tumblr_n8gyuislNa1st5lhmo1_1280

Bron

Mensen zeggen wel eens dat Nederland een klaagland is. Ik vind dat onzin: waarom zijn wij klagers? Hebben wij klaaggenen? Waar slaat dat op? Ik vind van niet hoor, ik vind dat er in elk land wel geklaagd wordt. Kijk maar naar de Amerikanen, die kunnen er ook wat van. Ik vind het zelf ook best fijn om te klagen, zo af en toe: je moet je irritatie toch kwijt kunnen en woorden zijn dan een betere uitlaatklep dan daden. Maar als er iets is waar ik niet tegen kan op dat gebied, dan is het wel als mensen klagen over dingen waar ze eigenlijk heel blij mee zouden moeten zijn.

Netflix

Dat merk ik vooral heel erg op het gebied van televisie. Op de Facebookpagina van de commerciële zender Net 5 zijn er steeds mensen die reageren met berichten als Wanneer komt (zus of zo) weer terug? Wanneer maken jullie eens een serie af in plaats van halverwege te stoppen? Waarom antwoorden jullie nooit op berichten? Waarom stoppen jullie midden in het seizoen? Waarom, waarom, waarom… vreselijk. Ik erger me hier echt enorm aan, want het is gewoon… asociaal. Natuurlijk is het vervelend als Grey’s Anatomy wordt gestopt terwijl er nog drie afleveringen te gaan zijn in het seizoen, maar kom op zeg… klagen gaat niet helpen, de mensen bij Net 5 weten ook wel dat het vervelend is voor de kijkers maar ze doen het juist om die kijkers te houden. Bovendien, ik denk dan altijd: wees blij dat het überhaupt wordt uitgezonden. Wees blij dat we zo’n geweldige serie als GA kunnen kijken, wees blij dat ze ons steeds een beetje nieuwsgierig houden voor het vervolg. Want zo kun je het ook bekijken.

Ik zie het ook steeds op de Netflix-Facebookpagina. Pretty Little Liars, mijn favoriete serie van het moment, wordt door Netflix op vrijwel hetzelfde schema met Amerika uitgezonden: er zit slechts één aflevering verschil tussen, ze lopen één week achter. Eén stompzinnige week, helemaal niets dus. Toch zijn er mensen die reageren: Waarom steeds een week achter? Waarom steeds een week later? Pffff, doe er eens wat aan dat jullie een week achterlopen, nu download ik het gewoon hoor! en zo verder. Natuurlijk, het is een beetje vervelend dat we steeds een week moeten wachten op een nieuwe aflevering en het is ook vervelend dat de mensen in Amerika eerder weten wat er in de serie gebeurt dan wij, maar kom op… wees gewoon blij dat ze zo dicht op het Amerikaanse schema zitten want voor hetzelfde geld hadden ze het hele seizoen er pas op kunnen zetten láng na de uitzending van de laatste aflevering… mensen beseffen niet hoezeer we boffen.Hoezeer zíj boffen.

Negativiteit

Sowieso kan ik me er gewoon enorm aan ergeren dat mensen soms zo negatief zijn. Als er een artikel wordt geplaatst op NU.nl over een opmerkelijk voorval of een celebrity stromen de reacties binnen: boeiend zeg, is dit nou nieuws? Ik kan daar niet tegen. Als het je niet boeit, reageer dan niet. Verpest het niet voor degenen die dit wel leuk vinden, want er zijn altijd mensen die geïnteresseerd zijn in achterklap of opmerkelijke dingen. Sowieso kan ik zo verdrietig worden van de negativiteit van mensen… tegenwoordig hoeft maar één persoon op een vriendelijke en gewoon beschaafde manier zijn mening te uiten en er ontstaat meteen een hele discussie met scheldwoorden en verwijten. Op de IMDB-discussieboards worden mensen met een bepaalde mening meteen aangevallen door trolls, bijvoorbeeld iemand die zijn liefde voor Twilight uitspreekt en meteen een zielige veertienjarige genoemd wordt, om het nog netjes te zeggen. Ik vind dat zo naar. Zelf trek ik me er niets van aan, maar ik weet dat er mensen zijn die het er veel moeilijker mee hebben en dan denk ik… wat is er gebeurd met elkaars mening respecteren en vriendelijk zijn? En wat is er in hemelsnaam gebeurd met een beetje positiviteit, een beetje dánkbaarheid? Misschien zeur ik, maar ik begrijp best dat sommige dingen nou eenmaal stom zijn en ik begrijp ook wel dat je het wilt aangeven als je het ergens niet mee eens bent. Maar dat kan dan toch ook gewoon op een normale manier, een vriendelijke en beschaafde manier? Worden we daar niet allemaal veel blijer en positiever en relaxter van?

You may also like...

2 Comments

  1. Mensen (ver)oordelen elkaar tegenwoordig ontzettend snel. Lekker makkelijk ook natuurlijk vanachter je laptop of pc. Het is inderdaad niet leuk meer!

  2. Ik ben gestopt met het lezen van reacties op nieuwsartikelen en van die ellenlange discussies op Facebook volg ik ook niet. Al die negativiteit slurpt energie. Blijkbaar hebben mensen het nodig om op een vrij anonieme manier hun mening te spuien. Ik denk dat velen in “het echte leven” te weinig worden gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]