Hoewel ik de meeste events van Literatour aan mij voorbij laat gaan vanwege tijd- en energiegebrek, wist ik van tevoren dat ik voor twee events wel een uitzondering wilde maken: de drie auteursbezoeken aan boekhandel Donner! Uiteraard wilde ik absoluut naar de meet & greet met Jenny Han (die vanavond plaatsvindt, AHHHH!) maar ook het bezoek van Laure Eve en Kass Morgan wilde ik niet missen – ook al heb ik zowel De 100 als De Graces nog niet gelezen, het lijken me supertoffe boeken en ik wilde gewoon geen spijt krijgen dat ik niet zou zijn gegaan. Dus… op naar Donner op 17 september!

Gezelligheid

Allereerst was het event al superleuk en gezellig: ik ging samen met Joelle en eenmaal bij de boekhandel kwamen we nog meer mensen tegen met wie het wachten een stuk leuker werd. Het duurde namelijk nog wel eventjes voordat we de kluis in konden, en het was heel leuk om met zoveel boekennerds in de rij te staan! Veel mensen die gewoon even bij Donner kwamen winkelen, vroegen aan ons wat er aan de hand was en dat is toch wel heel leuk om te vertellen! Ook tijdens en na het interview en de signeersessie was het gezellig: samen lachen, lekker rondsnuffelen op de YA-afdeling en over boeken praten tijdens het wachten op onze beurt. Dat vond ik al heel tof!

Het interview

In de kluis werden Laure en Kass eerst geïnterviewd door boekbloggers Joost en Fleurine en dat duurde vrij kort, maar was wel erg leuk om mee te maken! De vragen gingen over de boeken – zoals wat voor heks Laure zou zijn en of Kass de apocalyps zou overleven – maar ook over andere dingen. Welk personage de Hongerspelen zou winnen of verliezen bijvoorbeeld, en in welke Harry Potter-afdeling de twee schrijfsters zouden zitten. Maar ook andere dingen kwamen aan bod: de vergelijking van De Graces met de Twilight-serie, de televisieserie The 100, de thema’s van de boeken, schrijftips… superleuk!

Ook hadden Joost en Fleurine een spelletje bedacht waarbij ze een aantal Nederlandse woorden hadden uitgekozen die per auteur iets te maken hadden met de boeken: Laure en Kass moesten die woorden uitspreken en de betekenis raden! Het waren woorden als aarde, heksen, vloek, ruimte en overleven. Erg leuk om naar te kijken en te luisteren! Ten slotte mocht het publiek nog vragen stellen en ook daar kwam veel moois uit: er werd gevraagd naar adviezen aan hun 10 jaar jongere ik, naar bovennatuurlijke belevenissen, de meest intrigerende personages, boeken die ze hadden willen schrijven, de staat van boeken tijdens signeersessies en inspiratiebronnen. Superleuk om op deze manier te ontdekken hoe doordacht de boeken eigenlijk zijn: ik krijg daardoor altijd een flinke dosis extra respect voor auteurs!

Signeersessie

Vervolgens werden we weer de winkel in gedirigeerd en moesten we een poosje in de rij wachten. Kass en Laure zaten aan een tafel om de boeken te signeren en selfies te maken, allemaal heel leuk! Ik had van tevoren nagedacht over wat ik graag tegen ze wilde zegen, want ik wil een auteur altijd iets meegeven als ik mijn boek laat signeren, in plaats van gewoon ongemakkelijk stilzwijgend te wachten en daarna door te schuifelen, haha. Dus tegen Laure zei ik: I really love the witchy thing about the book want dat is zo, ik hou echt van heksenverhalen, en tegen Kass zei ik: I like the concept of the book, like, rebuilding the earth and all want dat is wat me zo aanspreekt aan de serie.

img_5563

img_5564

img_5565

img_5566

img_5568

img_5569

Ze waren allebei onwijs aardig! Ze schreven echt een persoonlijke boodschap in de boeken – Kass schreef iets anders in álle drie de boeken, zo tof! – en vonden het leuk om op de foto te gaan. Ik vind het jammer dat ik niet uitgebreider met ze heb kunnen praten, maar ik vond het wel onwijs leuk om ze te ontmoeten en echt persoonlijk contact te maken! In ieder geval ben ik blij dat ik geweest ben, want het was supertof om te zien wat een leuke persoonlijkheid ze hebben en hoe tof ze het vinden om lezers te ontmoeten. Ik heb het zeker naar mijn zin gehad!

Heb jij de boeken van Laure en Kass al gelezen?

You may also like...

8 Comments

  1. Klinkt als een heel leuk event! Ik heb de boeken van Kass Morgan en Laura Eve nog niet gelezen, ik heb De 100 wel in m’n boekenkast staan. Toch maar eens aan beginnen 😉

  2. Klinkt als een heel leuk event! Ik heb de boeken van Kass Morgan en Laura Eve nog niet gelezen, ik heb De 100 wel in m’n boekenkast staan. Toch maar eens aan beginnen 😉

  3. Tof dat je er zo van genoten hebt Vivian. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit soort events niet makkelijk bezoek. Het lange wachten én de drukte zijn nogal intensief voor me én vermits je de auteurs maar heel kort kan ontmoeten ben ik tot nu toe nog nooit in de rij gaan aanschuiven.

    1. Dat begrijp ik heel goed hoor, die afweging maak ik ook altijd!

  4. Tof dat je er zo van genoten hebt Vivian. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit soort events niet makkelijk bezoek. Het lange wachten én de drukte zijn nogal intensief voor me én vermits je de auteurs maar heel kort kan ontmoeten ben ik tot nu toe nog nooit in de rij gaan aanschuiven.

    1. Dat begrijp ik heel goed hoor, die afweging maak ik ook altijd!

  5. Goed om te horen dat je het interview leuk vond, Fleurine en ik hebben er ook enorm van genoten 😀

  6. Goed om te horen dat je het interview leuk vond, Fleurine en ik hebben er ook enorm van genoten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]