Wauw jongens, wat een jaar is 2017 (en dan hebben we nog een maand te gaan!). Er zijn al zoveel dingen gebeurd die op het hoogtepuntenlijstje terecht zijn gekomen, en die dingen hebben eigenlijk allemaal gemeen dat het bucketlist-items zijn. Dingen die ik al een tijdje graag wilde doen, wilde uitproberen, wilde ervaren… dingen onder het mom van ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel leuk vind. Kleine overwinningen die eigenlijk heel groot zijn: naar het Anne Frank Huis, in een achtbaan gaan… en op dat lijstje stond ook dat ik een keer uit wilde. Gewoon, om te zien hoe dat is en of het iets voor mij is. En daar wisten mijn zus en zwager wel raad mee, dus vorige week bevond ik me in het holst van de nacht in hartje Rotterdam voor drankjes en dansjes – en het was awesome!

Nachtleven

Samen met zus Laura, zwager Jouke en een stel van hun vrienden-die-ook-een-klein-beetje-mijn-vrienden-zijn gingen we eerst een paar uurtjes wijntjes doen (met popcorn! POPCORN!) en vervolgens de stad in: we landden bij een leuke cocktailbar en gingen vervolgens dansen in een heuse club. En hoewel ik heb ontdekt dat het dansen niet écht iets voor mij is – te warm, te veel mensen in een kleine ruimte, te veel drukte – vond ik het wel echt héél erg gezellig om het nachtleven te ontdekken. Alleen al rond 22-23u nog lekker aan de avondsnacks zitten en beseffen dat de avond nog hartstikke jong is en zelfs nog maar net moet beginnen… maar ook het door de stad lopen, dat gevoel van vrijheid en gezelligheid dat je deelt met heel veel andere mensen die gewoon even niet serieus zijn maar lekker van het leven genieten…  dat vind ik echt fantastisch fijn.

Genieten

Het geeft een beetje het gevoel dat ik ook heb als ik op vakantie of tijdens een stedentrip ’s avonds met mijn ouders nog in de stad ben en we door straten lopen waar alles echt enorm bruist en leeft en het voelt alsof ik in een soort snowglobe zit waarin het ‘’gewone’’ leven er even niet toe doet, even geen verplichtingen en bezigheden, maar gewoon in het moment zijn en genieten van dat gevoel van vrijheid en midden in het leven staan. Zo voelde het uitgaan ook: als een stukje wereldwijsheid, een magische ketting van momenten die bestaat buiten het gewone dagelijkse leven, een toestand dat tijd er niet toe doet en je gewoon oprecht en ten volle kunt genieten. Geen gedachten over wat je morgen moet doen of gisteren niet hebt gedaan, maar puur de focus op gezelschap, gezelligheid, gelach, gepraat…  echt een beetje een roes, dat is het juiste woord!

Wereldwijsheid

En het heeft ook iets heel spannends om het te doen! Het was heel nieuw, en het geeft dan ook echt zo’n gevoel van iets nieuws ervaren, dingen uitproberen, nieuwe grenzen verkennen van dingen die misschien wel leuk zijn en misschien ook wel helemaal niets voor mij zijn… en zelfs al is het niets voor mij, dan voelt het toch heel goed – bijna een soort kick, of een soort geheim genootschap-gevoel – om het te proberen, omdat het een stukje wereldwijsheid geeft en me op die manier een nieuw soort volwassenheid laat ervaren. Als tiener had ik echt nog helemaal geen behoefte aan het losmakingsproces dat in normale gevallen zo rond je zestiende optreedt, en dat komt nu een beetje op gang, waardoor ik nu pas ook een beetje ontdek wat de wereld en het leven eigenlijk allemaal te bieden hebben en hoe spannend, maar tof dat kan zijn.

Lekker jong én volwassen zijn

Ik denk ook dat ik, doordat ik altijd best wel serieus ben en me altijd met van alles en nog wat bezighoud, het ‘’jong zijn’’ nog een beetje moet ontdekken. Tuurlijk, ik kan af en toe best lekker kinderlijk zijn, maar het is zoals ik net zei: het echte ontdekken en uitproberen en het roesje van jong zijn interesseert me nu pas en dat vind ik eigenlijk best wel fijn. Want juist het uitgaan is een manier om af en toe gewoon lekker te genieten van de wereld en het (nacht)leven en toffe mensen en het serieuze even los te laten. Het is een manier om meer te ontdekken over mezelf en over het leven en op die manier volwassener te worden, maar ook lekker van het jong zijn te genieten. En dat alleen al maakt het absoluut voor herhaling vatbaar!

Grenzen zoeken

En weet je wat het ook is? Net als met het beklimmen van de trappen in het Anne Frank Huis en het in een achtbaan gaan, is het ook een manier om mijn grenzen een beetje te verkennen. Ik zit met mijn gezondheid op een punt dat ik fysiek best wel wat sterker ben en niet altijd meer super-voorzichtig hoef te zijn, waardoor ik ook zoetjesaan kan ontdekken wat ik eigenlijk allemaal kan. In dit geval heb ik het dan niet over dronken worden, maar gewoon over dat ik dus óók gewoon tot midden in de nacht kan gaan stappen zonder daarna fysiek helemaal op te zijn, en dat betekent dat het qua grenzen óók mogelijk is om dit soort dingen te doen. En ook dat is wel een heel mooi iets om te beseffen: het kán ook gewoon, terwijl dat echt niet per se vanzelfsprekend is.

Ga jij wel eens uit?

You may also like...

2 Comments

  1. Wat heerlijk dat je er zo van genoten hebt!
    Ik ga zelf weleens uit, maar niet bijzonder veel. Pas geleden met een collega naar een bandje wezen kijken en daarna blijven hangen. Dat was zo leuk, wil ik toch wel wat vaker gaan doen.
    Jacqueline onlangs geplaatst…Simpele shopper voor de rolstoelMy Profile

  2. Heerlijk om te lezen. Ik ga eigenlijk nooit meer uit. Ook niet heel veel gedaan, maar wel altijd van genoten want ik.houd enorm van dansen.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Genieten in de saunaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]