Dagindeling vakantie

Ik heb het al vaker gezegd: ik vind het erg lastig om vakantie te hebben, omdat dat betekent dat ik veel vrije tijd om handen heb waar ik iets mee moet, en dat is niet makkelijk – omdat ik altijd geneigd ben me te focussen op dingen die ‘’moeten’’ in plaats van dingen doen die ik leuk vind. Maar inmiddels heb ik ontdekt dat vakantie hebben ook wel gewoon heel fijn is, en dat er genoeg mogelijkheden zijn om je dagen te vullen. Hoewel het volgens mij een veelvoorkomend probleem is bij mensen met een chronische ziekte die aan huis gebonden zijn, kan ik me voorstellen dat je er ook wel last van hebt als je erg gehecht bent aan je ritme van werk of school. Maar ik heb tips!

Stort je op het bloggen (of een ander project)

Heb je een blog en vind je het superleuk om daarmee bezig te zijn, maar heb je niet altijd evenveel tijd? Dan is dit je kans! Nu je vakantie hebt, heb je alle tijd om lekker aan je blog te werken. Maak daar dan ook je serieuze zomerproject van: maak een hele voorraad foto’s, werk met boeken en artikelen over bloggen om je skills te verbeteren, ga op zoek naar andere blogs om te volgen, vernieuw je blog rigoureus óf begin juist met een nieuwe blog! Dit is ook uitstekend toe te passen op andere projecten waar je normaal weinig tijd voor hebt: lezen, tekenen of andere kunstzinnige dingen, schrijven… wat je maar wilt!

Elke dag een andere activiteit

Zijn er veel dingen die je leuk vindt en heb je het probleem dat je vaak gewoon niet weet wat je wilt gaan doen? Maak dan een weekplanning en kies voor elke activiteit een andere dag. Pas op dat je niet te streng wordt voor jezelf: heb je een dag geen zin in project A, voel dan de vrijheid om met project B bezig te gaan. Maar zorg ervoor dat je voor al je projecten weet wat je kunt en wilt doen zodat je er altijd mee aan de slag kunt! Ik werk bijvoorbeeld (in theorie, want bij mij werkt het nooit zo geweldig) op maandag en dinsdag aan Vivians Vocabulaire, op donderdag en vrijdag aan The Book Review en op de andere dagen hou ik me bezig met schrijven, lezen en andere dingen. Kan verrassend goed helpen!

Creëer een nieuw ritme

Ritmes zijn fijn en ook echt belangrijk, zeker wanneer je vakantie hebt. Het is nergens voor nodig om elke avond pas na twaalven te gaan slapen: veel beter is het om een goed slaapritme aan te houden. Kies dus een bedtijd en houd je daaraan, maar probeer ook elke dag op dezelfde tijd op te staan. Daarnaast kun je dat ritme nog verder uitbreiden: elke ochtend wandelen bijvoorbeeld, en elke avond lezen. Maar ook hier geldt: durf ervan af te wijken, dat is echt niet erg!

Neem vrije dagen

Dit klinkt eng, ik weet het. Maar we hebben het allemaal nodig: die écht vrije dagen. Je hebt niet voor niets vakantie, geniet er ook gewoon een beetje van! Probeer één dag per week en het liefst meerdere dagen gewoon te doen waar je zin in hebt. Maakt niet uit wat het is. De hele dag Netflixen? Prima. Een boek in één ruk uitlezen? Ga ervoor! Of gewoon een hele dag niks doen? Helemaal super. Probeer je er gewoon aan over te geven en te doen wat je graag wilt!

Ga erop uit

Je hoeft heus niet elke dag naar het strand of het zwembad te gaan en je hoeft ook geen fietstochten of roadtrips of uitstapjes naar dierentuinen en pretparken te maken. Maar vakantie is er óók voor dat je erop uit kunt gaan! Zoek iemand op die met je mee kan en ga leuke dingen doen. Shoppen, naar een festival, de bioscoop, het theater, het park, naar anderen toe, dagtripjes… de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk gewoon wat je kunt en wat je wilt en maak er een toffe vakantie van!

Hoe doe jij dat, je dagen vullen als je vakantie hebt?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik vind het ook altijd fijn om er zo af en toe op uit te gaan. Daarnaast lees en puzzel ik vaak veel in de vakantie en ben ik inderdaad ook met mijn blog bezig. Genoeg om me mee te vermaken!
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Hoe ga ik om met pijn, moeheid en andere ellende?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]