Kennen jullie ze, van die superfijne suikerspinboeken? Verhalen met zoete romances, heerlijk fuzzy plots, hilarische en eindeloos sympathieke personages, happily ever after-eindes? Boeken waar je heel graag in wegduikt, die een glimlach op je gezicht brengen en waarvan je het absoluut niet erg vindt om er lang over te doen? Boeken die gewoon heerlijk lezen en waar je ultiem van kunt genieten. Boeken die niet bol staan van de diepzinnige passages of vernuftige lagen, maar die wel heel fijn zijn om tussendoor te lezen. Comfortzone-boeken die ideaal zijn voor tijdens de vakantie of om mee te ontspannen – en vandaag wil ik tien van die suikerspinverhalen voor jullie uitlichten!

Liefde en gelato – Jenna Evans Welch

Ga je naar Italië op vakantie of ben je een Italiëliefhebber? Dan is dit boek over een meisje dat bij haar vader in Toscane gaat wonen en stukje bij beetje meer ontdekt over haar overleden moeder een absolute must-read. Het zit vol met heerlijke beschrijvingen van Italië vroeger en nu, het is romantisch op een hele lieve en zoete en toch ook diverse manier en het is fijn leesvoer. Niet te hoogdravend, niet te oppervlakkig… gewoon fijn. Perfect voor aan het strand met een ijsje erbij!

Ik wist het – Chantal van Gastel

Een heel erg fijne feelgoodroman die wat dikker is, maar dat merk je tijdens het lezen bijna niet. Het speelt zich af rond een jonge vrouw die een bloemenwinkel begint en op haar eigen unieke manier de klanten met hun problemen helpt, terwijl ze ook haar eigen liefdesleven probeert uit te vogelen. Het zit vol romantiek uit onverwachte hoek, ontzettend schattige en kleurrijke personages en het is gewoon zo leuk en zo fijn om te lezen! Precies de portie diepgang en luchtigheid die fijn is.

Liefde in Twin Bridges – Debra Eliza Mane

Hou je van echte romance novels, van het soort met knappe (vaak halfnaakte) mannen op de cover? Dan zit je met deze westernromance van eigen bodem helemaal goed! Het eerste deel is afgelopen kerst verschenen, maar deel twee staat op de planning voor begin juli. Het speelt zich allemaal af in het westerndorpje Twin Bidges, waar, eh, mensen verliefd op elkaar worden. Er zijn sterke vrouwen, stoere mannen, sexy romances, dramatische – maar best goede – plotwendingen en het is ook echt heel lekker leesvoer. En zeg nou zelf: suikerspinboeken zijn eigenlijk ook best van die fijne guilty pleasure-boeken!

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Over een suikerspinboek gesproken… dit boek is zó zoet dat je geen suiker in je thee nodig hebt als je het leest. Het gaat over liefdesbrieven. Over je eerste echte liefde en hoe eng en schattig en leuk en fantastisch dat is. Over de band tussen zusjes en over een hoofdpersoon die knutselt en bakt en een beetje een tutje is, maar wel een lief tutje. Over liefdesbrieven die per ongeluk verstuurd worden. Het is lekker veel ‘’waar maak je je in hemelsnaam druk om’’-highschooldrama AND WE LOVE IT. Deel twee en drie zijn ook verrukkelijk.

De Selectie – Kiera Cass

Oké, als je wat verder in de serie komt wordt het wat serieuzer en zwaarder qua thema’s, maar in het eerste deel is het suikerspingehalte best wel hoog. Mooie jurken… knappe jongens… glamour… en vooral die mix tussen America’s Next Top Model en The Bachelor is echt fantastisch. Het is een dystopische wereld die in kasten is verdeeld, en als de kroonprins moet trouwen worden er een heleboel meisjes op het paleis uitgenodigd om naar zijn hand te dingen. Rivaliteit én romantiek alom. Geloof me, het is fantastisch. Je zult SMULLEN.

Soms smaakt liefde zout – Joanna Philbin

Ik heb dit boek jaren geleden een keer op vakantie gelezen en ik weet nog dat ik het toen superleuk vond. Ik wil het al een hele tijd opnieuw lezen, omdat er ook een tweede deel van is dat ik nog niet ken, en de zomerperiode is daar perfect voor. Het gaat – als ik het me goed herinner – over een meisje dat uit een niet zo financieel bevoorrechte familie komt en een zomer als dienstmeisje voor een rijke Hamptons-familie gaat werken – en uiteraard verliefd wordt op de rijke jongen des huizes. Denk Gossip Girl in combinatie met Devious Maids… smullen!

Anna & de french kiss – Stephanie Perkins

DIT BOEK IS HEERLIJK. Een Amerikaans meisje gaat naar een internaat in Parijs. De beschrijvingen van Parijs zijn fantastisch. De jongen op wie ze verliefd wordt is nog fantastischer. De humor is slappe lach-kaliber-briljant. De personages zijn ontzettend leuk, er zit een goed verhaal in met best goeie thema’s en het is echt heerlijk leesvoer waar je geen genoeg van zult kunnen krijgen!

Vier plus één – Jojo Moyes

Jojo Moyes is een bekend feelgoodauteur, maar veel van haar romans zijn toch nog best zwaar: veel pagina’s en vaak zwaarmoedige of dubbele verhaallijnen waar je echt wel even voor moet gaan zitten. Bij Vier plus één is dat anders: dit verhaal is ontzettend schattig. Het gaat over een alleenstaande moeder die er alles voor over heeft om te zorgen dat haar zoontje aan een prestigieuze wiskundewedstrijd kan meedoen, ook al heeft ze het niet breed. Het gezinnetje komt een klusjesman tegen, er is een hond bij betrokken, het zit vol humor en romantiek en het is echt heel lief en luchtig en leuk!

Geek Girl – Holly Smale

Hou je van America’s Next Top Model? Dan zul je smullen van dit verhaal over de bolleboos Harriët die per ongeluk wordt ontdekt door een modellenagent en in een stroomversnelling van een modellencarrière terecht komt. Ik heb tot nu toe alleen het eerste deel gelezen, maar het is hilarisch, ontzettend leuk en vlot geschreven en de glamour van het modewereldje in combinatie met Harriëts slimmigheid en de weetjes die ze spuit is geweldig. Echt een heerlijk verstand op nul-boek met originele inhoud!

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

DIT IS ZO’N SCHATTIG BOEK. Het bespreekt een belangrijk thema – coming-out en homoseksualiteit en dat we daar eigenlijk helemaal niet moeilijk over zouden moeten doen – maar het is ook echt heel grappig en lief en de personages zijn echt ontzettend leuk en het zit vol leuke romantische briefwisselingen en hilarische scènes en het is allemaal echt heel suikerzoet en tof. Perfect als je een boek wilt lezen dat in de suikerspincategorie past, maar ook een belangrijk boek is!

Lees jij graag suikerspinboeken?

You may also like...

8 Comments

 1. Nee. Ik vind dit soort boeken meestal te oppervlakkig en vind er daardoor eigenlijk niet zoveel aan. Het is allemaal te zoet. Hierdoor ga ik me echt heel snel vervelen en de waarderingen zijn echt nooit hoger dan drie sterren.

  1. Oh dar snap ik ook wel hoor, het moet ook wel een beetje je ding zijn. Dat van die drie sterren voor deze boeken herken ik ook, maar dart vind ik zelf helemaal niet erg haha.

 2. Nee. Ik vind dit soort boeken meestal te oppervlakkig en vind er daardoor eigenlijk niet zoveel aan. Het is allemaal te zoet. Hierdoor ga ik me echt heel snel vervelen en de waarderingen zijn echt nooit hoger dan drie sterren.

  1. Oh dar snap ik ook wel hoor, het moet ook wel een beetje je ding zijn. Dat van die drie sterren voor deze boeken herken ik ook, maar dart vind ik zelf helemaal niet erg haha.

 3. Jaa in de zomer ben ik echt gek op dit soort boeken. Als het echt warm is, heb ik behoefte aan een boek dat luchtig is en lekker makkelijk leest, anders kan ik me er echt niet op concentreren. Ik hou echt van Anna and the Fench Kiss <3

  1. Ah ja heerlijk! Tijdens mijn vakantie zag ik mijn moeder een enorme biografische pil lezen, daar zou ik dan dus echt nier aan beginnen… geef mij dan maar iets a la Anna!

 4. Jaa in de zomer ben ik echt gek op dit soort boeken. Als het echt warm is, heb ik behoefte aan een boek dat luchtig is en lekker makkelijk leest, anders kan ik me er echt niet op concentreren. Ik hou echt van Anna and the Fench Kiss <3

  1. Ah ja heerlijk! Tijdens mijn vakantie zag ik mijn moeder een enorme biografische pil lezen, daar zou ik dan dus echt nier aan beginnen… geef mij dan maar iets a la Anna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]