Ik hou van notitieboekjes: ik spaar ze, ik bewonder ze, ik gebruik ze, ik koester ze… ik stel me altijd zo voor dat ik ooit als grijs omaatje tientallen dozen vol notitieboekjes heb, en dat ik die op mijn oude dag allemaal door zit te kijken. Dat ik glimlach om mijn dagboekverhaaltjes, om mijn studienotities, om mijn ideeën voor blogs en romans, om al mijn hersenspinsels. Dat is ook waarom ik ze zo graag gebruik: ze zijn een afspiegeling van wie ik ben en van hoe ik mijn leven leid, maar ook van mijn herinneringen. En dat heeft ook te maken met mijn geluk: ik kan intens blij worden van een echt mooie dag, een bijzondere gebeurtenis of van een reeks kleine, maar waardevolle lichtpuntjes. Ze zeggen niet voor niets dat geluk in de kleine dingen zit. En daar komt de Happyness Planner van de HEMA om de hoek kijken!

Geluk zit in een klein hoekje

Over geluk valt heel veel te vertellen en het is best een groot ding: iedereen wil gelukkig zijn, iedereen wil een levensvervulling vinden. Zeker in deze tijd kan het ook best wat druk opleveren om altijd maar op zoek te zijn naar het grote geluk, naar hoe je je leven wilt inrichten, naar wat jouw geluk dan überhaupt is. Met zo’n geluksdagboekje als de Happyness Planner kun je weer even terugkomen bij de basis: geluk gaat niet alleen over een fijne baan of een goede werk/privé-balans. Geluk gaat ook over dat mooie boek dat je hebt gelezen, die fijne wandeling, over positief nieuws, een leuk samenzijn met leuke mensen, een goede nachtrust… geluk zit niet alleen in het grote geheel, maar ook in een klein hoekje.

Jouw glimlachmomenten

Mijn geluk draait vooral om rust en vertrouwen, zo schreef ik in een eerder artikel. Gelukkig zijn betekent voor mij dat ik intense trots kan ervaren: trots op wie ik ben, trots op hoe mijn leven is en op mijn mogelijkheden. Dat geluk komt dan vooral voort uit het grote geheel – mijn studie die goed gaat, mijn blogs waar ik veel energie van krijg – maar ook de kleine dingetjes kunnen mij van geluk vervullen. Dingen die, als ik er maar bij stilsta, een glimlach op mijn gezicht toveren, of die me met een glimlach laten ontwaken of in slaap vallen. Dat zijn glimlachmomenten, kleine geluksmomenten. Of, zoals ik ze ook graag noem: lichtpuntjes. Groot of klein, maar altijd bijzonder.

Waarom je jouw lichtpuntjes moet bijhouden

Weet je wat het mooie is van lichtpuntjes? Ze zijn er elke dag. Ook al heb je op een dag vooral hard gewerkt, stress ervaren of je niet zo goed gevoeld: er zijn altijd lichtpuntjes en glimlachmomenten. Door daar tijdens en na afloop van de dag op te focussen, sluit je de dag met een positief gevoel af: je geeft de rotte dingen een plek en je gaat slapen met de herinnering aan de lichtpuntjes nog vers in je geheugen: op die manier word je de volgende dag ook weer vrolijker wakker. Het stilstaan bij je kleine gelukjes zorgt er bovendien ook voor dat je beter leert om positief te denken: al is het maar één lichtpuntje per dag, het helpt toch!

Het grote plaatje

Maar er is nog een belangrijke reden om over je lichtpuntjes na te denken. Misschien ben je wel heel erg bezig met wat geluk voor jou precies is of juist helemaal niet, misschien heb je geen idee of misschien weet je het juist wel heel goed. Hoe dan ook zeggen jouw lichtpuntjes veel over jouw grote geluk. Ik kan bijvoorbeeld intens blij worden van een blogpost waar ik trots op ben of een gezellig gesprek met een leuk persoon. Als jij inzicht hebt in de kleine dingen die jou gelukkig maken, dan zal je waarschijnlijk heel snel opvallen waar die lichtpuntjes mee te maken hebben en zo puzzel je langzaam maar zeker je grote gelukplaatje bij elkaar. Gelukkig zijn betekent eigenlijk dat je alles in je leven hebt wat je graag wilt hebben en je geluksmomentjes laten zien hoe ver je daarmee bent. Bijzonder eigenlijk, hè?

De HEMA Happyness Planner!

Goed, dat je jouw lichtpuntjes en geluksmomentjes moet bijhouden, heb ik inmiddels wel duidelijk gemaakt. Nu zou je daar natuurlijk gewoon een notitieboekje of een app voor kunnen gebruiken, maar hóe handig is het om een speciaal geluksdagboekje te gebruiken dat je alleen nog maar hoeft in te vullen? De HEMA Happyness Planner is daar perfect voor! Dit onwijs leuk vormgegeven boekje – met gouden bladzijden en inspirerende quotes tussendoor – biedt meer dan genoeg schrijfruimte voor jouw what makes me happy-lijstjes. Je kunt 7x een maandplanning maken en verder bestaat het boekje uit steeds twee pagina’s voor een dagelijkse terugblik.

Waarom ik ‘m zo leuk vind

Oké, ik geef het toe: ik gebruik het boekje niet dagelijks en ik houd mijn lichtpuntjes ook niet op een andere manier bij, hoewel ik ze soms in een algemeen lichtpuntjeslijstje noteer. Ik vergeet het gewoon, sta er te weinig bij stil… ik weet het, heel stom. Maar de Happyness Planner zorgt er juist voor dat ik het wat minder vergeet: als ik een echt fijne dag heb gehad met veel momentjes die ik me wil blijven herinneren, pak ik graag dit boekje erbij. Wat ik tof vind, is dat er ook schrijfruimte is om je plannen voor de volgende dag te noteren én om in het kort op te schrijven welk geweldig idee je hebt gehad. Dat maakt het voor mij compleet, omdat ik juist die vooruitblik vaak heel fijn vind. Zo maak je jezelf lekker enthousiast voor wat nog komen gaat!

De HEMA Happyness Planner is te koop bij de grote HEMA-filialen voor maar €3! Yeah, you read that right. Voor maar drie euro kun je jouw geluksmomenten niet laten liggen, toch? Kopen dus!

Hou jij jouw geluksmomenten bij?

You may also like...

10 Comments

 1. Superleuk dat je deze nu hebt! Ik heb er ook een en ben groot fan! Wat een fijn boekje om net iets meer bij de kleine geluksmomentjes stil te staan. Want, zoals je ook schrijft, geluk kan in zoveel kleine dingen zitten.
  Romy onlangs geplaatst…Zo leerde ik meer positief denken!My Profile

  1. Ja, toen ik ‘m op jouw blog zag wis t ik meteen dat ik ‘m wilde hebben!

 2. Het lijkt in eerste instantie een contradictie, happyness planner. Maar het werkt blijkbaar en dat is in dit geval meer dan goed.
  Ageeth Mooij onlangs geplaatst…Easter checkMy Profile

  1. Ja, in dit geval is de ”taalfout” best wel leuk!

 3. Wat een superleuke agenda zeg! Ik ga er ook maar eens naar kijken 😉
  Denk dat dat ook echt onwijs leuk is om later terug te lezen
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Een kijkje nemen in LjouwertMy Profile

 4. Erg leuk! Ik was echter net te laat, want HEMA Heerenveen heeft ze niet meer toen ik keek…
  Anouk onlangs geplaatst…Hobby in de bus: DIY abonnementMy Profile

  1. Ah dat is jammer! Misschien dat-ie nog terugkomt?

 5. Oooh wat een leuk idee zeg! En zo goedkoop ook nog!
  EmilyLotus onlangs geplaatst…Lyme behandeling – updateMy Profile

 6. Jaaaaaa, ik heb hem ook sinds kort. Zo leuk!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Tijd voor jezelfMy Profile

 7. Oh wat leuk. Ik had hem niet gezien bij de hema maar zo vaak kijk ik dan ook weer niet bij de notitieboekjes, haha.
  Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – Veiled IntentionsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]