Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan. Dat zou je misschien niet verwachten, want ik eet niet normaal. Maar ik vind het toch leuk: de gezelligheid in een restaurant, de obers en serveersters die vaak een gezellig praatje maken en het eten dat vrijwel altijd subliem is. Nu is het niet zo dat wij heel vaak uit eten gaan, maar wanneer we dat wel doen dan doen we het ook goed. En sinds we een aantal jaar geleden een klein, knus en ongelofelijk lekker Italiaans restaurant op het Rotterdamse Noordereiland ontdekten, gaan we eigenlijk alleen nog maar daarnaartoe. 

La Gaetano, een Italiaans restaurant met een hoofdkelner die ook de eigenaar is en een ontzettend aardige Siciliaanse kok. Het is maar klein en onopvallend op een straathoek met een klein terras en dus niet erg geschikt voor grote gezelschappen. Maar voor intieme dineetjes is het werkelijk voortreffelijk. Je waant je zonder overdrijven echt in Italië – ik krijg er altijd een beetje een Venetië-gevoel van, al ben ik daar nog nooit geweest – en het is prachtig smaakvol en authentiek Italiaans ingericht. De service is vriendelijk, altijd in voor een praatje en het wachten op je eten is door de gezellige sfeer helemaal niet erg. Zelfs de details, zoals de perfect tot zwaantjes gevouwen servetten en de lekkere amuses van ciabattabrood en olijven zijn tot in de puntjes perfect.

Vroeger hield ik nooit zo van Italiaans eten, maar dat was uiteraard voordat ik ontdekte dat het uit meer bestaat dan enkel pizza en pasta bolognese, haha. Het eten bij Gaetano is ontzettend gevarieerd: vis, vlees, salades, alle soorten pasta en pizza en ook nog een ruime keus aan nagerechten. Je kunt je eigen pizza samenstellen en vaste klanten krijgen na het eten vaak een likeurtje. Maar het eten is sowieso gewoonweg ontzettend lekker: sinds de voorlaatste keer dat we er gingen eten bestel ik altijd hetzelfde. Als voorgerecht Fungini Marinetta della Sicilliana, wat uiteraard Italiaans is voor champignons in knoflooksaus en met kruiden, ongelofelijk lekker. En als hoofdgerecht ben ik verzot op spaghetti carbonara, heel simpel gezegd is dat gewoon spaghetti met roomsaus, kaas en spekjes – maar het is zo ongelofelijk lekker. Andere aanraders op het menu zijn ook de pizza en de inktvis – volgens mijn zus is de inktvis van La Gaetano beter dan ze in Griekenland én Italië serveren, dus dat wil wel wat zeggen!

Wat is jouw favoriete restaurant?

You may also like...

2 Comments

  1. Eigenlijk is carbonara niet met roomsaus maar met ei en kaas 🙂

  2. Carbonare inderdaad met ei en kaas, wel super lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]