Weekindeling

Als ik zo in mijn agenda kijk, heb ik best een druk dagelijks leven. Bijna elke dag zijn er wel dingen waar ik mee aan de slag kan of moet ik ergens naartoe, en dat is natuurlijk superleuk – ik prijs mezelf gelukkig dat mijn gezondheid gunstig genoeg is om daadwerkelijk van alles te kunnen doen – maar het is ook wel eens een beetje (te) hectisch. Om jullie tussen de maandelijkse updates door wat meer inzicht te geven in wat er allemaal speelt in mijn persoonlijke leven, vandaag op een rijtje hoe een week er momenteel voor mij uitziet!

Maandag

Het hoefde een hele tijd niet, maar dit blok moet ik op maandag toch echt vroeg beginnen. En niet zomaar vroeg, maar ouderwets om half negen al. Dat betekent dat ik om zeven uur mijn bed uit moet en om kwart voor acht zo’n beetje in de taxi naar school zit. Ik heb dan twee colleges: eerst van 8:30 tot 10:10 ICT bij Nederlands, waarbij we vooral stukjes schrijven over tools die we in onze lessen kunnen inzetten, en daarna van 10:30 tot 12:10 Hedendaagse Literatuur (verdiepen): dat vak gaat dus over de moderne literatuur en literatuurbeleving. Om half één ga ik weer naar huis en dan heb ik de hele middag vrij! Meestal werk ik dan lekker aan mijn blog: ik schrijf recensies van de boeken die ik eventueel in het weekend uitgelezen heb of breng de uurtjes zelf lezend door.

Dinsdag

Op dinsdagmiddag heb ik stage: ik probeer dan zo rond tien uur op te staan en rond half elf klaar te zijn, zodat ik tot twaalf uur nog lekker wat dingetjes kan doen: blogs lezen, mail bijwerken of andere klusjes. Tussen twaalf en vier ben ik op stage en geef ik les aan twee tweede klassen: de ene week drie uur achter elkaar, de andere week met een tussenuur waarin ik wat lessen voorbereid of juist evalueer. Als ik thuiskom, meestal rond half vijf, doe ik niets meer: hooguit nog een beetje bloggen of schrijven, maar meestal ga ik zo na het eten lekker op bed lezen en tv kijken.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag, en tegenwoordig probeer ik deze ook echt als vrije dag in te kleden. Om elf uur heb ik fysiotherapie: in dat halfuurtje werk ik vooral aan het sterker maken van mijn benen, evenwichtstraining en wat conditieoefeningen (en een hoop gezelligheid met de therapeute). Daarna ben ik best wel brak, dus meestal breng ik dan een uurtje echt relaxed door met een boek of Bloglovin’, en daarna ga ik een beetje bloggen. Of schrijven. Net waar ik zin in heb dus.

Donderdag

Ik heb dit blok steeds een midweekbreak, wat inhoudt dat ik op woensdag en ook op donderdag vrij ben. Woensdag is, zoals ik al zei, echt een beetje mijn rustdag om bij te komen van maandag, dinsdag en fysio en om lekker gewoon vrij te zijn. Donderdag moet ik wel aan de bak van mezelf: dan ben ik rustig een hele middag aan het studeren. Ik probeer dan het huiswerk van ICT en Hedendaagse literatuur te maken, wat meestal neerkomt op het schrijven van een stukje voor de gezamenlijke ICT-blog en het bestuderen van wat theorie of een literaire tekst. Meestal verwerk ik ook nog de aantekeningen uit het college zodat ik weer helemaal doordrongen ben van de stof! Als ik eenmaal klaar ben, heb ik het ook echt wel gehad: ik kijk dan gewoon waar ik zin in heb. Soms ga ik vroeg naar bed om te lezen, soms schrijf ik een poosje of werk ik nog aan mijn blog.

Vrijdag

De laatste dag van de week is weer een schooldag voor mij. De voorbije weken moest ik steeds rond half elf beginnen met een stagebegeleidingsbijeenkomst en daarna een tussenuur (waarin ik zo twee à drie blogjes uit mijn mouw kon schudden), maar dat hebben we voor dit blok gehad dus nu hoef ik steeds pas rond twaalf uur weg om tegen enen op school te zijn. Voor die tijd houd ik me een beetje bezig met blogs lezen en typen. Eenmaal op school heb ik Vakdidactiek grammatica/spelling, waarbij we dus, heel logisch, praten over verscheidene visies op grammatica- en spellingonderwijs en daarin ook onze eigen visie ontwikkelen. Dat college duurt tot drie uur, dus ik ben dan uiterlijk om vier uur thuis en meestal gebruik ik die eerste uurtjes van het weekend om lekker een beetje te bloggen of te schrijven.

Zaterdag

De eerste dag van het weekend is mijn tweede vrije dag van de week. De eerste uurtjes van de ochtend breng ik uiteraard door op de manege: ik hoop altijd op mooi weer, want dan kunnen we een buitenrit maken en heb ik mijn portie frisse lucht ook weer gehad. Regent het, dan houden we ons bezig met figuren rijden en dat kost altijd wat meer energie. Maar aangezien de zaterdag door mij is gebombardeerd tot vrije dag, doe ik lekker rustig aan: eenmaal thuis ga ik lekker in bad of onder de douche en daarna spendeer ik wat uurtjes in bed met een goed boek. Meestal is het heel lastig om daar eenmaal uit te komen, maar goed… Daar doe ik dan ook niet zo moeilijk over. Ben ik eenmaal out and about, dan wijd ik me aan het bloggen en vaak ook foto’s maken voor artikelen, zodat ik zoveel mogelijk content kan creëren voor de komende week. Soms ga ik er ook op uit om iets leuks te doen.

Zondag

Hoewel de zondag voor de meeste mensen echt een lekker luie en relaxte dag is, sta ik daar juist ietsjes anders in. Ik gebruik deze dag voor het huiswerk dat ik nog over heb en voornamelijk voor de opdrachten van vakdidactiek en het voorbereiden van mijn stageactiviteiten voor die week. Meestal ben ik hier maar een paar uurtjes mee bezig – ik probeer ook de ochtend te gebruiken – en kan ik daarna lekker relaxen met een boek of verder gaan met de blogmarathon die ik elk weekend hou.

Ik vind dit best een fijne indeling: het ritme ontbreekt af en toe omdat ik vier dagen per week vrij ben, maar het is ook goed vol te houden en te balanceren op deze manier en dat is positief!

Hoe ziet jouw week eruit?

You may also like...

11 Comments

 1. Dit klinkt als een hele fijne indeling! Heerlijk ook dat je ook je rust momenten pakt, heel goed om te horen! Een lekkere drukke week, maar wel een handige structuur!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #162 Tegels weer mooi & koperen kledinghangersMy Profile

  1. Zeker, het werkt heel goed momenteel 🙂

 2. Is je opleiding ook speciaal aan jou aangepast? Ziet er namelijk uit als een goed weekprogramma!

  Ik werk maandag, dinsdag en donderdag, op dit moment korte dagen, omdat ik voor 25% ziekgemeld ben. Op mijn vrije dagen zorg ik voor het huishouden, doe ik wat aan mijn hobby’s en sport ik. En bovenop alle dagen komt de zorg voor mijn gezin.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Waarom salami stinktMy Profile

  1. Niet per definitie aangepast, maar het is wel zo dat ik bepaalde vakken wel en anderen niet volg ivm de belastbaarheid, en dat ik minder stage loop 🙂

 3. Goed dat je de rust ook echt opneemt in je planning. Die vergeten mensen vaak.
  Elaintje onlangs geplaatst…21 maart: Internationale dag ter bestrijding van racisme en discriminatieMy Profile

 4. Wat een prima indeling van je week zo! Goed dat je heel bewust je rust pakt, dat is iets dat ik zelf echt nog moet leren..
  Amy onlangs geplaatst…Review: Het Rosie Project / Het Rosie EffectMy Profile

 5. Goede indeling en vooral de rustmomenten, erg belangrijk!
  Darina onlangs geplaatst…Weekend Notes #45My Profile

 6. Afgelopen week was vrij druk en zwaar voor me, deze week is het gelukkig minder druk. Eigenlijk zou het een goed idee zijn om rustmomenten in te plannen. Al moet ik er dan vervolgens uiteraard wel aan denken én me eraan houden.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #38My Profile

  1. Het helpt wel echt om zo’n indeling als deze te hebben, gewoon nadenken over welke momenten je kunt gebruiken voor je rust en welke voor productiviteit.

 7. Ik kan me voorstellen dat het af en toe wel hectisch voor je is. Dat heb ik zelf ook nog steeds. Ik werk 2,5 dag en dan ook nog een dag naar school. Best wel pittig.
  Wel echt super fijn dat je het studeren nog steeds vol kan houden!!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Reisfotochallenge: de Suikertaart in RomeMy Profile

 8. Klinkt heerlijk, haha! Ik wilde dat ik soms wat meer dagen lekker thuis was 😉
  Anouk onlangs geplaatst…DIY keuken restyling (+ praktisch)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]