cute-little-girl-with-cute-teddy-wallpaper

Bron

De mode-industrie van tegenwoordig wil ons steeds meer laten denken dat we perfect moeten zijn qua uiterlijk en de maatschappij wil ons ervan overtuigen dat we perfect moeten zijn qua prestaties en karakter. Ik vind juist dat we onze imperfecties moeten omarmen. De truc van het blij zijn met jezelf en het positief leven ligt namelijk in het accepteren van je zwakke punten als delen van je persoonlijkheid. Ik heb ook wel wat dingen waar ik niet tevreden over ben, maar ook die dingen horen bij me, heb ik ontdekt – en juist die dingen kunnen me heel veel leren en me sterker maken.

Ik vind het alleen al supergoed van mensen als ze durven uitkomen voor hun zwakke punten, als ze durven te zeggen waar ze niet goed in zijn of welke karaktertrekjes ze niet zo fijn vinden aan zichzelf. Het feit dat je erkent dat je niet perfect bent, zorgt ervoor dat je juist perfect kunt zijn – met al je imperfecties. Want die imperfecties maken je tot een mens. Aristoteles zei dat we pas gelukkig zijn als we ons optimaal kunnen ontwikkelen en alle facetten van ons mens-zijn ten volle kunnen benutten en uitvoeren. Ik ben dat op zich wel met hem eens, alleen met een kleine wijziging: jezelf voor de volle honderd procent ontwikkelen betekent ook je zwakke punten ontwikkelen. Perfect zijn betekent niet alles goed doen en alleen maar goede dingen zijn, het betekent de goede én slechte dingen van jezelf accepteren. Blij zijn met de goede dingen en werken aan de mindere dingen – en als die niet te veranderen zijn, er dan zo veel mogelijk het beste van maken. Dat is gewoon heel belangrijk.

Tijdens een gesprek met mijn studiebegeleider gisteren kwam ik op dat idee. Ik heb best nog wel eens de neiging om de perfecte student te willen zijn, ondanks dat dat gewoon niet altijd haalbaar is: ik wil al het huiswerk op tijd af hebben, op de juiste manier studeren, altijd deadlines halen enzovoorts. Ook door deze blog van Laura ging ik me realiseren dat het eigenlijk gewoon heel erg oké is om niet altijd alles goed te doen of niet alleen maar heel goed te zijn. Soms mag het best eens wat minder, en dat is fijn – want daar leer ik weer van. Leer ik mezelf beter door kennen, en ik ken mezelf graag goed. Dus… in deze geest een aantal dingen die niet perfect, maar wel helemaal oké zijn!

451900495_640

Bron

Het is helemaal oké dat…

♥ ik soms gewoon geen energie en geen zin heb om te bloggen.

♥ ik er soms nog steeds moeite mee heb om het te zeggen als ik iemand niet versta.

♥ het me soms gewoon niet lukt om een deadline te halen.

♥ ik soms naar college ga zonder al het huiswerk te hebben gemaakt.

♥ ik sociaal niet zo bekwaam ben, want de mensen met wie ik wel contact heb zijn heel fijn en dat is heel fijn, hihi.

♥ mijn lijf gewoon soms even niet wil en mijn hoofd ook niet.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]