eigenheim

Als er iets is wat je moet weten over mij, dan is het wel dat ik een heel eigenzinnig persoontje ben. Ik weet vaak precies wat ik wil, waarom ik dat wil en vooral: hoe ik dat wil. Een eigenheimertje noemt mijn moeder dat, en ik denk dat dat ook wel heel goed bij mij past. Ik wil de dingen graag op mijn manier, omdat ik er het gelukkigste van word als alles op zo’n manier gaat dat ik het fijn vind.

Op vakantie merkte ik dat bijvoorbeeld heel erg: als ik ’s avonds of aan het eind van de middag op bed kon gaan liggen of in de zithoek kon gaan zitten met een boek, een dekentje, mijn laptop en een kop thee voelde ik me het allerfijnste. Ik wil graag mijn eigen spullen hebben, dus maak ik er steevast bij elke vakantie een soort ritueel van om de vensterbank bij de zithoek in te richten met alles wat uit mijn tassen komt: stapels boeken, stapels notitieboekjes, mijn opladers, telefoon, iPad, schrijfgerei, tijdschriften, mijn laptop… alles wat ik maar mee heb genomen. Gewoon zodat ik mijn eigen ”kamertje” heb, mijn eigen stukje thuis.

Maar ook met andere dingen is dat zo: ik koop mijn digitale boeken het liefst via Bol.com omdat ik de downloadwijze daarvan het prettigste vind. Ik drink liever helemaal geen thee dan thee met een ander smaakje dan Earl Grey of Forest Fruits. Ik schrijf het liefst met pennen die lijken op mijn lievelingspen en ik voel me pas lekker bij een Word-document als ik het kan typen in Cambria. Ik heb het liefste mijn eigen tandpasta en eigen drinkbekers, omdat ik weet hoe dat smaakt en voelt en drinkt. En als ik ziek ben, wil ik niets liever dan gewoon lekker thuis in mijn bedje kruipen, met de televisie aan… o ja, er gaat ook niets boven mijn eigen beddengoed en mijn eigen tv.

Ik denk dat ik wel een beetje weet hoe het komt dat ik bijna een soort van obsessief mijn eigen dingetjes en eigen maniertjes wil. Doordat ik vroeger heel veel tijd in het ziekenhuis moest doorbrengen en veel dingen niet kon, heb ik me eigenlijk altijd aan moeten passen. Dat lukt heel goed: als ik een dagje in het ziekenhuis ben vind ik gemakkelijk mijn draai – als ik maar iets van mezelf heb om me mee te vermaken, daar is ook dat eigenzinnige weer – en ik ben best wel makkelijk met veranderende situaties. Maar als het even kan, hou ik de dingen liever bij het oude Als ik het kan beheersen, als ik er controle over kan hebben, als ik de keuze heb, doe ik het graag op mijn manier. Omdat er al heel veel is wat niet op mijn manier kan, wil ik graag de dingen die wel kunnen zoals ik het wil behouden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]