Bron beeld: Radio Times

Oké jongens, even tijd voor wat eerlijkheid: wie was er vroeger ook fan van High School Musical? Yep, ik in ieder geval wel. Ik was 14 toen we naar ons huidige huis verhuisden en toen leerde ik mijn toen twaalfjarige buurmeisje kennen. Zij was dus helemaal weg van de films, die toen, als ik me niet vergis, alle drie al uit waren. Ze stond erop dat ik de films moest zien en ik hield wel van muziekfilms, dus keken we. En ik was verslaafd. Echt, gewoon verslaafd. Oké, er waren momenten dat ik in elkaar kromp door de cheesy performances en het gebrekkige acteertalent, maar verder vond ik het toch eigenlijk wel heel erg leuk. De liedjes bleven wekenlang in mijn hoofd zitten en als ik heel eerlijk ben, kan ik een aantal liedjes nog steeds meezingen zonder er echt naar geluisterd te hebben. Ik vond de cast langzaamaan steeds leuker en ik vond zelfs Zanessa een heel leuk setje (en ja, ook ik was geschokt toen ze het uitmaakten, al vermoed ik nu dat het nooit echt aan is geweest maar meer een publiciteitsstunt was). Deze week kwam ik erachter dat de eerste film nu tien jaar bestaat. WOW, tien jaar… dat is toch wel even wat. En omdat ik nu allemaal filmpjes zie van de castreünie (uiteraard zonder Zac Efron) en omdat ik zo vlak voor de tentamens wel wat ontspanning kan gebruiken, besloot ik gewoon nog even 14 te zijn.  Tijd voor wat leuke filmpjes!

Interviews met de cast: tien jaar later

Kijk nou toch! Ze zien er zo volwassen uit en je kunt wel merken dat ze toen echt nog een beetje kinderen waren en behoorlijk overweldigd werden door het succes. Liefde voor Vanessa’s haar! En dan die trivia: het was oorspronkelijk bedoeld als opvolger van Grease, over de kinderen van Danny en Sandy? Wow…

Finish the lyrics: weten ze het nog?

Haha, de meeste weet zelfs ik haha. En spoiler: zij ook!

Dance moves: it was about the spirit

Dansvideo’s! Oh man, zo leuk dit. Jeugdsentiment.

The start of something new

Hoe het allemaal begon…

When there was me and you

Dit was het eerste HSM-liedje dat ik bijna woord voor woord kon meezingen, ik vind het zo’n mooi nummer en hoe ze het uitvoert ook, ik vind het stukje bij het balkon nog steeds zo mooi!

What I’ve been looking for…

Gewoon een lekker deuntje. Echt leuk!

… en nu écht

Dit. Zo eenvoudig, maar zo mooi: het moment waarop iedereen waarschijnlijk besefte dat ze echt verliefd op elkaar aan het worden waren.

WE’RE BREAKING FREE!

Yep, daar is-ie: een liedje dat een stuk meer cheesy is (en waardoor je beseft dat Zac dus eigenlijk helemaal niet kan dansen) maar dat ook gewoon ontzettend pakkend en kippenvelwaardig is. Gewoon zó leuk!

Together, together, together everyone

Tja… het handelsmerk van de franchise. TOGETHER! Eigenlijk wel een hele mooie boodschap ook.

En nog een paar andere mooie van de overige twee films… gewoon omdat ze zo lekker romantisch en sterk en pakkend zijn!

Was (of ben) jij fan van High School Musical?

You may also like...

3 Comments

  1. Oh heerlijk, haha! Mooie herinneringen aan, heb die films nog met mijn basisschool liefde zitten kijken, wat is dat lang geleden zeg. Heb gelijk de filmpjes zitten kijken en ik kan ook alles nog meezingen :’) Werd (en eigenlijk ook wel een beetje word) er altijd zo blij van!
    Kirsten onlangs geplaatst…Hé hallo januari en februari!My Profile

  2. Hihi ja, een bekend jeugdsentiment! Ik ben nu wel bezig met het verkopen van mijn CD’s en DVD’s van HSM 😉
    Anouk onlangs geplaatst…Social media TAGMy Profile

  3. Ik ben toen nog naar de musical geweest in Nederland alleen niet de originele cast uiteraard. Ik vond dat geweldig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]