Hot not happening 4-5-15

Afgelopen week was fijn! Ik vierde Koningsdag, begon weer met school én maakte mijn kamer bijna helemaal af. En ik deed nog iets anders dat best wel spannend was… 

Hot not happening 4-5-15 2

Hot

♥ In mijn superstoere koraalrode jack naar school gaan. Ik voel me gewon heel fijn als ik kleren draag die goed voelen!

♥ Onderwijspsychologie! Dat vak had ik als eerste toen ik dinsdag met blok 4 begon en ik vind het helemaal leuk. Het gaat over het hoe en waarom van leren en lesgeven, echt iets voor mij dus!

♥ Een bullet journal voor school! De afgelopen tijd had ik steeds meerdere boekjes voor meerdere vakken en dat vind ik eigenlijk meer gedoe dan handig. Dus besloot ik het principe van het bullet journal ook op mijn studie te gaan toepassen: ik gebruik nu het notitieboekje dat het lekkerste schrijft voor alle vakken. En ik vind alleen het indexeren al leuk, haha. Ben benieuwd of ik dit systeem de rest van mijn studie volhou, het is namelijk wel handig om alle aantekeningen en studieopdrachten bij elkaar te hebben.

♥ Ik verdiende €20 met het verkopen van spullen op de Vrijmarkt!

♥ Mijn kamer is klaar! Alle puntjes op de i zijn gezet, en zodra ik wat meer tijd heb komen er foto’s! Misschien zelfs wel een videootje…

♥ Mijn nieuwe kapsel!

♥ Nieuwe boeken!

♥ De documentaire De magie van het dagboek van Anne Frank: zo mooi!

♥ Afleveringen van Mr. Selfridge en Goedenavond, dames en heren.

♥ En een bestelling bij The Book Depository die nog binnen moet komen… waaronder The Heir, het nieuwe Selection-boek!

Not

Niet kunnen slapen. Zonder aanwijsbare reden. Buuuuuh.

De printer die het niet doet net als ik belangrijke paperassen voor mijn studie of blog wil printen.

Door alle ideeën die ik heb over het veranderen van mijn blog in de war raken. Beetje teveel van het goede.

X Ik kan niet inpakken, zo bleek wel weer toen ik mijn bestelde Moederdagcadeautje moest inpakken… maar lang leve washitape!

X Mensen die niet terugmailen.

Happening

♥ Maandag was het Koningsdag en stond ik dus op de Vrijmarkt. Niet de hele dag: mijn moeder stond er al vanaf zes uur en mijn vader bracht mij er om negen uur naartoe. We verkochten ’s ochtends behoorlijk wat, maar toen mijn vader mij weer kwam halen om een uur of één was er al een poosje niemand meer bij ons kraampje geweest, dus besloot mijn moeder om gewoon met ons mee naar huis te gaan. Maar het was wel leuk!

♥ Dinsdag moest ik weer naar school! Het stelde niet eens zo heel veel voor: om 12:15 werd ik opgepikt en rond 16:30 was ik alweer thuis, het was namelijk maar één college. Maar, zoals ook bij Hot staat, het was wel leuk! En ik ben verder ook lekker bezig geweest met mijn boekenkast inrichten die dag. Grappig, de ene keer zeg ik kast en vervolgens weer kasten… het zijn drie halve Billy’s die mijn vader aan elkaar vastgemaakt heeft, dus eigenlijk is het gewoon één kast.

♥ Woensdag was ik vrij: mijn stageschool heeft al vakantie, dus ik hoefde geen les te geven. Dus ging ik lekker aan de slag met een studieopdracht en met mijn blog.

♥ Donderdag ging ik, heel spannend, samen met mijn zus naar de kapper. Ik heb er namelijk al vaker over geschreven dat ik van plan was mijn haar te gaan doneren voor Stichting Haarwensen, die pruiken maken voor kinderen die om de een of andere reden hun haar zijn kwijtgeraakt. Hier kun je het hele verhaal lezen over waarom ik dat wil doen, maar in een notendop: ik weet zelf hoe het is om kaal te zijn en wil dus graag iets terugdoen. Ik vond het behoorlijk spannend, maar tegelijkertijd ook weer niet: het is maar haar, het groeit weer aan én het is voor een supergoed doel! En het eindresultaat… ja, daar ben ik hartstikke blij mee! Hier kun je trouwens ook nog wat meer lezen over hoe het ging.

♥ Vrijdag moest ik weer naar school, en best een lange dag ook: van half 11 tot half vijf. We hadden eerst Nederlands als 2e taal, een heel interessant vak dat je voorbereidt op het lesgeven op een school voor kinderen (of volwassenen natuurlijk) van wie Nederlands niet de moedertaal is. Daarna hadden we een korte slc-bijeenkomst en vervolgens het vak ICT & Mediagebruik: erg vermoeiend omdat de computer die ik gebruikte geen vergrootglas had en het allemaal ging over HTML coderen, echt niets voor mij. Was dus ook wel een beetje brakkig toen ik thuiskwam.

♥ In het weekend deed ik lekker rustig aan: ik ben voor school bezig geweest en heb lekker in bed gewerkt aan mijn blog en mijn roman. Zondag deed mijn vader de laatste klusjes voor mijn kamer en nu kan ik dus zeggen dat het écht helemaal klaar is! Of nou ja… er is nog iets waarvan we moeten uitzoeken hoe we het ’t beste kunnen ophangen en er moeten nog wat snoertjes weggemoffeld worden bij de televisie. Maar voor de rest is alles klaar! En zodra het echt helemaal af is ga ik foto’s maken… of misschien wel een vlog!

Wat hebben jullie afgelopen week gedaan?

You may also like...

1 Comment

  1. Mooi dat je je haar hebt gedoneerd!
    Oef, die niet werkende printer is heel erg herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]