14442469900_eb08f2a261_z

Bron

Laatst kocht ik de blogplanner van Blogaholic.nl (een review komt binnenkort online!) en een heel erg leuk onderdeel daarvan is een kalender speciaal voor bijzondere dagen in 2015. Daarmee bedoel ik niet alleen feestdagen, maar ook van die ”Dag van de…”-dagen. Heel leuk om met je blog op de actualiteit aan te sluiten en ik heb er best veel tussen zien staan die ik in mijn agenda heb gezet en waar je dus binnenkort artikelen over kunt verwachten! Er staan echter ook een heleboel dagen bij die een enigszins bevreemde uitdrukking op mijn gezicht brachten en het leek me wel leuk om het lijstje met jullie te delen.

17-18 januari: Nationale Tuinvogeltelling. Eh… sorry? Tuinvogel… telling. Juist. Oké.

6 februari: Warme Truiendag. Ik ben dol op warme truien, maar moeten we daar een dag voor hebben? Is het dan verplicht om op die dag een warme trui te dragen? En als het op Warme Truiendag nou ongewoon warm is? Mogen we het Truien-stukje dan weglaten?

28 februari: Internationale RSI-Dag. Goh, gezellig joh.

4 maart: Luizendag. Gatver.

13 maart: Internationale Dag van de Slaap. O, mogen we dan de hele dag slapen? Dat zou fijn zijn.

14 maart: Landelijke Loslaatdag. En wat moeten we dan loslaten? Worden we geacht op een speciale loslaatdag al onze zorgen los te laten? Mogen we niet meer zelf bepalen wanneer we dat doen?

18 maart: Nationale Boomfeestdag. Zucht.

27 maart: Internationale Pannenkoekendag. Ik ben dol op pannenkoeken, maar… daar heb ik toch geen dag voor nodig? Of misschien is het wel een excuus om mijn moeder te vragen die dag pannenkoeken te bakken. Met spek.

28 maart: Landelijke Opschoondag. Hier moest ik zo om lachen. Ik bedoel… serieus?

11-12 april: Kom in de Kas-Dag. Nou nee, liever niet.

23 april: Neem Je Kind Mee Naar Werk-Dag. Even verderop staat ook een Neem Je Ouders Mee Naar School-Dag en dat vind ik eerlijk gezegd logischer. Je kind mee naar het werk, leuk hoor, maar moet dat op een speciale dag?

29 april: Wereld Wensdag. Gezellig, allemaal de hele dag wensen doen. Als ze nou ook nog uit zouden komen…

5 mei: Nationale Straatvoetbaldag. Mijn hemel.

6 mei: Internationale Bellenblaasdag. Moest ik om giechelen… herinneringen! Dit is overigens ook Anti Dieet Dag. Waarschijnlijk de favoriete dag van alle vrouwen die op dieet zijn.

28 mei: Dag van de Vrouwelijke Hygiëne. Eh… oké? Overigens ook Fiets Naar Je Werk-Dag. En als het nou regent?

23 juni: Internationale Dag van de Weduwen. Dit vind ik eigenlijk gewoon triest.

6 juli: Wereld Kus Dag. Een hele dag om erop los te zoenen!

21-23 augustus: Hartjesdagen. Ik ga hier niet eens commentaar op leveren.

11 september: Dag van de Scheiding. Vind ik pijnlijk.

18 september: Drie dagen maar liefst: Car Free Day, No Make-Up Day, Keep it Clean-Day. Nou nou nou, dat is nogal wat. Je mag dus op één dag niet autorijden, geen make-up dragen en alles moet brandschoon zijn…

27 september: Dress Red Day. Oké.

6 oktober: Nationale Rookmelderdag. Het zal vast ergens goed voor zijn – de brandveiligheid bijvoorbeeld – maar een hele dag speciaal voor zo’n ding…

9 oktober: Wereld Ei Dag. Pardon? Ik geef het op.

24 oktober: Nacht van de Nacht. Ja, dat klinkt heel logisch.

24 november: Verander je Wachtwoord-dag. Nou ja.

Als ik er een paar dagen bij mocht doen, dan zou ik het wel weten hoor… Dag van de Schrijver, Dag van het Speciaal Onderwijs, Dag van de Lezer, Dag van de Zeldzame (Chronische) Ziekte, Dag van de Rolstoelgebruiker, Dag van de Persoonlijke Zelfredzaamheid, Dag van de Blogger, Dag van de Student… klinkt mij allemaal wat logischer in de oren dan het bovenstaande. Wat vinden jullie gekke/grappige dagen?

 

You may also like...

5 Comments

  1. De nacht van de nacht is anders heel leuk. Je kunt dan vaak natuurgebieden in waar je anders na zonsondergang niet mag komen. En de tuinvogeltelling is ook belangrijk. Je moet dit wel steeds op ongeveer hetzelfde moment doen, wil je de resultaten kunnen analyseren/vergelijken. Misschien is het anders als je in de stad woont (?), op het platteland is het heel normaal.

  2. In België hebben we Dikketruiendag, wat denk ik hetzelfde is als Warme Truiendag (?). Het is eigenlijk de bedoeling overal de verwarming een stukje lager (of af) te zetten om energie te besparen. Het gaat dus niet zozeer om de dikke truien, maar omdat de gebouwen kouder zijn, kleed je je gewoon warmer aan. Niet zo’n gekke dag als je zou denken, toch?

  3. Pancake-day is al geweest.. Was 17 februari! 🙂 En die pancake dag heeft echt een cultureel-historische oorsprong. De pannenkoek symboliseert de zon en daarmee het gevecht om de zomer terug te krijgen. Daarnaast heeft het ook nog eens te maken met Pasen en het vasten.

  4. Dat van 13 maart had ik eerder willen weten! En nog iets wat op 18 maart viel, jemig! Haha.

  5. Woow, wat een hoop dagen zijn dit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]