Week 30

Afgelopen week was best wel enerverend, maar ik heb ook veel fijne dingen gedaan: ik ging bijvoorbeeld picknicken, heb eindelijk eens een echt goede afspraak met mezelf gemaakt en heb veel gelezen en geblogd!

Maandag 20 juli

Ik ging maandagochtend eerst lekker in bad: ik vind het heerlijk om dat gewoon doordeweeks te kunnen doen! Normaal doe ik het namelijk alleen in het weekend omdat het best tijdrovend is, maar nu kan het me lekker niet schelen en vind ik niets fijner dan met slaapogen lekker te gaan badderen. ’s Middags kwam een vriendin van school langs en hadden we een soort birthday-afterparty: op mijn verjaardag zelf was ze er niet en we hebben het altijd heel erg gezellig samen, dus wilden we nog een keertje afspreken. Ze is een gigantisch talent in het banketbakken en vindt het superleuk om te doen, dus bracht ze zelfgebakken en –gedecoreerde cupcakes voor me mee: echt superleuk! En lekker natuurlijk, hihi. We hebben drie uur lang zitten kletsen over van alles en nog wat: school, de vakantie, onze beperkingen… dankzij haar ben ik ook gan beseffen dat ik echt krankzinnig bezig was met vier blogs en dat ik enigszins gas terug moest nemen, dus daar ben ik haar heel erg dankbaar voor!

Verder heb ik me lekker rustig gehouden: ik las een boek en begon met het kijken van de film 12 Years a Slave die mijn ouders hadden opgenomen. Ik heb het boek een jaar of wat geleden gelezen en vond het erg mooi, dus was wel benieuwd naar de film. Hoewel een beetje langdradig is hij zeker erg mooi. Wat minder positief was het feit dat ik nog steeds veel last van mijn buik had: kramp, misselijkheid… blegh. We zijn er inmiddels wel achter wat het waarschijnlijk veroorzaakt, namelijk ijsthee met prik. Daar kunnen mijn darmen blijkbaar niet tegen, dus die moet ik even laten staan. Gelukkig vind ik die zonder prik ook lekker, die kan ik wel weer proberen als mijn buik tot rust gekomen is.

Dinsdag 21 juli

Dinsdag ben ik lekker relaxed bezig geweest. Mijn slaappatroon is een beetje raar tegenwoordig: ik slaap slecht in en word steeds vaker wakker voordat mijn moeder me wakker komt maken. Op zich wel positief, maar het ritme is eruit en dat vind ik wat minder fijn, daardoor heb ik namelijk minder energie. We gingen even langs bij mijn vaders werk en gingen daarna boodschappen doen. Verder heb ik lekker aan mijn blog gewerkt en gewoon leuke dingetjes gedaan! Mijn bestelling van Oktoberdots kwam bijvoorbeeld binnen: daar komt binnenkort een review van online =D

Woensdag 22 juli

Woensdag ging ik met mama naar het park om te picknicken: dat wilde ik graag en het weer zat mee, dus het was leuk! We hadden allerlei lekkere dingetjes, heel eenvoudig maar gewoon lekker: bolletjes, kruidenboter, plakjes worst, bessen en bramen, eierkoeken en thee in een thermoskan. We vonden een leuk plekje waar verder bijna niemand was en hebben er heerlijk een poosje gezeten: ik ben op een gegeven moment gaan liggen met mijn gezicht naar de zon en heb heerlijk genoten van de warmte en het windje en het buiten zijn en het mensen kijken, gewoon heel erg fijn dus! Toen we thuiskwamen was ik best wel moe en heb ik dus niet meer zoveel gedaan: een beetje bezig geweest met mijn blog, mama geholpen in de keuken en eindelijk 12 Years a Slave af gekeken. Ik heb vandaag geleerd dat het echt niet goed voor mij is om nadat we op pad zijn geweest nog iets te willen doen aan mijn blog of ander soort activiteit, want daar ben ik dan gewoon te moe voor. Lesje voor de volgende keer dus! Ik ontdekte ook nog de superfijne app Grid Diary, waarmee je aan de hand van vragen over hoe je dag was een dagboekje kunt bijhouden. Komt binnenkort een blogje over!

Donderdag 23 juli

Woensdagavond en donderdagochtend had ik erg last van mijn darmen: gelukkig voelde ik me wel goed, maar het is wel duidelijk dat ik weer in een periode zit waarin ik flink gestraft word voor alles wat ik eet. Even een pauze inlassen dus: niet zo leuk, zeker niet nu het barbecue- en ijstheeweer is, maar constant darmproblemen is ook helemaal niks natuurlijk.

Verder was dit wel een superfijne dag! Ik ben begonnen met een paar uurtjes bloggen op bed terwijl ik Musicals in Concert keek en uiteraard luidkeels meezong: daarna heb ik een stuk van een documentaire over Adele gekeken maar die vond ik een beetje saai, dus rond een uur of 3 heb ik tv en laptop uitgezet en een paar uur heerlijk gelezen in Niet te filmen! van Sophie Kinsella, een ongelooflijk leuk boek. Intussen luisterde ik naar mijn net samengestelde ‘’zomer 2015’’-playlist op Spotify, ook hartstikke fijn! En ’s avonds heb ik nog een paar uur geblogd, waardoor ik op 23 juli t/m 1 augustus artikelen ingepland had staan: niets fijner dan zo’n gevoel! Daarna vond ik het wel tijd om lekker in bed te kruipen en heb ik nog een poosje gelezen in Wat als… van Danielle Bakhuis.

Vrijdag 24 juli

Ik ga echt veel te veel doen als ik me goed voel haha, weg was vandaag het voornemen om weer rond drieën met een boek op bed te gaan rusten! Maar ik ben wel heel erg lekker productief geweest. Ik heb ’s ochtends fijn gebadderd en met mama een lange wandeling gemaakt en wat boodschapjes gehaald en daarna ben ik met mijn blog aan de gang gegaan. Ik wil in augustus graag minder met mijn blog bezig zijn en daarom ben ik nu veel bezig met het schrijven van artikelen zodat er geen gaten in mijn planning ontstaan. Veel werk, maar ook heel erg fijn! ’s Avonds heb ik veel artikelideeën uitgewerkt zodat het schrijven sneller en makkelijker gaat omdat ik niet meer hoef na te denken over waar ik naartoe moet met het artikel. Uiteindelijk was het weer negen uur voor ik in bed lag, dus hier ga ik echt op letten de komende tijd. Hierdoor zakt mijn energiepeil namelijk weer en dat is gewoon niet fijn. Maar de dag was wel fijn!

Zaterdag 25 juli

Zaterdag voelde ik me weer niet zo lekker: ik was weer heel moe en had veel last van mijn peesontstekingen die eens in de zoveel tijd de kop op steken. We waren eigenlijk van plan geweest om naar de straatparade van het Zomercarnaval te gaan, maar door het slechte weer werd dat afgelast en dat vond ik dus niet eens zo erg omdat ik me niet zo super voelde. Toen vatten mijn vader en ik het plan op om ’s middags naar de film te gaan om Inside Out te bekijken, maar het was echt rotweer dus we hadden allebei geen zin om drijfnat en compleet verwaaid te zijn voor we zelfs maar in de auto zouden zitten. Uiteindelijk heb ik gewoon lekker op bed gelegen: ik heb gelezen, spelletjes gespeeld, op mijn iPad twee blogs geschreven en een serie gekeken. Lekker relaxed. O ja, en veel geknuffeld met Phoebe <3 Hij lag bijna de hele tijd bij me op bed, dus dan kan ik het niet nalaten om hem lekker te kroelen.

Zondag 26 juli

Zondag voelde ik me wel wat beter, maar nog steeds erg moe dus heb ik weer rustig aan gedaan: ik heb een paar uurtjes geblogd en ben daarna weer lekker op bed gaan liggen met – ik val in heerlijke herhaling haha – een boek en een serie. Verder las ik wat blogjes en heb ik eigenlijk gewoon gedaan wat mijn lijf aangaf nodig te hebben.

Hoe was jullie week?

You may also like...

1 Comment

  1. Die foto van jou in het park vind ik echt heel erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]