30 december 2012: de voorlaatste dag van het twaalfde jaar van de eenentwintigste eeuw. Wat gaat de tijd toch snel, ik blijf me er maar over verwonderen. Juist wanneer je begint te wennen aan het schrijven van 2012 in plaats van 2011, wordt de 2 alweer vervangen door een 3. Op veel blogs ben ik deze dagen jaaroverzichten tegengekomen: ik had me voorgenomen om dat niet te gaan doen omdat ik nou ook weer niet zoveel bijzonders heb beleefd, maar wilde de kans toch eigenlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Daarom dus hier mijn allereerste poging tot een jaaroverzicht 2012! Het jaar begon, dat herinner ik me nog goed, met de aanschaf van mijn geliefde iPad (2)! Ik geloof dat ik er ongeveer drie maanden voor gespaard heb en in januari kocht ik hem. Vrijwel vanaf het eerste ogenblik was ik eraan verslingerd en dat is nog niet opgehouden. Ik ben er nog altijd hel blij mee en het is echt een aanwinst geworden voor mijn digitale wereldje.

Ook sopte ik zo rond januari/februari met fysiotherapie thuis, die ik in september 2011 was gaan volgen omdat mijn conditie erg verslechterd was. Een aantal maanden lang kreeg ik thuis sessies van hele aardige therapeuten en ik was dan ook heel blij toen mijn conditie weer hersteld was en we dat konden stopzetten: een overwinning op fysiek gebied!

In april ging ik op vakantie in Rhenen en met Koninginnedag was ik daar ook, wat leidde tot een ontmoeting met Hare Majesteit de koningin en prinses Maxima!

In mei haalde ik de eerste drie certificaten van mijn havo-diploma: ik deed examen in Frans, Engels en Nederlands op havo-niveau en slaagde glansrijk. Dat was ook het moment waarop ik via mijn lerares Nederlands contact kreeg met auteur Stefan Brijs, die mijn schrijfwerk complimenteerde en me drie van zijn boeken cadeau gaf!27 juni was een memorabele dag: mijn achttiende verjaardag én de lancering van Vivians Vocabulaire! Het weekend erna gaf ik bovendien voor het eerst in mijn leven echt een feest: ik vierde mijn verjaardag met een hechte groep familieleden en vrienden. Eind augustus begon ik met mijn laatste jaar op de middelbare school en ben ik begonnen met serieus nadenken over volgend jaar. Spannend!

Begin september gingen mijn lieve zus Laura en haar vriend/mijn zwager Jouke drie maanden lang op rondreis door de Verenigde Staten van Amerika! Eind november kwamen ze terug: drie maanden lang moest ik ze missen, maar gelukkig konden we regelmatig een update op hun reisblog lezen en hadden ze ook voldoende internetverbinding om te Skypen. En bij terugkomst namen ze een fantastische aanwinst voor mijn verzameling snowglobes voor me mee én het boekje The Tales of Beedle the Bard!

In september ging ik voor de allereerste keer stemmen: mijn familie wond zich er enorm over op, maar dat maakt niet uit want

ik heb voet bij stuk gehouden en lekker op de SP gestemd! Tja, als je drie keer een kieswijzer doet en alle drie de keren deze partij als uitkomst krijgt, dan lijkt het me toch wel duidelijk…

Begin november was ik in het ziekenhuis voor een kleine operatie: er werden een darmonderzoek, uitvoerig bloedonderzoek en darmbiopsie uitgevoerd. Dit laatste houdt in dat er wat darmweefsel wordt weggehaald uit de wand van mijn dikke (of dunne, weet even niet welke haha) wordt weggehaald en mijn artsen hopen dat dat stukje weefsel kan worden opgekweekt tot een geheel nieuw darmpje – en als alles dan helemaal naar behoren lukt, dan zou dat betekenen dat dat darmpje over vijf jaar bij mij binnengebracht zou kunnen worden zodat mijn eigen darmen zich zouden herstellen.. ik reken nergens op, maar wie weet!

In november lukte het me ook om voor de tweede maal een verhaal van minstens 50.000 woorden te schrijven binnen de dertig dagen: alleen is het verhaal nog niet af, foei Vivian…

December was de maand waarin ik Sinterklaas vierde met mijn familie en samen met mijn vader een super-Hollands kerstdiner kookte voor mijn nichtje uit Amerika en haar man, wat supergezellig was!

2012 was het jaar van nieuwe verkiezingen, het jaar dat de wereld zou vergaan maar niet verging, het jaar van bultrug Johannes, het jaar van het ski-ongeluk van prins Friso, het jaar van het bloedbad op de basisschool in het Amerikaanse Newtown. Het jaar dat onder andere Hetty Blok, Etta James en Neil Armstrong overleden, het jaar dat ik ineens volwassen werd. Het jaar dat mijn splinternieuwe blog superleuke reacties en best wel veel bezoekers per dag kreeg, het jaar dat een vriendin van me het erg moeilijk kreeg en het jaar waarin mijn zus afstudeerde aan de universiteit en zich vanaf dat moment officieel Master of Science mag noemen.

Hoe was jullie 2012?

You may also like...

4 Comments

  1. Mooi overzichtje!
    Mijn overzichtje komt morgen online 🙂

    Alvast een heel mooi 2013 gewenst!

  2. Leuk Vief! Je hebt ook al mijn hoogtepunten genoemd 😛

  3. Yay, ik heb mijn verhaal net voor 2013 af weten te schrijven, hihi 😉

  4. Hé, ik lees ineens allemaal nieuwe spannende dingen! Dat moet voor mijn tijd hier op het net geweest zijn… wat stoer zeg, Stefan Brijs! Die ken ik alleen van De Engelenmaker, maar die heb ik in één ruk uitgelezen 😉 (al moet ik eerlijk zeggen dat ik het einde echt afschuwelijk erg vond, sorry)
    Ben benieuwd naar volgend jaar… alvast een supergoed en gezellig en bloggend 2013 gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]