Het is zo onderhand geen geheim meer voor jullie dat ik dol ben op Disney. Toegegeven: ik kijk de films niet zo heel vaak meer, maar het sprookjesconcept van Disney en alles wat erbij verzonnen kan worden, vind ik nog steeds heerlijk. Eén van de fijnste dingen aan zo’n passie vind ik dat je er heel veel fantasie in kwijt kunt. Of je nou liever de Classics of de Pixar-films kijkt of juist helemaal fan bent van Disney Channel (niets voor mij, but I don’t judge) je kunt een eind weg zwijmelen over alles wat ermee te maken heeft. Ik vind het niet alleen hel leuk om de Disney-verhalen op de realiteit te betrekken, maar ook om mezelf in het plaatje van de wondere Disney-wereld te zetten.  Heel leuk om over te fantaseren: hoe mijn leven eruit zou zien al sik een Disney Prinses was.

Assepoester/Cinderella

 • Ik zou mijn gemene stiefmoeder en stiefzussen flink straffen voor wat ze me hadden aangedaan door ze in te huren als dienstmeiden. En dan zouden ze natuurlijk niet in het kasteel mogen wonen, maar in een armoedig huisje. Ha!
 • Ik zou de ploeg van muisjes inhuren als vaste kleermakers zodat ze nog meer lieve jurken voor me zouden kunnen maken. En dan zou ik ze natuurlijk uitbetalen in kaas. Heel veel kaas.
 • Ik zou Lucifer de deur uitzetten. Zodat hij de muisjes nooit meer kan opjagen. En in zijn plaats een lief tam katje nemen dat dolgraag op schoot ligt en de muisjes met rust laat.
 • Ik zou het huis van mijn stiefmoeder en -zusters aanhouden als vakantiehuis, maar het veel lichter en vrolijker maken
 • Ik zou elke avond – of misschien niet elke avond, maar in ieder geval een paar keer per week – zo’n bal organiseren als waar ikzelf de prins ontmoette. Zodat meer meisjes die kans krijgen.
 • Ik zou de goede Petemoei vragen om minder fragiele schoentjes dan die glazen muiltjes. Ze zijn natuurlijk prachtig, maar volgens mij niet echt heel handig om in te rennen en zo…

The Little Mermaid/Ariël

 • Ik zou de kok van Prince Eric verbieden om ooit nog kreeft te bereiden. Welke kreeft dan ook.
 • Ik zou gewoon weigeren om Ursula mijn stem te geven, maar in plaats daarvan op zoek gaan naar een goede zeeheks. Come on, in al die zeven zeeën moet er toch minstens eentje zijn?! En anders zou ik gewoon papa Triton lief aankijken, dat hielp uiteindelijk ook.
 • Ik zou de kam introduceren als geaccepteerd attribuut om je haar mee te borstelen.
 • Ik zou mijn zingende zussen inhuren als entertainmentsgroepje aan het hof van mijn prins.
 • Ik zou de prins al veel eerder duidelijk hebben gemaakt wie ik was, in de eerste plaats… met mijn kennis van gebarentaal was dat vast wel gelukt. Kon zij trouwens niet schrijven? Ze had toch gewoon haar naam en haar hele verhaal voor hem kunnen opschrijven? Blijkbaar leren ze dat niet in de onderwaterwereld.

The Sleeping Beauty/Aurora

 • Ik zou een eind maken aan die eeuwige discussie van de drie goede feeën. Roze zou me overduidelijk beter staan, dat blauw vond ik maar niks.
 • Ik zou dat spinnewiel nooit hebben aangeraakt. Dom, dom meisje.
 • Ik zou hebben gezucht: ”Ah! Eindelijk…” op het moment dat de prins me wakker zou hebben gekust.
 • Ik zou elke avond wel in de wolken willen dansen met mijn prins. Zwijmel…
 • In plaats van op mijn bed te gaan liggen huilen na het verbod van de feetjes om mijn prins ooit nog te zien, zou ik het advies gewoon in de wind slaan en hem juist weer opzoeken.

Belle

 • Ik zou het Beest al wel wat eerder hebben verteld dat ik van hem hield, dat had iedereen een hoop moeite bespaard. Waarschijnlijk zou ik het al wel weten na de balzaalscène – iets romantischers is er toch niet?!
 • Behalve dan een bibliotheek van hem krijgen, natuurlijk. Misschien zou ik toen al wel gezwicht zijn.
 • Overigens zou ik alleen nog maar in die bibliotheek zitten en ernaar streven om álle boeken die erin staan, te lezen.
 • Ik zou nooit uit Barstje thee willen drinken, want ik zou het zielig vinden dat ik hem steeds kietel.
 • Ik zou beste vriendinnen worden met mevrouw Kleerkast zodat ze de mooiste jurken voor me tevoorschijn tovert.
 • Ik zou mijn vader laten trouwen met mevrouw Tuit – ze zijn zo schattig! En ik zou Barstje het jongetje adopteren als mijn broertje – hij is ook zo schattig!

 

Rapunzel

 • Ik zou mijn haar toch echt al veel eerder een stukje korter geknipt hebben. Ik vind het supermooi hoor, zo lang, maar het lijkt me echt niet praktisch. Waarschijnlijk zou Ted, de kapper van What Not To Wear, een rolberoerte krijgen als hij dit lange haar bij een echt mens zou zien.
 • Ik zou al wel honderd boeken geschreven hebben als ik moederziel alleen in die toren zou zitten… en ze dan ook nog eens allemaal lezen.
 • Ik zou Moeder Gotha allang zat geworden zijn, haar opgesloten hebben in een kamertje en er vandoor gegaan zijn.
 • Ik zou naast zingen, schilderen, lezen en pottenbakken ook mijn eigen jurken gaan ontwerpen en als mijn haar dan toch zo lang is, uren voor de spiegel doorbrengen om de gekste kapsels uit te proberen.
 • Ik zou vermoedelijk zo eenzaam worden dat ik Flynn Rider onmiddellijk met open armen zou ontvangen in plaats van hem te gijzelen.

De rest (Pocahontas, Mulan, Sneeuwwitje) vind ik minder leuk, dus daar kan ik me niet zo goed in verplaatsen, haha.

You may also like...

3 Comments

 1. Lol, dat van dat schrijven was ook het eerste waar ik aan dacht tijdens de ontmoeten tussen Erik en Ariël op het strand. Ik bedoel, we weten dat ze het kan! Ze heeft immers haar naam getekend op het contract met Ursula.

 2. Haha, ik zou juist uit Barstje blijven drinken! Als ze er niet meer uit drinkt, dan voelt Barstje zich nutteloos, en wordt ongelukkig, dan is kietelen juist lekker vrolijk 😉

 3. Ik zou gaan voor Belle, Mulan & Pocahontas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]