Happymaking 101 | De Geluksmomenten TAG

Onder Happymaking Tag, taggen, getagd op 17 juli 2017

Op de blog van lieve Saskia kwam ik vorige week de Geluksmomenten Tag tegen, over kleine en grote dingen in je leven die je gelukkig maken, momenten en herinneringen. Ik vind het zelf heerlijk om stil te staan bij deze geluksmomenten en lichtpuntjes – al doe ik het niet zo vaak als ik eigenlijk zou willen – omdat juist de kleine momenten, waarop je bewust blij bent met of geniet van iets, ervoor kunnen zorgen dat je je gelukkig gaat voelen en je realiseert welke redenen je allemaal hebt om blij te zijn met je leven en met jezelf. Ik was aal meteen van plan om deze tag over te nemen en mijn geluksmomentenwijsheid met jullie te delen, toen ik zag dat Sas me ook nog eens getagd had. Bij deze dus: kleine en grote gelukmakers uit mijn (dagelijks) leven!

♥ Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?

Er zijn onwijs veel mooie plekken op de wereld en ik heb het geluk dat ik in mijn 23 jaar al best veel gereisd heb, maar Italië is een land waar ik altijd weer naar terug wil. Er zijn zoveel mooie landschappen om doorheen te rijden, steden en dorpen om te ontdekken, geschiedenis en cultuur om van te genieten… de mensen zijn heel vriendelijk en relaxed en het eten is natuurlijk fantastisch. Het maakt niet uit of je naar Rome gaat (al is dat wel echt één van de gaafste steden in Europa, vind ik) of naar Toscane (met onwijs veel leuke historische stadjes) of Umbrië (mooie natuur), want Italië is gewoon alleszins prachtig.

♥ Noem drie bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken?

Dit is een lastige, want de laatste tijd heb ik al heel veel dingen meegemaakt die echt super waren en ik wil niet te veel de kant van de bucketlist van onmogelijkheden of onwaarschijnlijkheden op gaan. Ik zou in ieder geval nog heel graag een keer één van mijn favoriete Amerikaanse auteurs ontmoeten, bijvoorbeeld Colleen Hoover, Jojo Moyes of Rebecca Yarros, en dan echt een goed gesprek voeren over wat hun boeken voor mij betekenen. Daarnaast zou ik graag een keer een rondreis willen doen bij wijze van zomervakantie: om de dag een andere camping, andere mensen, ander eten, andere steden… en dan in twee weken tijd lekker veel rondrijden, heel veel zien en echt een beetje op zo’n avontuurmanier leven. En ik zou heel graag een keer naar een ballet- of operavoorstelling willen: de manier waarop dan opgetreden en een verhaal verteld wordt, lijkt me heel gaaf.

♥ Wat is je favoriete film?

Ik heb echt heel veel favoriete films, dus dit is een heel oneerlijke vraag eigenlijk haha. The Notebook komt als eerste in me op: die film is gewoon zo romantisch en zo aandoenlijk en zo grappig, daar kan ik echt wel honderd keer naar kijken. Maar Intouchables vind ik ook erg mooi: het is zo bijzonder hoe wordt neergezet wat het betekent om een handicap te hebben en dan toch gewoon een leven op te bouwen. En Beauty and the Beast natuurlijk: de liveactionversie misschien nog wel meer dan de animatieversie!

♥ Welk moment in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Ik denk dat dat de bruiloft van mijn grote zus zou zijn: dat was zo’n onwijs bijzondere dag vol mooie momenten. Foto’s maken, de spanning en verwachting over wat komen ging, het lopen en tekenen als getuige tijdens de ceremonie, daarna het presenteren van mijn eerste echte afgemaakte roman als cadeau, tot laat dansen op het feest… ja, die dag zou ik echt nog wel eens opnieuw willen beleven.

♥ Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?

Ik kan zo gelukkig worden van lekker eten! Zeker als mijn buik het me toestaat. Je kunt me sowieso altijd wakker maken voor een goedgevulde bak popcorn, maar ik vind het ook heerlijk om calamari (gefrituurde inktvisringetjes) te gaan eten, en van pasta kan ik ook enorm genieten. Er is heel veel wat ik lekker vind, maar die verrukkelijke inktvisringen kan ik nooit negeren als ze op de kaart staan.

♥ Waar zou je echt niet zonder kunnen?

Hmm. Mijn blog? Ik zou wel zonder kunnen – immers, er zijn ook periodes dat ik niet zoveel blog en dan mis ik het wel, maar ook weer niet héél erg – maar niet zonder wíllen. Ik denk dat lezen en schrijven in het algemeen de dingen zijn waar ik niet zonder zou kunnen: als ik niet meer zou kunnen genieten van geweldige werelden en prachtige verhalen, of als ik niet meer mijn ideeën en fantasieën kwijt zou kunnen  op papier, denk ik dat ik echt heel ongelukkig zou worden.

♥ Welke muziek maakt jou vrolijk?

Ik kan nu natuurlijk heel volwassen gaan zeggen dat ik vrolijk word van nummers van Adele, Katy Perry of Taylor Swift, maar dat is eigenlijk niet waar: ik vind hun muziek geweldig, maar dat is vooral vanwege de teksten, het hoge meezinggehalte en omdat het fijne muziek is om naar te luisteren. Als ik echt vrolijk wil worden of wil luisteren naar muziek die gewoon leuk en vrolijk is en waar ik op kan dansen, luister ik naar K3-liedjes. Ik vind het ook gewoon prima om dat toe te geven: de muziek van de nieuwe K3 is gewoon superleuk en altijd lekker zomers en happy, en nou ja. Er is niets mis mee om af en toe het kleine meisje in je nog eens naar buiten te laten, toch?

♥ Wanneer voel jij je op je best?

Ik denk dat dat is wanneer ik veel energie heb: nu in de zomerperiode ben ik bijvoorbeeld eigenlijk wel op mijn best, want het is – voorzichtig gezegd – goed weer, ik kan veel leuke dingen doen waar ik ook weer energie van krijg en ik hou veel energie over doordat ik vrij ben en dus lekker veel uit mijn dag kan halen!

♥ Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?

Ik denk dat ik vooral een angst heb overwonnen toen ik anderhalf jaar terug intensieve fysiotherapie ging volgen met het idee om op de bruiloft van mijn zus zo goed mogelijk te kunnen lopen, terwijl ik het doodeng vond om los te leren lopen. En daarna overwon ik steeds stukjes van die angst: buiten lopen, lange stukken lopen, aan de hand/arm lopen… en dat is met succes geweest! Eigenlijk heb ik het gewoon gedaan door het te doen, en door mijn doel voor ogen te houden… en toen bleek het niet eens zo heel erg eng, uiteindelijk.

♥ Wie inspireert jou? Of voor wie heb je bewondering?

Ik raak vooral geïnspireerd door girlboss-vrouwen: jonge meiden die een eigen onderneming starten en daar hun ziel en zaligheid in stoppen, die met een flinke dosis zelfvertrouwen en lef ergens voor gaan en laten zien wat ze waard zijn, die prachtige dingen maken en hun ervaringen en expertise gebruiken om anderen weer verder te helpen. Of dat nou bloggers zijn, vrouwen met een YouTube-talkshow of dames die in de mediawereld aan de slag zijn gegaan, maakt niet uit: ik vind het gewoon geweldig en bewonderenswaardig om te volgen hoe zij hun fouten tackelen en door blijven zetten om er iets van te maken. Zo wil ik zelf graag ook zijn als de tijd voor mij rijp is om aan mijn carrière te gaan werken!

♥ Geluksmomenten tag: wie tag jij?

Ik tag niemand in het bijzonder, maar neem de vragen vooral over als je zin hebt om ook eens over jouw geluksmomenten en gelukervaringen na te denken!

Wat is jouw ultieme geluksmoment?

Reacties
CommentLuv badge