De afgelopen maand waren er echt superveel auteurs in Nederland! Ik schreef een paar weken geleden al over het auteursbezoek van Laure Eve en Kass Morgan bij boekhandel Donner, maar er stond nóg een event met een auteur op mijn lijstje. Nee, niet YALFoort of Hapjes & Sapjes, maar het supergezellige, leuke bezoek van Jenny Han aan – jawel, wat anders! – boekhandel Donner!

Jenny Han

Jenny is natuurlijk de schrijfster van Aan alle jongens van wie ik hield, maar ook van de trilogie The Summer I Turned Pretty en een trilogie die Burn for Burn heet en die ze samen met een vriendin schreef. Ter ere van de release van het vervolg op het eerste Lara Jean-boek in het Nederlands (P.S.: Ik hou nog steeds van je) kwam ze naar Nederland. Ze bezocht een aantal events, waaronder dus een meet & greet speciaal met haar bij Donner en dat was superleuk! Ze werd eerst geïnterviewd door Moon-uitgever Marieke op het podium van de winkel en vervolgens was er gelegenheid voor signeren, selfies maken en een praatje.

img_8279

Het interview

Er werden superleuke vragen gesteld waarmee je echt iets te weten kwam over Jenny en haar schrijfsels. Marieke vertelde dat ze Jenny sinds haar aankomst in Nederland al hadden ondergedompeld in de Nederlandse keuken (stamppot, appelmoes!) en daarop zei Jenny dat ze misschien wel een huis wilde huren in Amsterdam om hier te gaan schrijven, zou zo leuk zijn als ze dat echt doet! Jenny vertelde vervolgens dat het idee voor haar Lara Jean-boeken heel autobiografisch is: het schrijven van liefdesbrieven aan exen is iets wat ze zelf altijd deed. Daarnaast gaf ze aan dat haar boeken waarschijnlijk zo succesvol zijn omdat haar onderwerpkeuze heel herkenbaar is: liefdesverdriet, tienerdrama, zelfontplooiing enzovoorts.

img_8280

Vragen

Er werden vragen uit het publiek gesteld en die waren heel uiteenlopend: over de naam Lara Jean bijvoorbeeld, die Jenny heeft gekozen omdat het goed paste bij het jaren vijftigsfeertje van het boek. Daarna ging het over de moeder van Lara Jean, die misschien wat prominenter aanwezig is in het derde boek (daar werkt Jenny nog aan), over de The Summer I Turned Pretty-boeken die voor Jenny heel persoonlijk zijn, over ontwikkeling en verandering als je een jonge meid bent en over de Burn for Burn-serie die Jenny heel leuk vond om te schrijven vanwege haar hechte vriendschap met de coauteur. Ik vroeg zelf nog welke boeken of auteurs ze zelf leuk vond, en toen vertelde ze over haar lievelingsboek: I Captured the Castle van Dodie Smith, een soort hedendaagse kasteelroman. Iemand vroeg nog naar haar favoriete schrijfmuziek en dat was een fangirlmoment voor mij, want toen noemde ze 1989 van Taylor Swift en ik ben een Swiftie in hart en nieren, dus dat was wel heel leuk!

img_5584

Meet & greet

Vervolgens ging Jenny signeren en ik was als eerste aan de beurt (rolstoelvoordeeltje hihi). Ik had een hele stapel: de twee Nederlandse Lara Jean-boeken, de box van The Summer I Turned Pretty en het eerste deel van de Burn for Burn-serie. Terwijl ze signeerde, vertelde ik haar hoe leuk ik de Lara Jean-verhalen vind en dat ik heel benieuwd ben naar de Summer-boeken. Ze vroeg me of ik Burn for Burn al gelezen had en ik zei nee, maar dat ik wel heel nieuwsgierig was omdat het me een leuke mix leek tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars – en daar moest ze smakelijk om lachen dus dat is vast een goed teken geweest, haha! Ze was in ieder geval echt heel leuk en lief, echt iemand om gewoon een eind weg mee te kletsen: helemaal geslaagd dus, dit event!

Heb jij al iets van Jenny gelezen?

You may also like...

2 Comments

  1. Wat leuk dat je haar hebt ontmoet! Ik heb nog geen boek van Jenny Han gelezen, maar ik wil wel erg graag ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ lezen. 🙂

  2. Wat leuk dat je haar hebt ontmoet! Ik heb nog geen boek van Jenny Han gelezen, maar ik wil wel erg graag ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ lezen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]