorbode van iets betoverends?

You may also like...

2 Comments

  1. Het idee lijkt me heel leuk, maar ik ben bang dat het zoooo zwaar gaat tegenvallen… Want de tekenfilmfiguren zijn degene die alle magie bevatten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]