oh-honey-press-photo-2-shanna-fisher

Ik hou van goede muziek. Ik bedoel, ik hou ook van lekkere popmuziek om op te dansen en mee te zingen (zoals Taylor Swift) maar de écht goede muziek kan ik ook absoluut waarderen. Vooral als dat muziek is die meezingen, dansen én diepte combineert (en ja, Taylor doet dat ook). Zo nu en dan ontdek ik een nieuwe artiest en daar ben ik dan een poosje helemaal weg van: soms is het eenmalig, maar soms blijft de muziek echt in mijn hart zitten. Dat is nu het geval met Oh Honey, een band uit Brooklyn, New York… en ik ben er helemaal verknocht aan.

Oh Honey

Oh Honey bestaat uit de twee singer-songwriters Mitchy Collins en Danielle Bouchard die in 2013 de handen in elkaar sloegen en samen muziek besloten te maken. Ze noemden hun band naar de honingproductie op de New Yorkse daken én naar de How I Met Your Mother-afleveringen – dat alleen al vind ik zo leuk en origineel! Ze zijn vooral bekend geworden door hun hitsingle Be Okay: die is gecoverd in Glee en dat is het liedje dat mijn hart heeft gestolen omdat het zo goed past bij mijn eigen houding en mentaliteit en alles. Ze hebben inmiddels 3 EP’s en er komt er nog eentje aan: daarna zullen al die nummers samen op één volledig album verschijnen. Alles heeft het thema van ansichtkaarten en polaroids en het is gewoon… ik vind het zó leuk!

oh-honey-main-pub-1-credit-eric-mooney

Sound

Dit is absoluut muziek waar ik halsoverkop verliefd op ben geworden. Ik heb nooit eerder echt naar van die alternatieve muziek geluisterd, maar nu dus wel en ik vind het zo mooi klinken. Het zijn liedjes die enerzijds heel eenvoudig zijn, makkelijk mee te zingen en een fijne sound – beetje countryachtig en toch heel stads en populair – en die tegelijkertijd iets hebben waardoor je ernaar blijft luisteren. Er zit een soort kracht in, een soort romantiek… de liedjes gaan allemaal over liefde, maar de teksten zijn écht goed, écht poëtisch, écht enorm mooi om naar te luisteren en vertellen écht een verhaal. Het is muziek die gewoon echt over het leven zelf gaat, over hoe het is maar ook over hoe het zou moeten zijn… het is idyllisch en rauw tegelijk.

Video’s en vibes

Ik vind de muziekvideo’s ook echt heel leuk: ze hebben er niet heel veel, maar de video’s die ze hebben zijn echt leuk om naar te kijken. Heel anders dan je verwacht, maar lekker swingend en een beetje vintage en romantisch en bijna filosofisch. Het is alsof ze met hun muziek willen laten zien hoe veel ze van het leven houden, maar tegelijkertijd ook hoe complex en frustrerend het allemaal kan zijn. En dat vind ik echt mooi, want hun muziek is enerzijds heel lieflijk en sprookjesachtig en dan zitten er ineens een paar nummers tussen die WHAM bij je binnenkomen. Echt. WHAM. Het is van die muziek die je helemaal zelf mag interpreteren en waar iedereen iets eigens uit kan halen, het is enorm authentiek en mooi en gewoon wauw.

Favorieten

Ik vind eigenlijk alle nummers wel heel erg mooi, maar een paar hebben een extra speciaal plekje in mijn hart veroverd. Be Okay sowieso, omdat dat een soort lijflied voor me is geworden. I Love You Will Still Sound the Same omdat ik het zo oneindig romantisch vind, Lonely Neighbor omdat het zo poëtisch is, A Thousand Times omdat het zo tot mijn verbeelding spreekt en zo gevoelig is en The Cracks in the Floor of Heaven omdat het… ik vind dat zo’n bizar mooi en heftig en treurig nummer dat het me elke keer weer enorm raakt. Sommige nummers hebben een superfijne beat, dit nummer heeft vooral heel veel betekenis en intensiteit en jeetje, ik vind het echt heel erg goed.

Maar eigenlijk vind ik al hun muziek goed, ik kan ook echt niet wachten tot het volledige album uitkomt! Overigens zijn ze live volgens mij iets minder goed, maar je kunt ook niet alles hebben. Het is in ieder geval muziek die ik volledig in mijn hart heb gesloten. Zeker een aanrader als je houdt van alternatieve muziek of muziek met roadtripvibes!

Bron beeld: Atlantic Records

Ken jij Oh Honey al?

You may also like...

1 Comment

  1. Ik kende hen nog niet, maar ze maken inderdaad prachtige nummers!
    Romy onlangs geplaatst…BLIJ #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]