Leuk zomerproject: begin met een travel journal!

Onder Reizen op 27 juli 2016

Travel journal

Ik heb enorm veel notitieboekjes en eens in de zoveel tijd krijg ik de kriebels van die uitpuilende lades en besluit ik ze eens grondig uit te mesten. Meestal houdt dat uitmesten in dat ik de slordige stapels op een iets minder slordige manier opnieuw inricht, maar deze keer heb ik de lades echt uitgepluisd, een systeem aangelegd voor boekjes die ik wel, niet en half gebruik en een paar boekjes in mijn bewaarmand gestopt. En ik heb me voorgenomen om nu écht eens aan de slag te gaan met al die lege en halflege notitieboekjes, en een van de dingen die ik heb bedacht te willen doen is een travel journal aanleggen. Hetzelfde principe als een bullet journal, maar dan helemaal gericht op reizen en iets makkelijker om mee te werken. Net zo leuk!

Travel journal als avonturenboek

Reis je niet zoveel? Dan kun je een travel journal ook prima met een twist gebruiken: als avonturenboek! Wie de film UP! heeft gezien, weet dat dit een boek is waarin je alle mooie herinneringen en avonturen bewaart, maar waarin je ook schrijft over je dromen. Welke reizen zou je willen maken, waar zou je willen wonen, waar zou je naartoe willen emigreren? Of denk aan bijzondere plaatsen die je zou willen zien: wereldwonderen, musea, monumenten enzovoorts. Ook leuk is het aanleggen van een travel bucket list: een lijst van alles wat je nog zou willen doen op het gebied van reizen. Voorbeeldjes: een marathon in het buitenland, zwemmen met dolfijnen, een uitwisselingsjaar, alle keukens uitproberen in het land zelf, naar verscheidene dierentuinen gaan enzovoorts. Wat je maar kunt bedenken: the world is the limit!

Travel journal als persoonlijke reisgids

Ben jij iemand die een reis tot in de puntjes plant en voorbereidt? Dan moet je écht beginnen met een travel journal! Een notitieboekje en praktische ideeën zijn namelijk alles wat je nodig hebt om een persoonlijke reisgids aan te leggen voor jezelf. Denk daarbij aan praktische zaken: dingen die jij belangrijk vindt bij het boeken van hotels, campings, appartementen en vluchten, een takenlijstje van dingen die je moet regelen (oppas voor je huisdier, vernieuwing van je paspoort), een woordenlijst van belangrijkste en meest gebruikte woorden en een lijstje van dingen die beduidend anders zijn (denk aan verkeer en veiligheid). Maar ook de echt voorbereidende notities: een checklist, een paklijst (gesorteerd op kleren, reisaccessoires, boeken) en een planning voor wat je allemaal wilt gaan doen: welke bezienswaardigheden, welke plekken? Of noteer tips en wetenswaardigheden over kaartjes, openingstijden, leuke adresjes voor eten en drinken, souvenirs die je wilt meenemen, ervaringen van anderen en simpelweg dingen die je niet wilt vergeten. Alles wat jíj belangrijk vindt voor je op reis gaat, kun je op papier gooien.

Travel journal als reisdagboek

Naast persoonlijke reisgids kan je travel journal ook dienen als supertof reisdagboek. Dat is heel makkelijk: maak er een gewoonte van om tijdens je reis elke dag voor het slapengaan even een pagina of wat vol te schrijven over wat je hebt gedaan en gezien en wat je daarvan vond. Superleuk is het ook om daar later foto’s en andere souvenirs (toegangskaartjes, bezoekersfoldertjes) bij te doen, of maak polaroids en doe ze er meteen in! Zo creëer je echt een leuk boekje vol herinneringen en heb je een leuke basis als je misschien nog eens terug wilt naar een bepaalde plek.

Mijn eigen travel journal gebruik ik voor alle bovenstaande opties: als avonturenboekje, maar ook als voorbereiding voor reisjes die ik maak én als verzameling herinneringen. Onwijs leuk om te doen!

Heb jij ook een travel journal?

Reacties
CommentLuv badge