Hot not happening 11-5-15

Afgelopen week zijn er een heleboel blogartikelen online gekomen, allemaal vooraf ingepland: ik was namelijk op vakantie! Niet naar een of ander ver oord, maar gewoon lekker in eigen land. Waar precies en wat we hebben gedaan lees je in dit weekoverzicht!

Hot not happening 11-5-15 2

Hot

♥ KOEKJES! Ik ben tegenwoordig gek op koekjes, gewoon van die eenvoudige maar o zo heerlijke biscuitjes. Heb er ik weet niet hoeveel gegeten van de week.

♥ Zonnig weer! We troffen het helaas niet elke dag, maar er zaten toch wel wat dagen tussen dat het echt lekker was en we makkelijk buiten konden zitten.

♥ Geen wifi hebben. Om eerlijk te zijn was dat best wel oké: ik had van tevoren alle blogs ingepland en vond het eigenlijk best lekker om even min of meer cut-off te zijn. We hadden het overigens wel, maar ik heb het niet veel gebruikt – alleen om mijn mail bij te houden en af en toe een spelletje te spelen.

♥ Lekker vaak naar oma toe: we stonden op een camping die zo’n twintig minuten rijden was van haar huis, dus daar zijn we vaak even komen aanwaaien. Soms letterlijk, want hoewel het zonnetje vaak scheen was er ook een behoorlijk stormachtige wind af en toe.

♥ Het gaat goed met mijn buik! Heel raar eigenlijk, maar ook weer niet: op vakantie gebruik ik voor mijn medicatie en voeding bronwater omdat het kraanwater op campings niet altijd even goed is voor mijn darmen, en dat bronwater is blijkbaar heel goed voor mijn darmen. Dat was best fijn!

♥ Buiten in het zonnetje lezen op mijn ereader.

♥ Bevrijdingsdag vieren in Wageningen: eerst naar het festival in de stad, waar we nog even naar een optreden van Waylon hebben gekeken (tot het begon te plenzen en we compleet natregenden) en daarna naar het defilé kijken. Ik vind het echt onwijs bijzonder om daar te zijn, te beseffen dat het 70 jaar bevrijding is… gaf echt een heel gaaf gevoel!

♥ Research doen voor mijn roman. Heb ik steeds lekker ’s avonds gedaan, omdat ik niet teveel achter mijn laptop wilde zitten en niet verder kan met schrijven voor ik dat stukje research had gedaan.

♥ Dat ik alles wat ik moest doen voor het komende college van onderwijspsychologie (morgen), namelijk drie best lange en taaie hoofdstukken bestuderen, in de caravan heb kunnen doen!

♥ ’s Avonds lekker in pyjama in bed in de caravan lezen.

♥ ’s Morgens lekker uitslapen en wakker worden van het daglicht dat naar binnen komt koekeloeren.

♥ Mijn beenspieren extra getraind door het lopen op stug gras en in de caravan! Vind het nooit zo fijn om zonder rollator te moeten lopen, maar het gaat gelukkig altijd goed en het is echt heel goed voor mijn spieren!

♥ BOEKIES GEKOCHT! Nee, ik had ze niet nodig. Ja, ik ben er wel heel erg blij mee.

♥ Gezellig samen met mama eten: in de caravan (lekker knus omdat het regende) en in het zonnetje op een terras in Arnhem.

♥ Bij oma onder de douche: op de camping gaat dat niet zo makkelijk in verband met hygiëne en het niet kunnen lopen, dus was het extra fijn dat we dicht bij oma zaten en daar lekker konden douchen.

♥ Een avondje bij oma geweest: papa en mama gingen uit eten en oma en ik brachten die uurtjes lekker kletsend en koekjes vretend en theeleutend door!

♥ Laura en Jouke kwamen even langs bij de caravan op weg naar oma en dat was heel erg gezellig: Laura gaat al een tijdje niet meer mee op caravanvakantie, dus het was echt even like old times toen ze er was.

♥ De camping lag in een hele mooie bosrijke omgeving waar we dus lekker konden wandelen.

♥ In de auto op weg terug naar huis de hele weg lekker lezen en Adele luisteren in het zonnetje!

Not

X Dat het toch ook wel behoorlijk slecht weer was. We hadden een paar mooie dagen, maar het heeft ook echt gestormd en gestortregend en het was gewoon KOUD af en toe… ik vind het nooit zo erg omdat ik de caravan zo lekker knus vind, maar ik had het natuurlijk ook fijn gevonden om lekker buiten te kunnen zitten…

X Wankele wifi. Oké, ik spreek mezelf hier natuurlijk weer tegen, maar goed… je leeft in de eenentwintigste eeuw of niet. Ik had het wifi echt absoluut niet nodig, maar het is wel gewoon fijn… even de mail checken, even dat ene spelletje spelen waar een internetverbinding voor nodig is (ja maar als ik het niet zou doen, zou mijn huidige gig in Kim Kardashian Hollywood aflopen met maar twee sterren!) en vooral ook even de reacties op mijn blog en de feed op Instagram en Facebook checken. En de wifi was gratis, dus je mocht er ook niet echt iets van verwachten (hoe duurder, hoe hoger de kwaliteit zou moeten zijn heb ik wel geleerd). Als-ie dan toch eens een keer wankelde, was dat gewoon stom. Maar goed. Focus.

X Boekpijn… let me explain. Ik had vorige week bij de bibliotheek het boek Het jaar dat de zigeuners kwamen van Linzi Glass opgepikt om mee te nemen met vakantie en begon er afgelopen week in. Prachtig boek, daar niet van, alleen… de eerste drie bladzijden, het titelblad en wat daarna komt zeg maar, zitten er gewoon los in! Vind ik zó naar hè, en het boek is echt niet oud dus stukgelezen kan ik me niet voorstellen. Volgens mij is het gewoon nalatigheid. Daarom leen ik ook niet vaak boeken bij de bieb, alleen als ik er echt nog heel veel in mijn kast heb staan en niet weet of ik het boek leuk genoeg ga vinden. Ik heb het nog niet uit, maar heb me al wel voorgenomen dat ik het bij het terugbrengen even aan de bibliothecaresse ga laten zien. Ook om er duidelijk over te zijn dat ik het dus niet gedaan heb, anders krijgen we dat weer.

X Te. Veel. Spullen. Meegenomen. Gebeurt me elke keer weer als ik op vakantie ga, echt waar… ik neem altijd teveel mee. Een hele stapel tijdschriften en notitieboekjes die ik niet heb aangeraakt, twee boeken die ik niet open heb gehad, kleren die ik niet heb gedragen… op zich niet erg – ik neem graag het zekere voor het onzekere – maar het is vooral frustrerend als je alles weer moet inpakken.

X Slechte organisatie. Maandag gingen we naar de Dodenherdenking in Rhenen, nou ik heb het niet echt naar mijn zin gehad… sowieso is dat bij zoiets natuurlijk wel logisch, maar de organisatie was heel slecht. Ik stond wel vooraan bij het dranghek, maar zo ver van het monument af dat ik echt niets heb gezien, alleen wat contouren. En dan te bedenken dat we daar om zeven uur stonden en pas om negen uur weg konden…

Happening

♥ Maandag zijn we dus op vakantie gegaan! Naar Rhenen: een plaats vlakbij Wageningen, waar onder andere Ouwehand Dierenpark is en waar de Grebbeberg is, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog flink gevochten is (de slag om de Grebbeberg). Oma woont in Wageningen en we wilden daar graag heen voor Bevrijdingsdag: papa moest eind van de week naar een beurs in München (eigenlijk zouden we mee zijn gegaan, maar dat bleek iets te ver) dus besloten we de caravan in Rhenen op een camping neer te zetten en daar lekker een weekje te blijven, op de dagen dat papa weg was zou ik dan dus met mijn moeder alleen zijn. Hebben we al vaker gedaan, hartstikke gezellig! Maandag eind van de ochtend zijn we weggegaan en toen we aankwamen (is maar iets meer dan een uurtje rijden) was het gelukkig hartstikke mooi weer. ’s Avonds zijn we zoals ik al zei naar de Dodenherdenking bij de militaire erebegraafplaats in Rhenen gegaan, waar prinses Margriet en Pieter van Vorenhoven ook zouden zijn. Nou, ik zal het eerlijk zeggen: ik vond het echt wel bijzonder om mee te maken, maar ik ergerde me nogal aan de manier waarop alles ging. Ik zag niets, mensen stonden enorm opeengepakt en er waren kinderen die volgens mij totaal niet wisten waar ze waren en tijdens de twee minuten stilte gewoon zaten te spelen met takjes en knuffels en weet ik het. En het duurde allemaal een eeuwigheid… nee, niet echt super. Volgend jaar gaan we het misschien proberen op de Dam, daar schijnen speciale rolstoelplaatsen te zijn!

♥ Dinsdag was het Bevrijdingsdag en waren we in Wageningen. Samen met oma gingen we lekker de stad in, en dat vond ik echt leuk: het sfeertje daar was super, echt heel vrij en gezellig (allemaal studenten daar joh, haha) en gemoedelijk. Waylon trad op en via een groot scherm konden we kijken: het was lekker weer en het was gewoon fijn! Tot het dus begon te hozen en te stormen en we met paraplu’s en regencapes terug moesten hollen naar oma’s huis.  Tot zover ook het drooghouden van mijn nieuwe kapsel om het in model te houden, haha. Maar, bikkels als we waren zijn mijn moeder en ik later die middag toch nog naar het defilé van veteranen gaan kijken: het waaide nog wel enorm, maar de zon scheen gelukkig dus dat was best te doen. Vind het altijd heel bijzonder om die mensen te zien, dat je als één man voor ze applaudisseert en dat je naar ze zwaait en lacht met het besef: misschien is het wel dankzij hem of hem of hen allemaal dat ik hier ben. Sowieso het besef dat zij medeverantwoordelijk zijn geweest voor het veranderen van de wereld vind ik super.

♥ Woensdag zijn we rustig op de camping gebleven: ik moest studeren, we gingen wandelen in het bos en ’s avonds naar oma toe: papa en mama gingen met z’n tweetjes uit eten en ik bleef lekker gezellig bij oma. Kunnen wij wel hoor, onszelf een paar uur vermaken!

♥ Donderdag ging papa weg: mama en ik zijn toen half op de camping en half bij oma geweest. Ik moest eerst weer even studeren, maar daarna zijn we naar Wageningen gegaan en hebben we oma mee de stad in genomen (voor een Moederdagcadeau, haha). ’s Avonds hebben we met papa in zijn hotel gepraat via FaceTime, lang leve de moderne technologie!

♥ Vrijdag deden mama en ik lekker een dagje Arnhem met z’n tweetjes: we gingen met de bus (hadden we nog nooit gedaan, ging wel heel goed), hebben daar lekker geluncht en een beetje rondgestruind door de winkelstraten. Ik kwam thuis met maar liefst drie toppers uit de boekhandel (tja mam, als jij naar Etos gaat voor lippenbalsem en mij ‘’eventjes’’ achterlaat bij de young adults-kast weet je wat er gaat gebeuren…) en daar ben ik heel erg blij mee.

♥ Zaterdagochtend gingen mama en ik nog even naar Rhenen zelf: het stormde weer, maar verder was het best te doen.  Ik kocht nog een boek (lekker bezig) en ook alvast een nieuwe agenda en een notitieboekje voor komend schooljaar. ’s Middags gingen we nog even wandelen in het bos bij de camping en kwamen een monument tegen voor zes verzetsleden die in 1944 op die plek werden gefusilleerd. Later kwam papa terug en kwamen Laura en Jouke even buurten op de camping voordat ze bij oma zouden gaan eten. Gezelligheid!

♥ En… zondag zijn we alweer naar huis gegaan! Eerst nog even langs oma, want het was tenslotte Moederdag: mama kreeg van mij een vooral erg vakkundig ingepakt verwenpakket van Kneipp (wist ze allang, want ik had het sterk aromatische pakje de hele week bij me in de caravan) en we deden ons nog lekker even te goed aan een puntje appeltaart voordat we zijn gaan rijden.  Halverwege de middag waren we thuis, vroeg genoeg voor mij om nog even deze blog te schrijven!

Ik heb een heel erg fijne vakantieweek gehad! Wat hebben jullie gedaan?

You may also like...

2 Comments

  1. Wat een gezellige en lange blog Vivian.Ik vond het ook heel leuk dat jullie zo lekker dicht bij waren en veel geweest zijn, ik moet nu weer wennen, aan het idee dat jullie weer thuis zijn, maar Zaterdag zien we elkaar weer !! Liefs Oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]