Ik hang nu ik vakantie heb graag op BuzzFeed rond en ook hun Youtube-kanaal biedt genoeg om je een middagje mee te vermaken. De meeste filmpjes vind ik eerlijk gezegd wel enigszins stompzinnig, maar onlangs kwam ik terecht bij een aantal hele mooie en die wilde ik toch graag even met jullie delen. Ik schrijf niet vaak over dingen die te maken hebben met zelfbeeld omdat ik dat a) een vrij persoonlijk onderwerp vind en b) het niet iets is waar ik me echt frequent mee bezighoud. Maar ik vind het wel heel goed dat dit soort filmpjes er in mijn ogen toe bijdragen dat het zelfbeeld en ook het publieke beeld van mode en schoonheid wat versoepelt en wat realistischer wordt. En verder vind ik het ook gewoon mooie filmpjes om lekker naar te kijken, dus… enjoy!

100 jaar mode in  2 minuten

Oh zo heerlijk dit! Van Titanic naar Downton Abbey naar The Notebook naar The Help naar Jackie Kennedy naar Madonna… zo leuk om naar te kijken!

Het ideale lichaamstype

Kijk, dit vind ik dus heel mooi: het ideale lichaamstype volgens vrouwen door de eeuwen heen. Het leuke hieraan is dat ronde vormen eigenlijk altijd heel gewild zijn geweest, terwijl pas sinds de laatste jaren ook in de huidige samenleving een beetje wordt afgestapt van het Twiggy-ideaal. Mooi om te zien.

Badmode sinds 1920

Ook leuk: zwempakken! Het leukste hieraan vind ik het laatste, waarin getoond wordt dat we tegenwoordig verschillende soorten badmode hebben voor verschillende soorten lichamen. Zelfs ik kan nu een bikini aan, met mijn rare lichaamsproporties haha.

Make-up door de eeuwen heen

Vind ik heel mooi om te zien, vooral hoe anders het is geworden terwijl men toch eigenlijk altijd al bezig is geweest met make-up.

Historisch accurate Disney-prinsessen

Hier kan ik echt wel naar blijven kijken, ik vind het zó mooi gedaan! De outfits zijn echt zo mooi, ze lijken niet eens meer op Disney-meisjes maar toch ook weer wel want het ziet er zo sprookjesachtig uit.

Bruiloftkapsels sinds de sixties

Ook zo leuk om te zien!

100 jaar schoonheid

Dit is een afspeellijst, er staan tal van video’s in per land: heel mooi om te zien hoe dat is veranderd, ik kan er echt wel naar blijven kijken. Het zijn ook allemaal zulke mooie meiden haha, ik hoop dat er eentje van Nederland komt!

Hoe is jouw manier van kleden en je opmaken veranderd?

You may also like...

1 Comment

  1. Ik vind deze filmpjes zo leuk! Die van de Disneyprinsessen had ik nog niet gezien (wel iets vergelijkbaars gezien ooit!), dus die heb ik net gekeken. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]