Ik zeg best wel vaak dat muziek niet zo belangrijk voor me is: er zijn dagen dat ik er helemaal niets mee doe. Maar tegenwoordig ben ik er toch steeds vaker mee bezig: op Youtube muziekvideo’s, lyrics of performances bekijken, muziek tijdens het leren of huiswerk maken, schrijfmuziek, liedjes om van op te vrolijken of gewoon tijdens het bezig zijn… op sommige momenten vind ik het gewoon te stil en te saai zonder muziek op de achtergrond. Ik luister eigenlijk van alles, van Adele tot Disney-muziek met maar een paar genres die ik echt niks vind (punk voornamelijk). Hierboven zien jullie al de Spotify-playlist die ik het vaakste luister, maar vandaag wil ik graag de specifieke liedjes met jullie delen die het beste bij mij passen: mijn lijfliedjes!

Shake it Off – Taylor Swift

Dit is echt mijn grote nummer één op dit moment, ik vind hem zó ontzettend goed. Veel mensen vinden dat dit niet meer de echte Taylor is, maar dat vind ik grote onzin: juist dit nummer geeft zo goed aan wie en hoe ze is en ik bedoel, ze is nog steeds dezelfde, ze probeert alleen iets nieuws uit. En… no one can mock Taylor Swift like Taylor Swift mocks Taylor Swift. Maar goed, dat is maar één reden dat ik dit nummer zo goed vind. Waarom het zo goed bij me past, heeft te maken met het refrein, het ”off-shaken.” Ik vind dat gewoon een hele goede mantra en ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven: voor haar is het zo dat het haar niet boeit wat mensen over haar zeggen of van haar vinden, voor mij is het… het maakt me niet uit wat er allemaal gebeurt of wat er allemaal tegenzit, ik blijf gewoon doen wat me happy maakt en ik blijf wie ik ben.  It’s like I got this music in my mind, saying it’s gonna be alright! 

Be Okay – Oh Honey

Deze hoorde ik voor het eerst bij Glee en ik ben er sindsdien verknocht aan geweest. Ik heb verder helemaal niets met Oh Honey, maar dit nummer is gewoon leuk: het zingt zo lekker mee en het gaat eigenlijk nergens over, maar het zegt wel precies hoe ik ook denk: I believe we’ll be okay. Gewoon, dat alles wel oké is of in orde komt. En deze vind ik zo mooi: I’m wide awake, so what’s the point of dreaming when your life is great? Dit klopt gewoon: natuurlijk heb ik dromen, maar daar ben ik niet zo bewust mee bezig omdat ik gewoon happy ben met hoe mijn leven is en hoe ik ben. Gewoon een vrolijk liedje dat goed past bij hoe vrolijk ik ben! 🙂

Happy – Pharrell Williams

En deze hoort er natuurlijk ook bij, haha. Zou raar zijn als die er niet tussen stond denk ik. Toch is dit niet helemaal mijn nummer één, omdat het behalve die ene boodschap – Because I’m happy – niet zoveel betekenis heeft, wat dus wel geldt voor Shake it Off ne Be Okay. Maar alsnog vind ik het een heerlijk nummer om lekker hard aan te zetten, want ik word er altijd vrolijk van. En het is gewoon waar… ik ben happy, ik voel me happy en dat mag de wereld weten ook! =D

Dat zijn ze: drie nummers die heel goed bij me passen en waar ik altijd gewoon vrolijk van kan worden of waarvan ik een soort bevestigingsgevoel krijg. Heb jij ook een liedje of liedjes die goed bij je passen?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]