Lezen is heerlijk: het biedt ontspanning, het verdrijft de tijd, het leidt je af van alles wat er in je dagelijks leven gebeurt en het geeft rust. Maar het is goed mogelijk dat je niet altijd de tijd kunt vinden om te lezen, zeker niet als je een drukbezet dagelijks leven hebt met studie, werk, sport en andere hobby’s en bezigheden. Vandaar dus wat tips om toch de tijd te vinden om te lezen!

Voor het slapengaan

In plaats van nog een (paar) uur met je smartphone, tablet, computer of televisie bezig te zijn, kun je ook een boek pakken om een paar hoofdstukken of bladzijden te lezen voor het slapengaan. Dat is ook juist beter voor je omdat je door het gebruiken van schermpjes juist alerter wordt. En eigenlijk is het ook best wel fijn om met een boek in je handen in slaap te vallen: daar komen fijne dromen van! Tenzij je een thriller leest, natuurlijk…

Snoozen

Lezen als onderdeel van je ochtendritueel is ook goed mogelijk. In plaats van na het afgaan van je wekker nog een poosje te snoozen, kun je een boek pakken en lekker even lezen. Word je meteen fijn wakker! Als je er de persoon voor bent, kun je zelfs blijven lezen terwijl je je tanden poetst. Heb je genoeg tijd, kies er dan lekker voor om een bad te nemen en ondertussen heerlijk te lezen.

Onderweg

Ga je met de auto of het openbaar vervoer naar je werk of school? Dan kun je onderweg lekker lezen! Ook als je snel wagenziek wordt zijn er mogelijkheden: dan kun je bijvoorbeeld een ebook of audioboek proberen. En heel handig: als je vertraging hebt, kun je lekker extra lang lezen.

Tussendoor

Zorg ervoor dat je altijd een boek bij je hebt zodat je in je gestolen momentjes kunt lezen: in de koffie- of lunchpauze, als je op een afspraak moet wachten, tussen lessen door, als je moet wachten op de wasmachine of de vaatwasser of de badkuip of het eten of in de reclame van je favoriete televisieprogramma… wees creatief! Je kunt zelfs lezen terwijl je de hond uitlaat of in de rij voor de kassa staat.

Tijdens je work-out

Ga je hardlopen, dan kun je een audioboek opzetten om de tijd door te komen. Ga je fitnessen, dan kun je hetzelfde doen of een boek open neerleggen voor het apparaat waarop je bezig bent. Ook hier weer: wees creatief!

Maak tijd

Geloof mij: er is niets fijner dan af en toe gewoon echt een leesmomentje inlassen. Als je thuiskomt uit school bijvoorbeeld: gun jezelf eerst een (half)uurtje om bij te tanken met een goed boek voordat je je huiswerk gaat maken. Of als je uit je werk komt: eerst even lezen voordat je het huishouden gaat doen of eten gaat koken of gaat sporten. En in plaats van de televisie aan te zetten voor je favoriete serie of te gaan Netflixen, kun je ook overwegen om een boek te pakken en eens een flink stuk te lezen met een dekentje en een kop thee – of, met deze temperaturen, op het balkon met een koud drankje. Je kunt er ook voor kiezen om in het weekend twee hele dagen alleen maar te lezen, eens kijken hoeveel pagina’s je dan kunt verslinden!

Wat is jouw manier om tijd te vinden om te lezen?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik lees eigenlijk altijd onderweg, omdat ik vaak in de trein zit. Dan knal ik zo een heel boek weg. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]