Laten we vandaag aan luchtballonnen denken

Onder Wereldvisie op 14 november 2015

Luchtballonnen

Bron beeld

Voor vandaag stond een heel ander artikel gepland. Maar ik vind dat we, na de gebeurtenissen van gisteravond en de impact daarvan op ons allemaal, even niet bezig moeten zijn met wat zou moeten. Ik ga verder niet uitweiden over wat er is gebeurd en wat ik daarvan vind, want daar voel ik me niet prettig bij. Maar ik wil jullie wel vragen om samen met mij vandaag aan luchtballonnen te denken in plaats van aan al het verschrikkelijke op de wereld. 

Laten we vandaag denken aan alles wat er mooi, fijn en goed is in ons leven. Laten we denken aan de liefde van en voor de mensen om ons heen. Laten we denken aan de knuffels die we van onze lieve huisdieren krijgen. Laten we denken aan het zonnetje, aan de mooie herfstregeling en aan het weekend. Laten we denken aan het geluid van gelach, aan onze favoriete muziek,,aan ons lievelingsdier. Laten we denken aan alles waar we blij van worden, aan hoe goed we het eigenlijk hebben. Laten we denken aan al onze mooie herinneringen, alles wat ons gelukkig maakt, alle dingen waar we van kunnen genieten, alles wat een lach op ons gezicht tovert, alles wat we hebben geleerd en waarin we zijn gegroeid. Laten we denken aan tranen van vreugde en ontroering, laten we denken aan mooie boeken en films en tv-programma’s en muziek. Laten we denken aan dankbaarheid, laten we denken aan hoe mooi de wereld en het leven zijn. Laten we denken aan lichtpuntjes en aan luchtballonnen.

Laten we denken aan een wereld die mooi is,,die goed is voor ons allemaal, waarin alles klopt en niemand hoeft te lijden, waarin we allemaal in onze eigen waarheden kunnen geloven zonder dat anderen daar last van hebben, waarin we allemaal kunnen groeien en tot bloei kunnen komen en op ons gelukkigst kunnen zijn, omdat we daar recht op hebben. Laten we denken aan en dromen van luchtballonnen en een wereld zonder pijn. Laten we dat proberen, al is het alleen maar vandaag. En laten we toch vooral vandaag genieten van de Sinterklaas-nostalgie en hoe eenvoudig die kan zijn.

Gerelateerde berichten:

Reacties
CommentLuv badge