Het is donderdagochtend 1 november. Ik was om kwart voor 9 op school met een PTA-toets geschiedenis in mijn hoofd en de vurige wens dat mijn leraar er gewon zou zijn – hij was eerder deze week namelijk ziek En als hij nu nog steeds (of weer) ziek zou zijn, dan zou dat betekenen dat ik van 8:45 tot 12:15 geen les zou hebben én geen toets zou kunnen maken. Ondanks mijn positieve gedachten… is hij er niet. Dus nu zit ik in een lokaal met nog drie andere meisjes en zitten we alle vier half te werken, 25% te kletsen en 25% te internetten. En aangezien ik niets voor school hoef te doen – ik loop namelijk voor – besloot ik maar te gaan bloggen.

Typend op het heerlijke toetsenbordje van mijn schoollaptop – waar ik zoveel dankbaarder voor ben sinds het krakkemikkige toetsenbord van mijn vorige laptop, die ik ook al heb ingeruild voor een splinternieuwe en prachtige Acer – zit ik nu te wachten op bericht van mijn moeder, die heeft geprobeerd te bewerkstelligen dat mijn taxichauffeur me ophaalt en thuis brengt. Als dat niet gaat lukken, dan heb ik twee opties: tot 12:15 op school blijven en dingen doen in de trant van bloggen en schrijven aan NaNoWriMo, of op school blijven tot 12:15 en me toch maar bezighouden met schoolwerk. Want tja, je zit natuurlijk niet voor niets op school. Maar dat zou wel betekenen dat ik aan het eind van de ochtend klaar ben met de hele voorlaatste module MAW en dan gaat het wel erg hard.

Dat is het grote nadeel van immobiliteit: ik ben ook echt immobiel. Om naar school te gaan en weer naar huis te gaan, ben ik afhankelijk van een taxibedrijf dat niet zo soepel is met de regeltjes over eerder of later ophalen. Als ik het eerste uur vrij heb, dan kan ik dus niet later naar school omdat er ’s ochtends nog vier anderen in de bus zitten die toch echt naar school moeten.

You may also like...

5 Comments

  1. Haha, ik dacht: Vief heeft eindelijk ontdekt dat je blogjes in kunt plannen 😉 Maar nee, jij ben gewoon heerlijk vrij! 😀 Ik zou zeggen: ga lekker bezig met NaNoWriMo; meteen een voorsprong op je eerste dag!

  2. Dat is wel balen. En ik dacht ook dat het om inplannen ging. @Nimke: dat heeft ze ook echt wel gedaan hoor hihi 😉

  3. Ik herken mezelf er zo ontzettend in. Toen der tijd dat ook nog op de Brug zat gebeurde dat ook met regelmaat. Ik was in januari al helemaal klaar met al mijn werk en moest nog een paar toetsen. Dan duurt het wachten tot de examens lang.

    Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd of jou nou nog eerder opgehaald ben.

  4. Wat een geluk, op mijn oude school was het computerlokaal verboden terrein wanneer er geen lessen waren.

  5. Lang leven eigen laptops, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]