Hot not happening 18-05-15 2

In het vorige weekoverzicht schreef ik over mijn vakantie en de heerlijke rust waar ik gedurende een weekje van heb kunnen genieten. Afgelopen week was het weer min of meer uit met de pret en moest ik weer aan de bak voor school en stage. Hoewel… erg veel stelde het allemaal niet voor.

Hot not happening 18-05-15

Hot

 • Korte mouwen-weer!
 • Het boek Lieve Celine van Hanna Bervoets: het was een van de boeken van de maand mei van Elly’s Choice en na het zien van de gelijknamige Telefilm met Esmee van Kampen was ik er eigenlijk best benieuwd naar. Binnen twee dagen had ik het uit, het is dan ook echt een heel mooi en bijzonder boek over een zwakbegaafd meisje dat helemaal weg is van Celine Dion.
 • Dat ons huismonster weer thuis is: als we op vakantie gaan, gaat hij altijd naar een kattenhotel en maandag haalde papa hem weer op. Hij is dan echt altijd spinnijdig omdat we hem in de steek hebben gelaten, maar op een bepaald moment trekt-ie bij en komt ie heel lief knuffelen en kopjes geven en dat is dan toch wel weer heel fijn.
 • Mijn haar krullen! Toen ik het afgelopen weekend had gewassen, was het volume er een beetje uit dus losten we dat op met de krultang. Inmiddels doen we dat regelmatig en ik vind het een fijn ritueel: het is zo lekker warm, het ruikt lekker en het is ook gewoon een lekker gevoel op de een of andere manier haha.
 • Het tijdschrift dat ik samen met een medestudente heb gemaakt is helemaal af en ook nog ens gedrukt! Het is echt supermooi geworden en onze docente was er ook laaiend enthousiast over.
 • Diezelfde medestudente kwam maandag gezellig even langs (ze woont vlakbij) om de tijdschriften te brengen en een kopje thee te drinken en dat was gezellig <3
 • Lekker in bed bijtanken op hele moeie momenten. Had ik er veel van helaas.
 • Een les voorbereiden en daar een fijn gevoel van krijgen, een gevoel dat het helemaal goed gaat komen.
 • Verlanglijstje maken voor mijn verjaardag! Steeds meer mensen vragen erom, dus ik moet er toch maar eens aan geloven. Wat erop staat? Vooral boeken, haha.
 • MIJN ZUS GAAT TROUWEN! Ik vind het zo ontzettend leuk, al verandert er eigenlijk niet zo heel veel: Jouke voelt nu al als een broer voor mij en ze zouden net zo goed al getrouwd kunnen zijn, maar het is natuurlijk wel onwijs bijzonder en gaaf. De grote dag is pas over een tijdje, maar wat ook onwijs leuk is: ik ben getuige! Vind het echt super!
 • Geregeld dat de batterij van mijn iPhone gerepareerd gaat worden zodat ik niet meer elke dag hoef op te laden!
 • Uitslapen tot 11 uur, gewoon omdat dat fijn is.

Not

 • Zonder zonnebril naar buiten gaan. Werkt gewoon niet.
 • Geen idee waardoor het komt, waarschijnlijk door teveel doen, teveel gedaan hebben… maar ik heb deze week echt van die uitputtingsmomenten gehad en dat is niet zo leuk.
 • Dat mijn Horizon-box kuren had waardoor ik geen Selfridge kon kijken…
 • Nog altijd niet de laatste beoordeling binnen hebben die ik nodig heb om mijn propedeuse aan te kunnen vragen.
 • Pijn in mijn rug… Au.
 • Een beetje een dipje. Teveel willen, teveel doen, een gevoel van overwerktheid…

Happening

 • Maandag was mijn laatste vakantiedagje en die heb ik bijna helemaal moeten besteden aan school. Er waren nog wat voorbereidingen die ik moest treffen voor het college van dinsdag en voor stage woensdag, en dat bleek allemaal wat meer werk te zijn dan ik had voorzien. ’s Middags kwam ons huismonster weer thuis uit het kattenhotel en kwam er een medestudente annex vriendin langs om samen het een en ander te doen en om gewoon gezellig te kletsen.
 • Dinsdag moest ik naar school: van een tot vier had ik college, onderwijspsychologie. Dat was ook meteen het enige college van deze week, aangezien ik op maandag en donderdag vrij ben, op woensdag stage heb en we deze week op vrijdag vrij hadden vanwege Hemelvaart. Vond ik ook niet zo erg, want zoals ik al zei was ik echt hartstikke moe dus dat beetje extra rust – en meer tijd om aan behoorlijk zware studieopdrachten te werken – was best wel welkom. Dinsdag ging ik ook weer eens aan de slag met mindfulness: ik merk namelijk dat ik af en toe nog steeds teveel van mezelf verwacht of me niet helemaal lekker in mijn vel voel zitten, dus het leek me wel leuk om hier weer eens mee aan de slag te gaan. Ik heb wat apps op mijn iPad gezet en ben weer begonnen met dagelijkse dankbaarheidslijstjes, dus ik ben benieuwd of ik het kan volhouden! ’s Avonds kwam Jouke bij ons langs om mijn ouders formeel om toestemming te vragen om met Laura te trouwen, ik was helemaal hyper haha.
 • Woensdag moest ik lesgeven en dat ging hartstikke lekker: het was geen bijzondere les omdat ze gewoon fijn aan het werk zijn geweest, maar ik heb me wel gerealiseerd dat ik ook geen super-uitgebreide lesvoorbereiding of originele opdrachten hoef te hebben, dat ik de behoeften van de leerlingen gewoon als uitgangspunt moet nemen. En het ging gewoon goed, het gaat steeds meer voelen als een soort tweede natuur en dat is echt heel fijn. En ik had ook nog een paar fijne gesprekken met mijn begeleiders, dat maakte het nog fijner. ’s Middags deed ik niets meer, alleen lekker op bed liggen. Ik ben begonnen met het lezen van de krant (de Volkskrant) en dat bevalt best goed: ik vind het toch wel erg fijn om te weten wat er speelt en daarover te kunnen nadenken.
 • Donderdag was Hemelvaartsdag en een hele fijne dag. Ik besloot om even een stapje terug te doen wat betreft wat ik allemaal doe, want ik voelde me zo moe en het was gewoon een beetje teveel. Dus besloot ik om het wat rustiger aan te gaan doen en ook wat meer stil te staan bij de simpele dingetjes. Ik heb nu per dag een focus en houd ook elke dag bij wat ik heb gedaan, zodat ik wat meer in het nu ga leven en dat is best wel fijn! ’s Middags kwamen Laura en Jouke langs om te vieren dat ze officieel gaan trouwen (ze heeft dus ja gezegd, haha).
 • Vrijdag deed ik eigenlijk niet zoveel bijzonders en in het weekend was ik vooral aan het uitrusten. Zaterdag gingen we naar Laura en Jouke toe om hun verjaardag te vieren en werden er foto’s van mij gemaakt, voor sociale media en voor de nieuwe vormgeving van mijn blog. En verder was het gewoon heel gezellig!

You may also like...

2 Comments

 1. Super leuk dat je zus gaat trouwen en bijzonder dat jij haar getuige mag zijn. Echt iets om naar uit te kijken!! 🙂

 2. Wat een fijne lijst weer! Een hoop mooie dingen staan erin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]