It’s the most wonderful time of the year…. Dat ik dol ben op kerst, hoef ik jullie (als het goed is) niet meer te vertellen. Ik geniet echt enorm van deze tijd van het jaar, maar vind het ook altijd heel jammer dat het elke keer weer supersnel voorbij is. Des te belangrijker vind ik het om die mooie kerstherinneringen niet tussen onze vingers door te laten glippen, want ze zijn zó waardevol! De afgelopen weken ben ik druk geweest met allerlei verbeteringen en veranderingen wat het bloggen betreft – vandaar ook de blogpauze. Voordat ik met die nieuwe uitgangspunten spetterende nieuwe stukjes zou gaan schrijven, wilde ik het jaar nog even goed afsluiten. Goed… en in de sfeer van de feestdagen! Dus terwijl we allemaal genieten van spelletjes, lekker eten en gezelligheid, trakteer ik jullie op een lijstje kerstige lichtpuntjes ♥

 • Kerstmuziek! | Ik begin er het liefst meteen na Sinterklaas mee: een playlist bestaande uit die o zo fijne kerstmuziek. Over hoe fijn Kerst is, over de kerstgedachte en het kerstverhaal en over de magie van dat alles. En dan vooral de lekkere meezingnummers! Mijn favoriete nummers dit jaar zijn The Power Of Christmas van O’G3NE, Christmas Must Be Something More van Taylor Swift, Holiday With You van Oh Honey, Christmas In The City van Elizabeth Chan… en de gouwe ouwes natuurlijk. Niets fijner dan Mariah Carey en Wham! op vol volume.
 • Filmmarathons | De week voor kerst vind ik het heerlijk om lekker bijtijds in bed te kruipen en een leuke film op te zoeken op Netflix. Kerstfilms, maar ook Disney/Pixarfilms zijn fantastisch in deze tijd van het jaar. Ik weet niet wat het precies is aan deze films, maar ze zijn gewoon ontzettend fijn om te kijken, lekker warm en knus en met een liefdevolle boodschap… ik hou ervan. Vooral Frozen
 • Kerstversiering! | We hebben thuis sinds dit jaar geen kerstboom meer staan omdat het een beetje te veel gedoe werd met op- en aftuigen. Maar dat betekent niet dat de kerstsfeer er minder om is: ik heb in mijn eigen kamer een heus kerstdop gemaakt en een eigen kerstboompje neergezet, voor het keukenraam staan lichtjes, de kerstkaarten staan overal en favoriet van dit jaar is absoluut mama’s gehaakte kerststal – die is gewoon zó leuk!

 • Kerstfeest op de Dam | Naast films kijken vind ik het Kerstfeest op de Dam één van de leukste kersttradities. Sinds een aantal jaar kijk ik hier heel trouw naar, maar dit jaar heb ik besloten om in de week vóór kerst ook alle eerdere edities te kijken. En echt… het is zo mooi. Ik hou van de manier waarop klassieke (soms gemoderniseerde) en populaire kerstliedjes ten gehore worden gebracht, ik hou van de Engelse carols die in het Nederlands zijn vertaald op een geweldige manier – zoek Kerstfeest in ons mooie Nederland maar eens op – ik hou van de geweldige artiesten die eraan meedoen… maar bovenal hou ik van de prachtig mooie verhalen die verteld worden. Over de minder bevoorrechte Nederlanders en over hoe zij geholpen en geïnspireerd worden, dat past gewoon zó mooi bij de kerstgedachte die ik belangrijk vind. Het is echt een pareltje.
 • Kerstvakantie | Laten we dit vooral niet vergeten! Ik vind het heerlijk om lekker vrij te zijn. Alle tijd om weer te bloggen, uit te slapen en eigenlijk gewoon te doen waar ik zin in heb. Mooie boeken lezen, uitstapjes maken… ik maak met mezelf altijd de afspraak dat ik in de laatste week van de kerstvakantie wel weer aan school werk, maar de feestdagen zijn altijd echt van mij. Zo fijn!
 • Naar de kerstmarkt | Ik ben dit jaar voor het eerst naar de kerstmarkt in Dordrecht geweest en sowieso vind ik het onwijs leuk, maakt niet uit waar het is. Muziek, gezelligheid, leuke spulletjes shoppen op de kraampjes… ooohh, en hóe leuk is het om poffertjes te eten en glühwein te drinken (dat is zó lekker!) midden in de kerstsfeer? Vind ik echt heel leuk!

 • Kerstpakket | Dit jaar heb ik voor het eerst een kerstpakket gekregen! Echt heel tof, ik mocht zelf via internet iets uitzoeken en het is zo tof als het dan aankomt, helemaal mooi verpakt. Geeft ook wel een beetje blijk van het feit dat ik belangrijk ben op stage en echt iets beteken en nou ja, dat is gewoon een mooie kerstherinnering! Toch een soort carrièremijlpaal, je eerste kerstpakket. Wat ik overigens heb gekozen? Een Therme-verwenpakket! ♥
 • Verheugen op de kerstdagen | Eén van de fijnste pre-kerstgevoelens? Het verheugen op alles wat er met kerst op de planning staat! Oma die komt logeren, het kerstdiner klaarmaken met papa, naar de nachtmis, het nachtelijk en ochtendlijk kerstontbijt, een film kijken of spelletjes doen, op tweede kerstdag uit eten… ooh ja, en laten we ‘’Derde Kerstdag’’, wat voor ons altijd de 27ste is, niet vergeten! Dat is meestal ook een beetje een speciale dag, met plannetjes en bijzonderheidjes.
 • De Christmas Carpool Karaoke | Hebben jullie deze gezien? Hij is zó briljant! Echt, ik vind het geweldig om naar te kijken, al die celebs die dé kersthit zingen!

 • Serious Request | Ik volg het meestal niet zo, maar de mooie verhalen die voorbij komen vind ik altijd wel mooi. Zoals van Tijn, die heel Nederland aan het lakken heeft gekregen met zijn actie. Ook dat past zo mooi bij de kerstgedachte.
 • Kerstverhaal schrijven | Een nieuw soort traditie: jullie hebben het verhaal van dit jaar al kunnen lezen. Ik vind het heel fijn om te doen: het helpt me om in de stemming te komen, maar het voelt ook als een mooie manier om bij te dragen aan die kerstgedachte die ik zo belangrijk en waardevol vind. Het is iets wat ik zeker wil blijven doen!
 • Herinneringen | Eén van de redenen dat ik zo van kerst hou, is vanwege de mooie herinneringen aan afgelopen jaren. Het is een periode van zorgeloos samenzijn, van samen genieten, er voor elkaar zijn, liefde en warmte en herinneringen maken. Dát vind ik er zo waardevol en daarom koester ik de kerstdagen ook. Wij Nederlanders hebben al geluk dat we twee kerstdagen hebben in plaats van één, want dat betekent dat we des te meer tijd hebben om er ook oprecht van te genieten, zonder stress of drukte. Het zijn maar twee dagen, maar wel twee dagen die heel veel kunnen betekenen ♥

Wat vind jij het fijnste aan de kerstperiode?

You may also like...

4 Comments

 1. Wat een prachtig lijstje vol mooie dingen om van te genieten. Ook ik heb gisteren genoten van het kerstfeest op de Dam (ook vanachter de tv ;)) en ik word nu al blij van het idee dat we vanmiddag een uur in de auto zitten met kerstliedjes op de radio. Heerlijk! Geniet van je tweede kerstdag!
  Romy onlangs geplaatst…Winactie: mijn vrolijke kerstcadeau voor jouMy Profile

  1. Ahh dat klinkt superfijn inderdaad, hopelijk heb je ervan genoten!

 2. Heerlijk dat je zo van de Kerst(periode) kan genieten! Zelf heb ik gisteren met familie doorgebracht. Vandaag helemaal kapot daarvan, dus lekker rustig aan en morgen moet er gewoon weer gewerkt worden. Overigens is de sfeer op het werk nu wel heel gezellig met alle lichtjes en kerstmuziek.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #36My Profile

 3. Ik hou ontzettend van alle lieve kaartjes die in deze periode toekomen per post. Maar ook van het schrijven én versturen van kerstkaarten. Van het bovenhalen van de kerstverlichting, … Oh en dit jaar deed ik ook voor het eerst mee aan zowel Kwante’s Secret Santa als Emmy’s lootjes tijdens de BAK. Het was echt leuk om tweemaal iemand te kunnen verrassen en zelf nieuwsgierig af te wachten wat ik zou krijgen én wie mijn lootje had getrokken
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #85My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]