Vorig jaar besloot ik geen bepaalde reading challenge te kiezen, maar gewoon een hoeveelheid boeken na te streven en zoveel mogelijk titels uit mijn kast te lezen. Inmiddels heb ik 82 boeken gelezen en zijn er wel wat boeken uit mijn kast in de gelezen-sectie terecht gekomen, maar niet zoveel. Voor 2017 leek het me leuk om wél een echte reading challenge te gaan doen… maar de voorbeelden die ik online vond, spraken me niet echt aan. En dus besloot ik er zelf eentje te maken, zodat ik ook helemaal zelf zou kunnen kiezen wat ik wil lezen!

De leeservaring-challenge

Voor 2017 ga ik mijn leesdoel op 50 zetten, want dat is een aantal dat ik in ieder geval wel zal halen. Ik wil eigenlijk niet echt op de hoeveelheid boeken letten dit jaar en mezelf ook niet pushen om een boek voor een bepaalde datum uit te hebben: ik wil gewoon lekker lezen, genieten van de boeken die ik lees, boeken lezen die ik me blijf herinneren. Ik heb tal van toffe boeken in mijn kast en op mijn ereader staan waar ik dit jaar écht aan toe wil gaan komen en ik heb onwijs veel zin om daaraan te beginnen! Boeken lezen is bijzonder en fijn, zeker als je echt kunt genieten van het lezen, en dat wil ik eruit halen, zodat ik echt met plezier kan lezen. Kortom: niet de hoeveelheid boeken, niet de leesstatistieken, maar de leeservaring stel ik centraal in 2017!

De lijst

Ik heb 20 omschrijvingen gekozen en ik wil in ieder geval 20 boeken lezen die bij deze omschrijvingen passen. Daarnaast ga ik steeds een lijst maken van de boeken die ik de komende tijd wil lezen: een TBR die ik steeds in zijn geheel lees en dan weer vernieuw dus! Met deze lijst en de boeken die in mijn kast mijn naam staan te fluisteren hoop ik dat ik in 2017 weer net zoveel mooie boeken kan gaan lezen als in 2016 – en het liefst nog meer! Voel je vooral vrij om de challenge zelf ook te gebruiken of je erdoor te laten inspireren. Vind ik alleen maar leuk! ik heb ook bij elk item van de lijst een soort reden gezet waarom ik dat boek wil lezen, want boeken lezen met een missie maakt het alleen maar leuker.

 1. De gehele Harry Potter-serie – want die magie verveelt nooit!
 2. Een non-fictieboek – want lezen gaat ook over mooie nieuwe inzichten krijgen.
 3. Een zomers boek – want lezen over de zomer in de zomer is extra fijn!
 4. Een boek dat je net gekocht hebt – want er gaat niets boven vers enthousiasme!
 5. Een Nederlandstalige dystopische roman – want die bestaan ook.
 6. Een sciencefictionboek – omdat de boeken in dit genre steeds gaver worden!
 7. Een aanrader van een dierbare – want die boeken kunnen je heel erg verrassen!
 8. Het eerste deel van een nieuwe sjerie – want een nieuw fandom ontdekken is tof!
 9. Een boek waar je al heel lang benieuwd naar bent – want het wordt wel eens tijd!
 10. Het tweede deel van een favoriete serie – want dan kom je er eindelijk eens aan toe!
 11. Een oude favoriet – want herlezen is fijn!
 12. Een boek over lezen en boeken – want daar krijg je zo’n lekker fuzzy gevoel van.
 13. Een boek dat je in een dag kunt uitlezen – want dat voelt zo lekker succesvol!
 14. Een boek uit een voor jou nieuw genre – want het is fin om je horizon te verbreden.
 15. Een kerstroman – want dat is heel fijn om te lezen in de donkere winterperiode.
 16. Een onopvallend boek – want zo ontdek je de mooiste verborgen pareltjes.
 17. Een twijfelgeval – want die kunnen soms ook verrassend mooi zijn!
 18. Een boek met een bijzondere herinnering – want dat is ook een bijzondere leeservaring!
 19. Een boek waar veel over gepraat wordt – want dat zijn soms de bijzonderste boeken.
 20. Een boek dat je gewoon heel graag wilt lezen – want soms heb je geen reden nodig.

Ik ben heel benieuwd hoe dit me gaat bevallen ! Er zijn nog wel meer omschrijvingen die ik aan boeken wil koppelen, maar ik vond 20 wel een mooi aantal. Met een beetje geluk lukt het om elk boek dat ik dit jaar lees, te koppelen aan zo’n omschrijving zodat het écht memorabele boeken worden!

Wat wordt jouw reading challenge voor 2017?

You may also like...

10 Comments

 1. Wat een leuke lijst! Ik heb mijn challenge ook maar lekker laag gezet want afgelopen jaar ha ik hem op 70 waardoor ik geen zin meer had in lezen. Nu maar even 30 en rustig opbouwen want ik heb ook wel wat dingetjes waar ik op wil letten! Bv 5 lezen is recht op 1 kopen of mijn tbr boeken ik mijn gelezen kast allemaal uit (vooral de series dus) 😮 🙂

  1. Ja, ik heb ook gemerkt dat het echt een stuk fijner werkt om te beginnen met een laag aantal, dat geeft meer rust! En wat goed, van die voornemens, dat zou ik ook veel meer moeten doen haha. Hopelijk lukt het me om dit jaar wat minder boeken te kopen, want ik heb er nog zó veel…

 2. Wat een leuke lijst! Ik heb mijn challenge ook maar lekker laag gezet want afgelopen jaar ha ik hem op 70 waardoor ik geen zin meer had in lezen. Nu maar even 30 en rustig opbouwen want ik heb ook wel wat dingetjes waar ik op wil letten! Bv 5 lezen is recht op 1 kopen of mijn tbr boeken ik mijn gelezen kast allemaal uit (vooral de series dus) 😮 🙂

  1. Ja, ik heb ook gemerkt dat het echt een stuk fijner werkt om te beginnen met een laag aantal, dat geeft meer rust! En wat goed, van die voornemens, dat zou ik ook veel meer moeten doen haha. Hopelijk lukt het me om dit jaar wat minder boeken te kopen, want ik heb er nog zó veel…

 3. Heel erg leuk bedacht! Zelf doe ik geen challenge. Ik bedenk altijd op het moment zelf waar ik zin in heb.

 4. Heel erg leuk bedacht! Zelf doe ik geen challenge. Ik bedenk altijd op het moment zelf waar ik zin in heb.

 5. Ik heb mijn reading challenge op 52 boeken staan. Dat aantal ga ik sowieso wel halen, maar ik wil niet te hoog inzetten, omdat dat nogal demotiverend kan werken bij mij. Ik ga dus ook voor de leeservaring dit jaar! 🙂

  1. Ja, dat herken ik precies! Ik ga waarschijnlijk wel meer dan 50 boeken lezen, maar het gaat op een gegeven moment zo intimiderend werken. Plus: ik vind het vooral een leuke manier om bij te houden hoeveel ik lees, zonder mezelf te pushen.

 6. Ik heb mijn reading challenge op 52 boeken staan. Dat aantal ga ik sowieso wel halen, maar ik wil niet te hoog inzetten, omdat dat nogal demotiverend kan werken bij mij. Ik ga dus ook voor de leeservaring dit jaar! 🙂

  1. Ja, dat herken ik precies! Ik ga waarschijnlijk wel meer dan 50 boeken lezen, maar het gaat op een gegeven moment zo intimiderend werken. Plus: ik vind het vooral een leuke manier om bij te houden hoeveel ik lees, zonder mezelf te pushen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]