c9e42240

Bron

Tegenwoordig vind ik niets fijner dan af en toe gewoon eventjes rust te nemen: even niet doen wat ik zou moeten doen, maar doen waar ik zin in heb. Dat doe ik het liefste door een poosje op bed te liggen met een kop thee en mijn iPad: spelletjes spelen, lezen, wat dan ook eigenlijk. Ik hou van mijn iPad, en ik ben echt heel blij dat ik hem destijds gekocht heb (al zal ik ook heeel blij zijn als ik straks mijn mooie nieuwe iPad Mini 3 heb). Vandaag een lijstje van de apps die ik het meeste gebruik!

Netflix

Oooohh, waar zou ik zijn zonder mijn Netflix-app?1 Ik kijk geen Netflix via internet, eigenlijk alleen op mijn iPad en sinds ik een Chromecast heb op mijn tv. En dat wordt dan bestuurd via de Netflix-app, dus ik kan echt niet zonder. Momenteel kijk ik seizoen 3 van Downton Abbey: zaterdag begint seizoen 5 op tv, helaas gaat mooi aansluiten niet lukken maar die uitzendingen neem ik gewoon lekker op zodat dat straks wel kan, als ik met seizoen 4 klaar ben op Netflix.

Facebook

Ik gebruik deze app niet zo heel veel, maar toch wel een paar keer per dag. Meestal scrol ik er ’s ochtends en ’s avonds doorheen en daartussendoor zit ik op mijn laptop op de internetversie. Ik bekijk meestal gewoon de berichten op de tijdlijn die voorbij zijn gekomen, reageren of iets plaatsen doe ik bijna nooit.

Wunderlist

Deze app gebruik ik pas sinds kort, maar ik vind het een heerlijke uitvinding: ik gebruik hem om lijstjes te maken van dingen die ik moet doen of blogs die ik wil schrijven. Dat doe ik vooral ’s avonds in bed, om het uit mijn hoofd te hebben: als ik ga slapen met ”dat ga ik morgen doen” kan ik vervolgens niet slapen omdat ik bang ben dat ik het vergeet of omdat ik me er zo op zit voor te bereiden. Door het uit te typen en die lijst de volgende dag over te nemen in mijn to do list-schriftje, heb ik alles al van tevoren op een rij. En het is ook handig om blogideeën in te zetten: die laat ik dan staan en kruis ik in één keer af als ik ermee bezig ben geweest.

Kim Kardashian: Hollywood

O, wat erg. Dat ik dit zomaar op het wereld wijde web zet. Maar, nou ja, ik ben verslaafd aan dit spelletje. Sowieso heb ik een zwak voor simulatiegames (als het te maken heeft met een bepaald soort leven leiden of een timemanagement-iets ben ik om) en deze is gewoonweg geweldig. Ik heb een hekel aan Kim Kardashian zoals ze echt is en vooral om de commotie die rondom haar ontstaat, maar in het spelletje is ze cool. En aardig. En de kleren en kapsels zijn tof en de opdrachten ook. Dus, nou ja. Luv this game.

Mail

Tja, ik kan natuurlijk niet zonder mijn mail op mijn iPad. Dat is het eerste wat ik doe, ’s ochtends: kijken wat voor getalletje er staat bij de app en dan vluchtig de mail doorspitten. Beantwoorden doe ik later, maar de schoolmail (er wordt een notificatie naar mijn gewone mail gestuurd als ik schoolmail heb) of de stagemail lees ik wel meteen goed, want dat is nog wel eens belangrijk.

Drive

Google Drive gebruik ik vooral voor mijn stage: daar staan belangrijke bestandjes in die ik nodig heb tijdens het lesgeven of om dingen in op te zoeken. Er gaan genoeg stagedagen voorbij dat ik het niet gebruik, maar goed – er staan wel dingen in die nodig zijn, dus ja.

Dropbox

Ik zou niet weten wat ik zonder Dropbox moest. Mijn historische roman staat daarin zodat ik altijd en overal kan schrijven, plus het schrijfplan – want als ik niet weet wat er in een hoofdstuk moet gebeuren kan ik niet schrijven, duh – maar ook mijn aangepaste rooster, mijn studieplanning, belangrijke administratiebestanden en schoolspul dat ik moet kunnen bereiken zonder mijn usb-stick te moeten pakken (vooral in de tentamentijd erg vaak van toepassing).

iBooks

Voorheen las ik mijn digitale boeken altijd in de Bluefire Reader-app, maar die voldoet niet meer: hij crasht te vaak en is ongelofelijk traag, dus ben ik overgestapt op iBooks. Natuurlijk lees ik ook veel op mijn ereader, maar dat is vooral overdag. ’s Avonds pak ik toch nog het liefste mijn iPad erbij, ook omdat ik dan tijdens het lezen graag af en toe een spelletje wil kunnen doen of iets in die trant. De iBooks-app is veel fijner: het systeem van boeken kopen via de iTunes Store is handig (al moet je er wel voldoende iTunes-tegoed voor hebben) en het vergroten werkt fijn. Bovendien leest de app als een echt boek, laat-ie zien hoeveel bladzijden je nog moet in een hoofdstuk en past-ie het pagina-aantal aan naar de vergroting waarop je leest. Gewoon perfect dus.

TED Subtitles

Nog zoiets fijns: als ik geen zin heb om iets te doen maar wel iets wil doen (leuke formulering) ga ik TED-filmpjes bekijken. Deze app was een tijdje geleden gratis en ik ben er heel blij mee. In Amerika is er de TED-conferentie waar mensen met inspirerende ideeën of verhalen hun zegje mogen doen en daar worden uiteraard filmpjes van gemaakt: in deze app staan die filmpjes met talloze ondertitelingmogelijkheden. Super voor mij natuurlijk, en ik heb ook al een paar heel mooie gevonden over het onderwijs of die gewoon grappig zijn.

Dit zijn de apps die ik het meeste gebruik: verder ben ik ook dagelijks bezig met Wordfeud, gebruik ik Safari en Chrome om te internetten, scrol ik voor het slapen gaan graag door mijn Instagram-feed, heb ik de WordPress-app om reacties op mijn blog te monitoren en heb ik iCulture voor het laatste Apple-nieuws. Andere spelletjes die ik graag speel zijn The Sims Freeplay, The Hunger Games Adventures en Runway Life. En o ja, op mijn iPhone kan ik natuurlijk niet zonder Whatsapp. En de Notities-app! Ik kan niet zonder de Notities-app <3

Zo, en nu ga ik kijken of mijn energie in Kim Kardashian: Hollywood al refilled is.

You may also like...

1 Comment

  1. Leuk om te lezen welke apps andere mensen op hun telefoon hebben. Ik heb geen enkele van deze apps. Ik vind zelf Instagram erg fijn en leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]