Week 27

Deze week stond in het teken van afronding, afsluiting, inleveren, afmaken, inleveren, afmaken… er moesten namelijk nog wat dossiers afgemaakt worden voor school en daar ben ik zo ongeveer de hele week mee bezig geweest! Het was verder eigenlijk helemaal niet zo’n interessante week, maar ik heb wel nog wat leuke dingetjes gedaan! Kijk je mee?

Maandag 29 juni

Maandag was ik vooral nog behoorlijk moe van het drukke weekend, maar ben ik toch aan de slag gegaan. Het nadeel is dus alleen dat ik, als ik zo weinig energie heb, ook veel trager werk en daardoor minder gedaan krijg. Máár het is wel gelukt: ik heb vandaag mijn SLC-dossier van het afgelopen jaar compleet ingeleverd en ook de analyses van young adults afgerond plus een opzetje gemaakt voor mijn essay van jeugdliteratuur! ’s Avonds keek ik samen met papa de eerste Jurassic Park-film: later van de week zouden we naar de nieuwe film gaan, dus dan moet natuurlijk wel eerst even alles weer gekeken worden. Hij is nog steeds geweldig!

Dinsdag 30 juni

Dinsdag ging ik eerst even met mama boodschappen doen – het was gelukkig nog niet zo warm – en daarna weer aan de slag. Ook vandaag ben ik lekker productief geweest: ik heb mijn essay over de definitie van young adult-literatuur geschreven en een begin gemaakt met mijn lessenserie voor literatuurdidactiek. Die lessenserie had ik meteen willen afmaken, maar dat is niet gelukt doordat ik een hoop gedoe had met bijlagen die ik in het document wilde hebben en dat kwam niet mooi uit, kostte allemaal een hoop tijd (en frustratie) dus uiteindelijk besloot ik om dan maar gewoon een literatuurlijst te maken in plaats van de bijlagen in het bestand zelf op te nemen. Minder mooi, maar nood breekt wet. ’s Avonds keek ik met papa deel twee van de dinotrilogie: de tweede film vonden we eigenlijk altijd minder goed, maar nu ik hem weer heb gezien vind ik eigenlijk dat het ook best een goeie film is!

Woensdag 1 juli

Vandaag stond in het teken van de lessenserie afmaken en mijn stage-assessment voorbereiden. Dat was allebei niet zoveel werk, dus had ik daarna lekker tijd voor leuke dingen: ik ben begonnen met een feelgood-boek, geïnspireerd door Lisanne: ontzettend leuk om lekker mee te freubelen, hihi. Verder heb ik aan mijn blog gewerkt en een nieuw plan van aanpak gemaakt voor mijn historische roman, want ik wilde toch wel erg graag weer gaan schrijven en Camp Nanowrimo leek me daar een goede gelegenheid voor. O ja, en ik kreeg ook te horen dat ik ben aangenomen als blogger bij Profielen, het magazine van de Hogeschool Rotterdam! Eens in de drie weken mag ik een blog schrijven over studeren met een functiebeperking, echt superleuk!

’s Avonds keek ik met papa uiteraard de derde Jurassic Park-film en we zijn het er nu over eens: deel twee is eigenlijk gewoon beter dan deel één, en deel drie is eigenlijk gewoon best wel stom. Zo.

Donderdag 2 juli

Donderdag was het warm, en moest ik (helaas) naar school om wat dingen af te handelen. Samen met een paar medestudenten had ik mijn eindpresentatie voor stage: dat stelde eigenlijk niet zo heel veel voor, maar het was wel leuk. Ik had een Powerpoint gemaakt waarin ik toelichtte hoe ik me heb ontwikkeld in mijn stage, vooral op het gebied van mijn zelfvertrouwen en het ontdekken van mijn sterke en zwakke punten. Dat ging eigenlijk gewoon goed: mijn begeleider had er helemaal geen commentaar op, dus dat was hartstikke fijn! Daarna moest ik even langs het stagebureau om een onduidelijkheid op te klaren over de stage voor komend jaar (de naam van de school stond onder de een of andere vreemde naam in het systeem, hoop gedoe) en vervolgens ging ik even langs bij de redactie van Profielen om me voor te stellen en een kort praatje te maken. Was erg gezellig: ze hebben echt een kamertje met alle edities en computers en zo, ik voel me daar helemaal op mijn plek haha. Eenmaal weer thuis heb ik verder eigenlijk heel weinig gedaan: gewoon lekker met mijn blog bezig geweest en zo.

Vrijdag 3 juli

Vrijdag was een drukke en warme dag: ’s morgens ben ik al op pad gegaan omdat ik een afrondend uitje had met collega’s van stage: we hebben de Vreewijk-wandeling gedaan in Rotterdam-Zuid (is een superleuk tuindorp met allemaal oude huisjes en plekjes, echt heel leuk) en daarna een hapje (tapas) en drankje gedaan op een terras. Was echt heel erg gezellig en leuk, wel heel vermoeiend maar dat was het waard. Veel gezellige gesprekken gevoerd en het was gewoon heel leuk! ’s Avonds ging ik ook weer op pad, namelijk met papa, Laura en Jouke naar de bioscoop voor Jurassic World! Het was heel erg warm en helaas was er geen airco in de bioscoop, maar gelukkig viel het wel mee. En de film was echt super! De recensie is gisteren online verschenen, mocht je ook geïnteresseerd zijn.

Zaterdag 4 juli

Zaterdagochtend ging ik naar de manege voor het jaarlijkse proefje-rijden: het is elk jaar hetzelfde, gewoon een parcours rijden waar je dan een diploma voor krijgt. Vooral leuk voor de ruiters met een verstandelijke beperking of die niet zoveel kunnen qua paardrijden: ik moet zeggen dat ik het na zeven jaar wel een klein beetje beu ben, vooral omdat het altijd een gekkenhuis is met lang wachten tot je aan de beurt bent en complete families die komen kijken. Maar het was ook wel een klein beetje emotioneel: het was namelijk mijn laatste ritje op pony Twanko. Gelukkig was hij er nog wel: ik had me er half en half op voorbereid dat hij al weg zou zijn, maar dat viel gelukkig mee. Het is echt wel raar, ik heb zeven jaar op hem gereden en nu gaat-ie met pensioen. Hij heeft het wel heel erg verdiend, maar ik vond het wel moeilijk: had echt een brok in mijn keel en moest daarna toch wel een beetje huilen.  Gewoon moeilijk. Ik ben heel benieuwd hoe het na de vakantie zal gaan met het leren kennen van een nieuw paardje! De rest van de dag heb ik eigenlijk heel weinig gedaan: aan mijn blog gewerkt en lekker relaxed gedaan. Ik vind het eigenlijk maar niks, die warmte… geef mij maar 20 graden of zo, veel aangenamer. Ach, ik ben een Nederlandse hè.

Zondag 5 juli

Zondag was het gelukkig een stuk minder warm. Ik ging ’s ochtends even met mijn ouders naar Hoek van Holland om uit te waaien: we dronken een drankje op een terrasje en zijn even naar het strand geweest: alleen om te slenteren, want het was eigenlijk gewoon koud! Daarna weer naar huis, waar ik eigenlijk de hele middag met mijn blog bezig ben geweest: ik heb een video opgenomen (yay, weer een vlog!) en Happiness in the Making nieuw leven ingeblazen. En verder? Verder eigenlijk niets. Best wel fijn! O ja, en ik ben eindelijk weer eens bijtijds naar bed gegaan, dat ging steeds niet echt door de warmte, maar nu viel het wel mee dus kon het wel weer. Ook erg lekker!

Hoe was jouw week?

You may also like...

1 Comment

  1. Dat klinkt als een leuk weekje! Fijn dat je op school weer dingetjes hebt kunnen afronden. Super gaaf dat je gaat schrijven voor Profielen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]