Ik ben een groot liefhebber van allerlei dramatische en grappige en boeiende tv-series, maar ook van films. Vroeger was ik verslaafd aan Disney, nu vooral aan romantische comedy’s en dramafilms, en ook nog wel eens een beetje fantasy – oh, en uiteraard historische drama’s, zoals het een echte geschiedenisfanaat betaamt. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik graag naar de bioscoop ga – wat ook enigszins komt door mijn popcornverslaving – om daar de nieuwste films te bekijken die me aanspreken. Speciaal voor jullie – en ook voor mezelf, want inmiddels zijn er zoveel films die ik in de bioscoop wil zien dat ik de tel kwijt ben geraakt – maak ik een lijstje van de films waarnaar ik het meeste uitkijk, mét trailers en een favoriete poster/still!

1. The Butler – december 2013
Ik weet niet waarom, maar sinds ik de tv-serie The Kennedy’s heb gezien en ook wel een beetje sinds mijn geschiedenisexamen voor de helft over de geschiedenis van de Verenigde Staten ging, heb ik iets met Amerikaanse presidenten. Misschien ligt het ook aan het feit dat ik momenteel voor de tweede keer Brothers & Sisters kijk en een zwak heb voor Robert McCallister en zijn politieke wereldje, hihi. Deze film gaat in ieder geval over het leven van Cecil Gainas, een zwarte man die gedurende de periode van acht presidenten in het Witte Huis werkte als butler en dus heel veel politieke en sociale veranderingen mocht aanschouwde. Lijkt me niet alleen heel intrigerend, maar ook heel leerzaam. Met o.a. Minka Kelly, Vanessa Redgrave, Robin Williams, Jesse Williams (oeh la la, de knappe Jackson Avery uit Grey’s Anatomy ♥) Alan Rickman en Oprah Winfrey.

2. The Hunger Games: Catching Fire – november 2013
Yep, ik ben een Tribuut! Ik vind de boeken geweldig – tenminste, deel één en twee zijn geweldig, deel drie vond ik bagger – en ik was ook helemaal lyrisch over de eerste film, die ik ontzettend goed vond met een hele sterke cast. Half november verschijnt de verfilming van het tweede boek in de bioscoop, die – zonder te spoileren – het verhaal vertelt zoals het verder gaat na de afloop van de 74ste Hongerspelen. De foto’s, posters en trailers die tot nu toe zijn verschenen zijn al ontzettend veelbelovend dus ik kan bijna niet wachten!

3. Frozen – december 2013
Ik ben zoooo excited voor deze film!! De eerste nieuwe animatiefilm van Disney die niet in 3D is sinds The Princess and the Frog! Hiermee verschijnt een nieuwe Disney-prinses ten tonele, en wel Anna! Aan de trailer en de foto’s te zien gaat deze film over het sprookje van de Sneeuwkoningin, wat ik persoonlijk niet goed ken maar wat er wel ont-zet-tend mooi en magisch uit ziet! Goed, het is wel computergestuurde animatie dus geen tekenfilm, maar het ziet er alsnog supermooi uit, ik denk dat deze net zo goed, al dan niet beter wordt dan Rapunzel/Tangled ♥

(Er is nog geen officiële trailer uit, maar wel een teaser die ontzettend grappig en schattig is!)

4. Saving Mr. Banks – december 2013
Ooooooh jaaaa, jaaaa, jaaa! Ik heb zooooo veel zin in deze film! Hij ziet er gewoon echt zo geweldig uit! Tom Hanks speelt in deze unieke productie de rol van niemand minder dan Walt Disney (en hij is practically perfect ♥) die zijn uiterste best doet om P.L. Travers (Emma Thompson) de schrijfster van de Mary Poppins-boeken, over te halen de rechten voor de verfilming aan haar te verkopen. Het is een heel avontuur om zijn magie op haar te laten werken en waar het hier vooral om gaat, is het verhaal achter het verhaal. Ik kan gewoon niet wachten, ben zooooo benieuwd! Dit wordt mijn nieuwe lievelingsfilm, heb ik zo het idee. Hihi.

5. Austenland
Ik kwam pas eergisteren achter het bestaan van deze film en ik verwacht niet dat hij in Nederland in de bioscoop komt, maar ik ga hem zeker wel kopen op dvd. De film gaat over een jonge vrouw die helemaal verslaafd is aan de boeken van Jane Austen en die erachter komt dat er een themapark bestaat dat Austenland heet, waar ze uiteraard naartoe gaat. Mensen in kostuums lopen er rond en je kunt een soort van eigen sprookjesliefde creëren, al is het me niet helemaal duidelijk hoe het precies werkt. In ieder geval vind ik het verhaal erg leuk – schijnt gebaseerd te zijn op een boek dat ik waarschijnlijk eerst nog wel wil lezen, haha – en ben ik superbenieuwd naar hoe dit gaat worden!


6. en nog meer…
Ik ben ook ontzettend benieuwd naar nog veel meer andere films waarvan de productie nog maar net begonnen is of waarvan nog niet bekend is wanneer het in première zal gaan: Cinderella (met Cate Blanchett en Lily James), The Book Thief met Geoffrey Rush en Emily Weston en Beauty and the Beast (met Emma Watson) en Malaficent (met Angelina Jolie en Elle Fanning). Zodra hier meer over bekend is maak ik een nieuwe post haha, want dan is er waarschijnlijk alweer zoveel te vertellen, haha.

Naar welke films kijken jullie het meeste uit?

You may also like...

2 Comments

  1. Jaaaaaa, ik kijk al heel lang uit naar deel 2 van de Hunger Games. Ben zo benieuwd!

  2. Oh, echt? Een nieuwe film met Emma Watson en eentje met Elle Fanning? Ik ben voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]