10248716_10152273543722512_1979254525_o

Bron

Volgens mij ben ik nog nooit zo geflipt-enthousiast geweest over een boekverfilming. Normaal gesproken heb ik altijd een soort van ”we zullen zien”-gevoel, maar nu… ik kan er niets aan doen, ik ben compleet hyper. Het boek Een weeffout in onze sterren is sowieso al geweldig en prachtig en onwijs mooi, maar de film belooft dat ook te worden. Sterker nog, de film belooft perfect te worden. Nu hij bijna in de Amerikaanse bioscopen verschijnt, krijgen we steeds meer clips. Ik heb mezelf eigenlijk half en half beloofd dat ik deze niet mag kijken, maar… tja. Ik spoiler mezelf altijd, kan er niets aan doen. Dus ik kijk ze allemaal, ik zwijmel bij allemaal. En ze zijn allemaal geweldig. Dus ik móet ze gewoon even met jullie delen. Of misschien is analyseren een beter woord.

WAARSCHUWING: als je niets wilt weten over het verhaal of niets van de film wilt zien, zou ik nu maar wegklikken.

Laten we eerst eens kijken naar de extended trailer die een tijdje geleden gereleased werd….

Drie minuten van perfectie. Ik hou ervan hoe Hazel op het gras ligt. Ik hou van de korte stukjes die we zien over haar dagelijks leven. Ik hou van de manier waarop we Patrick geportretteerd zien. Ik hou van Hazels cynische scepsis, ik hou ervan dat ze gewoon een tiener is. Ik hou van alles.

Er werken heel veel goeie namen mee aan de soundtrack en die hebben ook aardig wat muziekvideo’s uitgebracht. Mijn favoriet is deze van Grouploves nummer Let Me In. Het nummer vind ik niet zo mooi (het ya ergert me) maar, de clips…

GUS DIE TEGEN DE DEUR OPBOTST OMDAT HIJ NAAR HAZEL KIJKT. Oef.

Dat is de mooiste muziekvideo. Maar… als we het hebben over het mooiste liedje? Zeker weten deze.

Tranen. De tekst is zoooo mooi.

Maar… dat stelt nog helemaal niets voor. Want nu krijgen we de clips. En ik huilde al toen ik de trailer voor het eerst zag, ik huil nog steeds als ik de trailer zie en bij het kijken van de clips moet ik óf een hele grote brok weg slikken óf heel hard lachen.

Zucht. Hij ziet er zo goed uit met een sigaret. En dan die quote: The whole thing? Ah, man… en zodra hij over de metafoor begint, is het pas echt perfect.

Dit is zo, zo zo zoooo leuk. Ik vind Gus’ ene wenkbrauw hilarisch. Ik vind Hazels ”wooooow” hilarisch. Ik vind het hilarisch wat de ober zegt. Perfectie.

Dit geeft zo mooi weer hoe Hazel en Gus samen zijn. Hoe Hazel is, hoe ze wil zijn, hoe Gus is… zo mooi.

Ik vind dit gewoonweg geniaal. ”We’ve got five legs, four eyes and 2,5 working pairs of lungs, but we’ve also got two dozen eggs.” Ik ben dol op Gus.

Conclusie… ik kan niet wachten. Echt gewoon niet. Ik ga zakdoekjes meenemen naar de bioscoop. 10 juli, schiet alsjeblieft op.

You may also like...

2 Comments

  1. Ik heb het boek gister net uitgelezen. Echt Prachtig! Ja, met de hoofdletter P. En ik kan niet wachten op de film 🙂 Maar komt de film niet in juni uit?

    1. In Amerika ja, hier helaas pas in juli 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]