Adele setlist

Bron beeld: Viral Buzz Mews

Afgelopen november kwam superster Adele eindelijk met haar langverwachte nieuwe album 25. Een pareltje van een meesterwerk, en alsof ik nog niet blij genoeg was dat ze haar comeback had gemaakt en gelukkiger leek dan ooit, kondigde ze ook nog eens een wereldtournee aan. Ik verwachtte er eerlijk gezegd niets van, want met het concert van Taylor Swift werd ik ook teleurgesteld toen de kaarten supersnel uitverkocht waren, maar wonder boven wonder… LUKTE HET. Via de pre-sale op haar website wisten we kaartjes te bemachtigen voor het laatste concert dat ze hier geeft in de Ziggo Dome, en ik kan NIET WACHTEN. Na Taylor is zij toch echt wel mijn meest favoriete artiest en het lijkt me dan ook echt onwijs bijzonder om haar in het echt te zien en haar dijk van een stem te mogen horen. Sinds we tickets hebben, kan ik dan ook niet anders dan dagdromen over de setlist van het concert, en het leek me leuk om die vandaag met jullie te delen!

Aangezien ik Adele nog nooit eerder heb gezien, hoop ik natuurlijk dat ze veel van haar minder recente muziek zingt: ik vind lang niet al haar nummers mooi, maar ook een hele hoop wel en het zou een droom zijn als ze die allemaal ten gehore brengt. Gebeurt vast niet, maar ach… A (fan)girl can dream, right?

Openingsnummer: Hello (25)

Ja, dat kan natuurlijk niet anders. Het zou een beetje raar zijn als ze, na jaren van afwezigheid, niet opent met dit nummer: het is een song waarmee ze heel duidelijk heeft laten weten dat ze er weer is, dat haar afwezigheid niet alleen ons, maar ook haar (lees: ze was zichzelf kwijt, zoals elke twintiger overkomt) heeft teleurgesteld. Ik voel nu al het kippenvel dat ik ongetwijfeld ga krijgen als ze de eerste tonen hiervan zingt en dan uit de duisternis opdoemt. Hello, it’s me… I was wondering if after all these years you’d like to meet… To go over everything. Ja, vooral dat laatste: to go over everything is dus precies wat ik hoop dat ze gaat doen, en dan bedoel ik met ”everything” dus al haar oude muziek, alle fasen van haar leven.

Rolling in the Deep (21)

Zo’n goed powernummer! Deze moet ze gewoon doen om te laten zien dat ze het nog heeft, dat ze die dijk van een stem waarmee ze zo bekend is geworden niet is kwijtgeraakt. Echt waar.

Water Under the Bridge (25)

Ik vind dit een beetje de Rolling in the Deep van het nieuwe album, ook zo lekker krachtig. Ik vind de sound van de twee nummers mooi bij elkaar passen, dus daarom vind ik dat ze ze achter elkaar moet doen.

Rumour Has It/Send My Love (To Your New Lover)

Ik weet niet of ze deze twee allebei gaat doen, maar hopelijk wel eentje of misschien een soort mash-up. Ik denk dat het mijn liefde voor Taylor Swifts muziek is die ervoor zorgt dat ik deze nummers zo goed vind, maar ik vind ze echt heerlijk sterk en lekker in your face. Mag ook best, ze is gewoon iemand die laat zien dat ze over dingen heen kan komen en er sterker uit kan komen en dat het haar soms gewoon niets kan schelen wat anderen vinden, en soms zijn het juist dit soort nummers die dat zo sterk laten weten.

Tuning Tables/Take It All (21)

Twee hele mooie gevoelige nummers van het vorige album waarvan ik denk dat ze er op zijn minst eentje gaat zingen, gewoon omdat haar stem ook daar weer heel mooi in uitkomt.

Million Years Ago (25)

Ik weet vrij zeker dat ze deze gaat zingen, want het is zo’n beetje HET nummer van het album. Hij klinkt ook gewoon heel mooi, vol emotie en nostalgie en een beetje hartzeer. Tranentrekker.

Chasing Pavements/Set Fire to the Rain

Ik hou vooral van het eerste nummer omdat ik de melodie zo mooi vind en het tweede nummer heeft ook weer zoveel power. Ik hoop dat ze een van de twee gaat zingen.

When We Were Young (25)

Ook weer zo’n nummer dat ze vast wel gaat zingen, want hij is zo mooi en zo klassiek Adele. Nostalgie, een vleugje ouderwetse romantiek en vooral herkenbaarheid: de perfecte ballade.

I Miss You/Remedy (25)

Ik vind de nummers van het nieuwe album verder niet heel bijzonder, maar deze twee vind ik wel heel mooi en zou ik dan ook graag nog horen tijdens het concert. Misschien eentje of allebei, misschien een mash-up. Ze zijn gewoon mooi en passen goed bij de sound van het album, emotioneel, liefdevol…

Someren Like You (21)

Ja nou ja, als ze When We Were Young zingt moet ze ook deze doen. Qua klanken lijken de nummers niet op elkaar, maar qua inhoud wel heel erg en daarom vind ik dat ze ze allebei vla kan elkaar moet doen.

Make You Feel My Love (19)

De ultieme afsluiter. Of misschien als toegift, nadat ze met Someone Like You is geëindigd. Ik weet het niet, maar ik zou deze heel graag willen horen want hij is gewoon zo ontzettend mooi en emotioneel en prachtig en perfect.

Ga jij naar een concert van Adele als ze naar Nederland komt?

You may also like...

4 Comments

 1. Joepieeee wat leuk zeg! 😀
  Dina onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 31My Profile

 2. Wat toevallig! Ik ga ook op 6 juni en had de kaartjes ook in de pre-sale gekocht. Misschien zien we elkaar nog 🙂 Ik heb er in ieder geval echt onwijs veel zin in. Haar nummers staan nu al weken op repeat en ik kan ze bijna allemaal woord voor woord meezingen. Ik denk dat ik bij Hello ook wel een kippenvelmoment ga krijgen!
  Yolande onlangs geplaatst…Boekenrecensie: LievelingMy Profile

  1. Ohhh wat leuk, dan moeten we even kijken of we ergens kunnen meeten vóór de show!

   1. Ja moeten we zeker doen! (Sorry, helemaal vergeten om te reageren :)!) Maar het lijkt me leuk om te zien of we voor de show ergens kunnen afspreken. Moeten we rond die tijd even een afspraak maken!
    Yolande onlangs geplaatst…Nieuwe rubriek: TaalkronkelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]