Een paar weken terug schreef ik een column over de Bookish Oscars en aan wie die volgens mij uitgereikt moesten worden. waar ik toen helemaal niet bij stilgestaan had, was dat Emmy bezig was met een daadwerkelijke ‘’awardshow’’ voor boekbloggers, namelijk Blogs in de Spots! We mochten onze favoriete blogs nomineren in een aantal categorieën en afgelopen maandag trok ze de winnaars: meerdere per categorie. En… hoewel ik het niet echt verwacht maar wel gehoopt had, HEB IK ER EENTJE GEWONNEN!  Namelijk die voor Beste Kleine Blog, samen met Duntax, Feel the Future en Oog op de Toekomst (ook aanraders trouwens!). Ontzettend gaaf! Daar wilde ik natuurlijk even iets over schrijven!

Beste kleine blog. Ik vind het ontzettend leuk, want het zegt zo veel. Toen ik begon met bloggen op The Book Review had ik helemaal geen hoge verwachtingen: ik wist niet of ik het wel zou kunnen combineren met mijn studie, mijn persoonlijke blog en mijn andere bezigheden, ik wist niet of ik wel genoeg inspiratie zou hebben om alleen maar over boeken en lezen te schrijven, ik wist niet of ik het wel leuk zou vinden… maar ik ging er gewoon in. En vanaf het begin heb ik ontzettend leuke reacties gekregen: mensen wisten mijn blog te vinden, reageerden en gaven hele positieve feedback. Ik weet niet precies wat het is, maar ik hoor van steeds meer mensen dat ik een soort unieke insteek heb met The Book Review en dat doet me heel erg goed, want dat wilde ik ook graag.

Blogs in de spots

Vanaf dag 1, begin augustus 2015, heb ik ontzettend genoten van het bloggen over boeken en lezen en alles wat erbij hoort en dat doe ik nog steeds. Ik vind het geweldig om recensie-exemplaren te ontvangen en te zien dat uitgevers én auteurs blij zijn met mijn recensies. Ik vind het heerlijk om mijn mening te geven over boeken en er mooie foto’s van te maken. Ik heb de boekbloggercommunity ontdekt en voel me helemaal thuis: niet alleen op andere boekenblogs, maar ook in het échte wereldje van events en bijeenkomsten en afspreken: ik ben er nog niet heel erg thuis in, maar ik heb gemerkt dat ik het heel graag wil en dat het me heel veel kan brengen en dat voelt zo goed. Ik vind het fantastisch om te zien dat ik vermeld word op andere blogs en ik vind het geweldig om alle reacties te lezen met meningen, feedback, complimenten en wat al niet meer. Ik vind het super om het aantal volgers en likes te zien stijgen op Bloglovin’ en Facebook en Instagram en ik geniet overal enorm van. Er liggen nog zoveel mogelijkheden open, nog zoveel dingen die ik wil ontdekken en beleven, en ik kan niet wachten. Maar ook zoals het nu is, word ik er al heel gelukkig van.

Dus, bij deze wil ik jullie allemaal even bedanken. Degenen die mij hebben genomineerd voor deze Boekblogger Oscar, want zo voelt het echt, maar ook alle anderen. Degenen die steevast reacties achterlaten, degenen die dat wat minder vaak maar des te oprechter doen. Degenen die regelmatig terugkomen naar mijn blog om te lezen wat ik te spuien heb. Degenen die mijn pagina’s liken, die mijn content delen op hun eigen blog of mijn posts opslaan op Bloglovin.’ Degenen die me feedback hebben gegeven en nog steeds geven waar ik wat mee kan en degenen die me complimenten geven waar mijn hart van opzwelt. Maar ook: alle uitgevers die me boeken toesturen en me op de perslijst zetten, die me benaderen voor vooruitexemplaren en die mijn posts delen op sociale media. Degenen die mijn foto’s tientallen hartjes geven op Instagram en net zo genieten van het boekige leven als ik dat doe. Degene die de prachtige lay-out heeft verzorgd en me heeft geleerd hoe ik mooie foto’s kon maken Degenen die, op wat voor manier dan ook, iets hebben bijgedragen aan The Book Review of er nog altijd iets aan bijdragen.

Dankjewel! Heel veel hartjes voor jullie!

You may also like...

13 Comments

 1. Gefeliciteerd Vivian 🙂

 2. Ik had ook op je gestemd en vind dat je het zeker verdiend hebt! Gefeliciteerd en geniet ervan 😀

  1. Zo lief, dankjewel!

 3. En dik verdiend, Vivian! Je schrijft heel mooi!

  1. *bloos* Dankjewel!

 4. Zeker verdiend! Je bent een van mijn favoriete boekenblogs en dat komt inderdaad door je unieke insteek

  1. Dankjewel! 🙂

 5. Ik vind het een eer om deze award met jou te mogen ‘delen’. Ik vind je verhalen altijd heel kwaliteitsvol en inhoudelijk interessant. Dus ga vooral zo door 😉

  1. Ah dankjewel! Voor mij is het ook een eer, ik lees jouw blog ook heel graag!

 6. Ik had je genomineerd, want ik vind je columns altijd enorm interessant en bijna al je andere artikelen ook!
  Ik heb trouwens ook een boekblogger oscar gewonnen 😀 voor nieuwe blog. Daar was ik ook enorm trots op.

  1. Ah super bedankt, en jij natuurlijk ook gefeliciteerd!

 7. Je hebt je award dubbel en dik verdiend hoor Vivian. Als ik me niet vergis is het zelfs mijn motivering die erbij werd vermeld. Ik vind het heel erg leuk om dankzij jouw blogposts wat langer stil te staan bij iets waar ik anders minder mee bezig zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]