Teske

|| Bron beeld: Topbillin’ ||

Teske de Schepper heb ik een tijdje gevolgd op haar blog en op die manier kwam ik erachter dat ze naast geliefd blogger en YouTuber ook nog eens aan de weg timmert als zangeres. Ik ontdekte haar eerste single Rewritten en vanaf dat moment was ik verknocht: haar muziek behoort inmiddels tot mijn favorieten en zou ook absoluut wel wat meer aandacht mogen krijgen!

Sound

Wat ik zo leuk vind aan de muziek van Teske is dat ze een heel eigen soort sound heeft: het is fris en vrolijk en heel makkelijk mee te zingen, niet zwaarmoedig of enorm emotioneel, maar juist heel licht en aandoenlijk. Tegelijkertijd hebben haar teksten ook echt een boodschap en er zitten echt wel heel diepgaande regels tussen die tot mijn verbeelding spreken: ze vertelt echt een sterk verhaal met elk liedje, ze schetst een beeld, ze laat op een heel open manier zien wat er door haar heen gaat. Het zijn geen liedjes zoals je ze bij veel artiesten aantreft, ze hebben iets heel authentieks. Ook haar covers – Niemand en I’m Gonna Be (500 Miles) – zingt ze op een eigen manier en daardoor is het enorm verfrissend en fijn om naar te luisteren.  Tel daarbij op dat de teksten soms een nét even ander soort ritme hebben waar Teske met haar stem iets tofs mee doet en je hebt echt iets bijzonders.

Liedjes

Zo is er Rewritten, waarin ze op een speelse en toch gevoelige manier zingt over haar geliefde en hoe goed ze hem kent, ook al heeft hij het wel eens moeilijk met zichzelf: I can tell you’ve lived by the marks on your skin, these are like the pages of a book. The lines beside your eyes let me know that you have smiled, more than I ever could… mooi toch? Ik zie dan echt iets voor me. Lievelings is een soortgelijk liedje (haar eigen versie van een Duits nummer) met een heel schattige en vrolijke en luchtige sound over hoe mooi het is om echt dol te zijn op iemand. Maar mijn persoonlijke favoriet is Finding Neverland, een liedje over vrij zijn en het avontuur zoeken en je gevoel volgen: Queen of Hearts is in my hand, so I’ll take another chance / In a second I’ll be gone, to infinity and beyond. Hóe mooi klinkt dat niet? Bijna sprookjesachtig, en daarom hou ik er zo van! Het is muziek zonder teveel poespas, onwijs fijn om naar te luisteren en mét een echt mooi verhaal erachter.

Ken jij de muziek van Teske?

You may also like...

3 Comments

  1. Teske is een soort guilty pleasure. Iets wat ik aan niemand vertel – hoi! – maar wel graag luister. Vooral lievelings vind ik zo’n mooi liedje! <3
    Melle onlangs geplaatst…Vrijdag Kiekdag | Dromen waarmaken, unieke momenten en ein-de-lijk springrollsMy Profile

    1. Jaaa, Lievelings =D ik vind je zo’n leuk ding vandaar dat ik dit voor je zing…

  2. Ja, Teske staat hier ook regelmatig op! 🙂
    Anouk onlangs geplaatst…Geïllustreerde kaarten door NinaMaaktMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]