Koffietafelboeken

Koffietafelboeken: van die boeken die er prachtig uitzien, maar die je niet leest. Van die boeken die vaak best een beetje prijzig zijn en die je ergens neerzet of neerlegt zodat ze deel van het interieur worden, zodat je jouw lifestyle ermee kunt showen. Boeken die je doorbladert, die je leest om er iets uit te halen, boeken om jezelf en je leven mee te verrijken. Ook al heb ik geen koffietafel, ik vind deze boeken tegenwoordig wel heel leuk: ze hebben iets chics, iets wat echt gewoon heel goed bij mij past ook al weet ik niet precies waarom. En ze zijn leuk om voor mijn blog te gebruiken! Voor mijn verjaardag heb ik Altijd een Parisienne gekregen (van Anne Berest en Audrey Diwan) en ook dat is een boek dat superfijn is om lekker door te bladeren, vol mooie foto’s en leuke wijsheden… en ik heb ontdekt dat er nog heel veel van dat soort boeken zijn. Tijd voor een koffietafelverlanglijstje!

Schrijven, kreng! – Lisette Jonkman

Ja, schrijfboeken vind ik ook koffietafelboeken. Er bestaan zoveel boeken met tips en wijsheden over schrijven en ik heb er nooit echt iets mee gedaan, maar eigenlijk ben ik best benieuwd of ik er iets uit kan halen. En ook al schrijf ik geen chicklits, ik ben tegenwoordig wel een liefhebber van het romangenre dus wie weet gaat dit boek van Lisette Jonkman mijn schrijfcarrière wel een kickstart geven!

How blogs work – Stephanie Duval

Met boeken over bloggen is het hetzelfde verhaal als met schrijfboeken: ik laat ze altijd een beetje links liggen, maar misschien zijn ze juist wel heel interessant: die mogelijkheid begin ik steeds meer te zien en te omarmen. Want waarom eigenlijk niet? Ik heb ook Het Blogboek in de kast staan en dat blader ik wel eens door met de intentie het écht een keer góed te gaan lezen omdat het er zo leuk uitziet, dus dat kan ook voor andere blogboeken gelden. Wie weet maken ze mijn blog wel echt een stuk beter!

Wat je schrijft, ben je zelf – Gertrude van der Linden

Nog een schrijfboek, maar heel anders dan dat van Lisette Jonkman: dit is een boek vol illustraties en opdrachten dat niet gericht is op het schrijven van een boek of ander fictieproject, maar puur op schrijven en jezelf leren kennen en ontwikkelen door dat schrijven. vind ik ook heel goed klinken en het is in ieder geval hele goeie eyecandy! Zie de vragen als aanleiding om juist meer te schrijven dan alleen het antwoord, valt te bewonderen in het inkijkexemplaar. Ik haal daaruit dat het me wellicht goed materiaal oplevert voor mijn verhalen, aangezien ik daar steeds meer van mezelf in stop!

Het beste vriendenboek – Elise de Rijck

Een heel ander soort boek: een vriendenboek voor volwassenen! Ik zie deze al zo vaak voorbijkomen en het lijkt me echt zo leuk om dit rond te laten gaan onder mensen die belangrijk voor mij zijn. De vragen hebben echt iets volwassens en gaan over levenswijsheden maar ook over sociale media en je bucket list, met heel veel leuke illustraties en grappige dingetjes. Lijkt me tof!

Start where you are – Meera Lee Patel

Ook een invulboek, een soort kruising tussen een zelfhulpboek en een boek waarmee je jezelf beter kunt leren kennen. Ook dit boek is prachtig geïllustreerd en staat barstensvol mooie quotes en wijsheden en simpele vragen met veel schrijfruimte. Lijkt me zo leuk om mee bezig te zijn! Niet alleen rustgevend en gewoon een fijne bezigheid, maar ook heel leuk voor later. En voor op de koffietafel. Uiteraard.

Liever met lef – Dagmar Valerie

Is het al september?! Ik ben zó onwijs benieuwd naar dit boek van Dagmar, één van mijn favoriete bloggers ever. Het is al geschreven en zal gaan over het volgen van je hart, het najagen van je dromen en andere aspecten van persoonlijke groei en ontwikkeling. De vormgeving vind ik al onwijs mooi en ik kan echt niet wachten: Dagmar is gewoon een onwijs mooi en positief persoon en ik denk dat haar boek ook echt heel speciaal gaat worden!

Hou jij van koffietafelboeken?

You may also like...

4 Comments

  1. Dat vriendenboek klinkt echt heel leuk! Zo tof om je vrienden dan als nog beter te leren kennen
    Dineke onlangs geplaatst…BUDGET EYELINER | ROMANTIC LOTUSMy Profile

  2. Dit zijn niet echt boeken die ik normaal gesproken lees.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Hoe ga ik om met pijn, moeheid en andere ellende?My Profile

  3. Oeh wat een leuke boeken! How blogs work vond ik zelf een heel nuttig boek, al is het wel erg gericht op de beginnende blogger (maar daar reken ik mezelf nog wel toe). Liever met lef lijkt me heel erg inspirerend, daar kijk ik wel naar uit!

    1. In sommige dingen ben ik ook echt nog wel een beginner dus dat is vast alleen maar goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]