Wat ik van Babe, you got this vond, hebben jullie onlangs al in mijn uitgebreide recensie kunnen lezen: het is wat mij betreft een geweldige carrièrebijbel en een perfect Roze Boekje voor girlbosses en vrouwen die leven voor hun werk. Maar wat in dat artikel niet voorbij kwam, was de eindeloos lange lijst met inzichten die het boek me bezorgde: als ik die erin had opgenomen, was het een stuk van ruim tweeduizend woorden geworden en dat leek me lichtelijk overdreven. Zeker omdat ik al die toffe reminders en verfrissende inzichten eigenlijk een eigen podium wilde geven in een eigen artikel. Want juist die oneliners maken Babe, you got this voor mij tot zo’n sterk boek en juist daarmee hoop ik jullie te inspireren het ook te gaan lezen!

15 persoonlijke reminders door Babe, you got this

 1. Stel kleine doelen om grotere doelen te bereiken: dit doe ik al een tijdje en het helpt me enorm om echt voelbaar vooruit te komen.
 2. Profiteer van de mogelijkheden van een onorthodoxe werkweek: thuis studeren en freelancen heeft me geleerd hoe ontzettend fijn het is om daar flexibel in te zijn.
 3. Alleen jij kunt doen wat je doet zoals je dat doet: er is niemand met wie je je kunt meten, want jij en jouw potentieel zijn volledig uniek.
 4. Feel the fear and do it anyway: ergens gewoon voor gaan terwijl het spannend is kan zoveel moois opleveren!
 5. Geef jezelf de ruimte om te groeien door feedback: ook al is het lastig om kritiek te krijgen, het kan je wel helpen om jezelf en dat wat je doet te verbeteren.
 6. Vergroot je zelfvertrouwen door een goede voorbereiding: Supermodel Karlie Kloss gaf een keer deze tip in een video en ik heb ‘m altijd onthouden: het is zo belangrijk om te weten dat je er alles aan hebt gedaan om iets tot een succes te maken, en dat neemt superveel stress en onzekerheid weg!
 7. Focus op je eigen succes: als ik mooie Instagram-kiekjes zie of enthousiaste verhalen lees van andere girlbosses vind ik dat alleen maar top voor hen, en bedenk ik: mijn succes ligt bij wat ik goed kan en graag doe.
 8. Weten wat je níet wilt is ook oké: zo belangrijk! Het geeft soms misschien nog wel meer rust om te weten wat het niet voor je is dan om te weten wat bet wél is.
 9. Vergroot je zelfvertrouwen door zelfreflectie: er zijn onwijs veel manieren om op jezelf en je werk te reflecteren, en door constant aan jezelf te werken word je ook steeds zekerder van je zaak.
 10. Wees kritisch op kritiek: je kunt er een stuk beter mee omgaan als je bedenkt waar het vandaan komt en waarom, en of je er echt iets mee kunt of niet.
 11. Je hoeft niet alles alleen te doen: we willen allemaal graag Superwoman zijn en alles in ons eentje klaarspelen, maar juist door samen te werken en hulp te aanvaarden kunnen we beter worden in wat we doen!
 12. Altijd dicht bij jezelf blijven: zolang je op je gevoel blijft afgaan en niets doet waar je je niet fijn bij voelt, ben je eigenlijk altijd veilig.
 13. Niet alles in het leven hoeft gepland te worden: door af en toe juist eens niet te plannen, maak je ruimte voor mooie, nieuwe en vooral spontane ideeën en ervaringen.
 14. Verwachtingen kun je managen: doe geen beloftes waar je je niet aan kunt of wilt houden en wees altijd eerlijk als het gaat om je eigen kunnen: zo stel je nooit jezelf of anderen teleur.
 15. Durf vragen te stellen: ook al is het eng, juist door vragen te stellen kom je verder en maak je uiteindelijk de indruk die je wilt maken.

25 persoonlijke inzichten door Babe, you got this

 1. Dat vrouwen het lastiger hebben op hun carrièreweg komt niet door seksuele ongelijkheid, maar simpelweg door onze vrouwelijkheid.
 2. Ik ben een meisje met dromen én een jonge vrouw met visie en ambitie.
 3. Laat je doel een stip aan de horizon zijn, maar niet je héle horizon.
 4. Stel doelen om je dromen te laten uitkomen.
 5. Voorkom niet alleen een burn-out, maar ook een bore-out.
 6. Het is oké als je emotionele intelligentie achterblijft op de rest van je IQ.
 7. Volg je gevoel, en gebruik je verstand om dat in goede banen te leiden.
 8. Maak keuzes met alle informatie en de beste intenties: dan kan het nooit misgaan.
 9. Laat je op positieve wijze in een hokje plaatsen: zo kom je op de juiste lijstjes.
 10. Bedenk altijd waarom je doet wat je doet, en: wat als je het níet zou doen?
 11. Zie obstakels als uitdagingen, maar laat ook het één los om in het ander te groeien.
 12. Fouten maken en die fouten relativeren is nodig om verder te kunnen groeien.
 13. Je bent Obama niet en je bent ook je baan niet: het is maar werk, geen wereldpolitiek.
 14. Jouw wortels (gezondheid, geluk en relaties) zijn het belangrijkste, je takken (werk en passieprojecten) kunnen altijd opnieuw aangroeien.
 15. Look like a girl, act like a lady and work like a boss.
 16. Doe waar nog niemand anders aan heeft gedacht.
 17. Denk na over je kernwaarden en over de versie van jou die je wilt presenteren.
 18. Benader je inspiratiebronnen en bouw sociaal kapitaal op.
 19. Wees authentiek en wees overtuigd van jezelf zodat anderen dat ook kunnen zijn.
 20. Investeer in je privéleven zoals je ook in je carrière investeert.
 21. In plaats van geld kan werk ook energie, ervaring of contacten opleveren en dat is net zo waardevol als salaris.
 22. Bedenk wat je minimaal en maximaal waard bent en durf daaraan vast te houden.
 23. Je energie is bepalend voor wat er op je pad komt.
 24. Het komt allemaal goed, als je maar hard durft te werken zonder te hard voor jezelf te zijn: aan jezelf, aan je carrière en ambities en dromen, maar ook aan je relaties en je kwaliteit van leven.
 25. Als vrouwen elkaar helpen en inspireren… that’s when the magic happens.

Weten wat het verhaal is achter deze mooie lessen en wijsheden en welke inspirerende girlbosses ze hebben aangeleverd? Plus: je eigen voordeel doen met dit vlot geschreven Roze Boekje? Scoor Babe, you got this van Emille Sobles en Martje Haverkamp als ebook of paperback voor €12-18 euro op Bol.com of in de boekhandel – want een aanrader is het absoluut!

Ga jij Babe, you got this lezen?

You may also like...

4 Comments

 1. Wat een mooi artikel met talloze wijze inzichten, waarbij ik vaak alleen maar driftig ja kon knikken. Ik vind vooral het punt ‘Je bent Obama niet’ heel raak. Bij mijn huidige baan voelde ik me vaak heel verantwoordelijk om alles op te lossen, ook in mijn vrije tijd, terwijl de wereld niet vergaat als ik dingen op een vrije dag eens laat rusten 😉 Het klinkt als een heel inspirerend boek trouwens. Het is dat ik nog een flinke stapel met boeken heb liggen om ooit te lezen, maar dit boek komt ook (voor óóit) op mijn to read list 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Nooit meer te druk | (Niet) druk zijn is een mentaliteit!My Profile

  1. Het is zeker een aanrader! En inderdaad, dat besef is heel belangrijk: het is vast superzwaar voor Obama om wél Obama te zijn (haha) maar wij zijn het niet en dat zet alles wel weer even in perspectief 🙂

 2. Mooi inzichten die je ook buiten je werk om goed kunt toepassen!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Lezen | De Zielenbreker, Rico en Het beste van Adam SharpMy Profile

  1. Dat is ook een goed punt inderdaad, dat kan zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]