Kerstfeest op de dam

Bron beeld: EO.nl

Zijn jullie allemaal een beetje bijgekomen van de kerstdagen? Ik heb het in ieder geval heel fijn gehad, lekker relaxed maar wel precies zoals ik het fijn vind! De nachtmis, kerstontbijt, lezen bij de kerstboom, films kijken, lekker uit eten én naar een hele mooie theatervoorstelling waar ik later deze week nog uitgebreid over ga vertellen. Maar ook vandaag vind ik dat het nog best een beetje kerst is: ik heb lekker tot twaalf uur vanochtend in bed liggen luieren en zit nu in pyjama dit stukje te schrijven. Straks ga ik me lekker verdiepen in een boek, The Christmas Show kijken, schrijven aan mijn roman en nog lekker wat blogjes lezen. Voor vanavond staat een mooie film op de planning, misschien The Polar Express of It’s a Wonderful Life, of misschien wel Les Misérables of Anna Karenina. Met andere woorden: ik geniet net zo van de spreekwoordelijke Derde Kerstdag als van de afgelopen dagen! Mijn blog blijft deze week ook nog lekker een beetje in het feestdagensfeertje, en om dat af te trappen wil ik vandaag graag laten weten waarom ik dól ben op het Kerstfeest op de Dam dat sinds een aantal jaar op kerstavond wordt uitgezonden en dat ik sinds vorig jaar steevast op kerstochtend kijk!

1. De BN’ers

Elk jaar spelen een viertal Bekende Nederlanders de hoofdrol in het Kerstfeest op de Dam. Eigenlijk is het net zoiets als The Passion, maar dan rond het kerstverhaal. Ze treden live op met oude en nieuwere kerstnummers en hebben bovendien elk een persoonlijke ontmoeting gehad met iemand die het rond de kerstdagen wat moeilijker heeft. Dit jaar waren het René van Kooten, Leonie Meijer, Ruth Jacott en Tim Douwsma en nou ja, het is gewoon ontzettend leuk om te zien hoe ze helemaal in de kerstsfeer zijn en het gewoon gezellig hebben.

2. De muziek

Ik zei het al: het Kerstfeest op de Dam draait om muziek. Oude en moderne kerstliedjes ten gehore gebracht door de BN’ers en hoe dan ook is het hartstikke leuk om naar te kijken en om mee te zingen en swingen. Lekker sfeervol, lekker magisch… gewoon mooi!

3. De kerstgedachte

Bij het Kerstfeest op de Dam gaat het eigenlijk om twee dingen: het kerstverhaal over de geboorte van Jezus en de kerstgedachte. Ik vind het prachtig dat er daadwerkelijk aandacht wordt besteed aan het religieuze aspect van kerst, want uiteindelijk is dat toch waar het om gaat en wat het zo mooi maakt. Iets wat ik ook erg tof vind, is dat het kerstverhaal stukje bij beetje wordt verteld door hele gewone mensen in het centrum van Amsterdam. Maar de kerstgedachte vind ik net zo mooi: de BN’ers die meedoen zijn elk op bezoek geweest bij een project van het Leger des Heils en hebben daar met één persoon gesproken, die ook aanwezig is op de Dam en voor wie nog een speciaal liedje wordt gezongen. Het is gewoon prachtig om deze enorm sterke en mooie mensen te zien en hun verhaal te horen.

Ben jij ook fan van het Kerstfeest op de Dam?

You may also like...

1 Comment

  1. OHJA, dit wilde ik nog terugkijken. Nog even genieten ervan! 🙂
    Irma onlangs geplaatst…Tinder openingszinnen | WHUT?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]