‘We moeten je helaas laten gaan.’ Abbygail Versteeg staarde haar baas met grote ogen aan. ‘Maar…’ mompelde ze gelaten. ‘Dat kan helemaal niet.’ ‘Toch wel.’ Luuc vouwde zijn handen samen en legde ze op het randje van zijn bureau. ‘Jouw functie komt te vervallen.’ ‘Wat?’ Abby, die van ellende in elkaar gezakt op haar stoel had gezeten, schoot op. ‘Waarom?’ Sinds wanneer kon de functie van boekhoudster komen te vervallen? ‘We hebben een bedrijf van buitenaf in de arm genomen, dus jij bent overbodig geworden.’ Luuc haalde zijn schouders op en liet zichzelf achterover in zijn stoel zakken, zijn nog altijd gevouwen handen nu rustend op zijn buik. ‘Ga vrijwillig of maak er stampij over, maar je hoeft na oud en nieuw niet meer terug te komen.’Hoe ik bij dit boek kwam

Afgelopen zomer werd door Dutch Venture Publishing in Nederland een nieuw New Adult-subgenre geïntroduceerd: de cowboy/westernromance! Boeken die zich afspelen op het Amerikaanse plattenland, op ranches en boerderijen, tussen cowboys en rodeo’s, paarden en stieren. Dit soort boeken wordt graag gelezen in Amerika, en met Leven als een prinses in Texas werd al snel duidelijk dat het Nederlandse leespubliek het ook wel kon waarderen. Ook ik verlangde naar meer, en daar hoefde ik niet lang op te wachten: auteurs Lizzie van den Ham en Debra Eliza Mane (pseudoniem van Debora Elisabeth) hebben opnieuw de handen ineen geslagen, ditmaal voor de Liefde in Twin Bridges-serie: in elk boek zal een ander stel centraal staan dat ook in de andere boeken voorkomt, een bekende (en geliefde!) New Adult-formule. Abby en Blake is het eerste deel, ook nog eens helemaal in kerstsferen, en ik was onwijs benieuwd!

Waar het over gaat

Abbygail Versteeg, kortweg Abby, ziet haar zorgvuldig opgebouwde leventje aan duigen vallen: ze wordt ontslagen en komt erachter dat haar vriend, met wie ze binnenkort aan kinderen hoopte te kunnen beginnen, vreemdgaat – met een man, nog wel. Totaal van streek en in de war haalt ze haar hond Elvis op en stapt op het vliegtuig naar de Verenigde Staten, met het idee een roadtrip te gaan maken naar Graceland. Ze strandt echter in Twin Bridges, een vriendelijk stadje met inwoners die haar maar al te graag willen helpen om alles weer een beetje op een rijtje te krijgen. Zo is er womanizer Jacob, de onverschrokken cowgirl Duke en natuurlijk Blake, voor wie Abby al snel gevoelens krijgt die haar helemáál niet goed uitkomen. Maar Blake heeft ook zo zijn eigen zorgen, en hij is niet de enige met aandacht voor Abby – en zij niet de enige met aandacht voor hem.

Wat ik ervan vond

Wat ik ervan vond? Nou, daar kan ik heel simpel over zijn: ik vond dit een absoluut heerlijk boek. De schrijfstijl leest zo vlot en verslavend (je merkt ook echt niet dat het boek door twee auteurs is geschreven) en het is echt een boek wat heel fijn is om lekker luchtig tussendoor te lezen, met je verstand op nul. Het is bovendien een perfect boek als je zin hebt in wat romantiek, die sexy is en toch ook zoet, maar niet té zoet en ook niet te voorspelbaar. Want dat vind ik nog het leukste aan dit boek: net als bij Leven als prinses in Texas is het verrassend diepgaand en zit het echt veel beter in elkaar dan je in eerste instantie misschien verwacht. Van den Ham en Mane laten zien dat ze echt wel meer kunnen dan een zoetsappig pocketromannetje neerzetten:

Kleine dingen

Je merkt dat beide schrijfsters goed hebben nagedacht over de verschillende onderdelen van het verhaal en daardoor is het allesbehalve standaard. Het zit ‘m in de kleine dingen die je niet zo snel verwacht in een romantisch boek en die van originaliteit en creativiteit getuigen. Zo keek ik heel verrast op bij de verhaallijn rond Abby’s (ex-)vriend Rens en zijn overspel, had ik niet zo snel kunnen verzinnen dat Blake op een puppyranch en Duke in een eethuis werkte, vond ik het leuk dat Abby’s spontane wanderlust en roadtripdrang echt een ding was en heb ik genoten van het verhaal rond Blakes jas en zijn hondje Chevy: allebei dingen die steeds dieper bleken te gaan en waardoor ik echt geïnteresseerd raakte en bleef.

Geen opvulling

Dat het verhaal echt ergens over gaat, blijkt wel uit het feit dat elk personage dat in Twin Bridges – en oké, in Nederland – rondloopt, iets interessants heeft. Ik had al vrij snel door dat Duke, Ian en Jacob in de andere boeken ook terug zullen komen, maar dat vond ik juist alleen maar heel erg leuk, want het zijn hele toffe personages die zo levendig zijn dat hun energie van de bladzijden spat. Het maakt het verhaal, dat toch al heel onderhoudend is door de gevatte grappen en de scherpe dialogen, nog vermakelijker en realistischer en de onderlinge relaties nog dynamischer. Daar komt bij dat ook hoofdpersonen Abby en Blake echt diepgang hebben in waarom ze doen wat ze doen en zijn zoals ze zijn, en hoewel hun ontwikkeling wat minder geklets en meer context had kunnen gebruiken, zijn het personages met wie ik wel echt kon meevoelen en -leven.

The Longest Ride

Maar, en dat is niet het minste, hoe zit het met de cowboy/countryside-setting van het boek? Dat is natuurlijk ook nog wel een belangrijk puntje bij een westernromance… maar ook dat vond ik heel erg leuk. Ik heb echt genoten van de knusse en vriendelijke sfeer en van de filmische levendigheid waarmee de auteurs het reilen en zeilen van zo’n plaatsje – de ranches, de rodeo’s, de paarden, de cowboyetiquette – hebben beschreven. In combinatie met de plot, waar aardig wat interessante twists en turns in zaten, voelt het een beetje als de Nicholas Sparks-film The Longest Ride: lekker feelgood met een flinke snuf diepgang en sfeer!

Conclusie

Liefde in Twin Bridges: Abby en Blake is een verrassend boek: hoewel aan de afronding nog ietsjes langer gewerkt had mogen worden, zit de plot vol goeie wendingen en diverse verhaallijnen, de personages zijn ontzettend leuk, de setting is sfeerrijk en aandoenlijk en de schrijfstijl is eenvoudig, maar verre van saai. Het is de perfecte combinatie van levendigheid, realisme, romantiek, humor en creativiteit. Een boek om van te genieten, en ik kijk nu al enorm uit naar de volgende boeken! Keep those Yiha’s coming!


Titel: Abby en Blake
Auteurs: Debra Eliza Mane en Lizzie van den Ham | bekend van: Leven als prinses in Texas
Serie: Liefde in Twin Bridges #1
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Verschenen: december 2018
Aantal bladzijden: 250
Genre: New Adult, western
Beschikbaar als: paperback, ebook
ISBN: 9789492585165
| Goodreads | Bol.com | Auteurssite |

Uitgeverij DVP, bedankt voor het recensie-exemplaar!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]