Bron

Boehoe, het is bijna afgelopen: de één na laatste Happy Challenge-opdracht! Ik heb er echt ontzettend van genoten, maar natuurlijk is het nog niet helemaal voorbij! Deze week spelen we namelijk in op een opdracht van helemaal in het begin, die van de droom. Ik vertelde jullie toen over mijn appartementje in New York, het werken bij verschillende journalistieke instanties, lesgeven, schrijven en vooral veel mensen helpen. In de derde opdracht ging het al over die droom visualiseren, maar visualiseren is nog steeds iets anders dan die droom verwezenlijken, waar we ook op een gegeven moment mee aan de slag gingen. Deze week gaat het echter om doelen! Jezelf een del stellen, wanneer is die droom uitgekomen en hóe is die droom dan uitgekomen? Daarbij gaat het enerzijds om realistisch denken, maar anderzijds ook zeker om GROOT denken, GROOT dromen – want daar word je happy van. En ik moet zeggen, ik zit op dit moment ziek achter mijn laptop, maar hierover nadenken en schrijven geeft me toch weer een fijne dosis energie!

Plannen maken, het voor je zien. Niet meer denken: het is een droom, daar werk ik mijn hele leven aan, dat komt wel goed – nee, die droom laten UITKOMEN, daar gaat het om. Daar word je gelukkig van, daarvan krijgt je leven inhoud, daarvan word je blij. Best eng eigenlijk, want hoewel ik er ontzettend hard mee bezig ben – dankzij de droom-opdracht kwam ik op het idee van twee nieuwe projecten waarmee ik mijn droom gedeeltelijk waar heb gemaakt – is het toch wel even iets anders om met dikke vette vastberadenheid een doel te stellen. Een doel voor de rest van mijn leven. Enerzijds grenzeloos en extreem, anderzijds realistisch en meetbaar.

Mijn doel

Nou, daar gaat-ie dan. Mijn doel is in de eerste plaats om gewoon gelukkig te zijn, maar omdat ik dat een beetje flauw vind – ja oké, het is een doel, maar hoe dan? – beschouw ik dat eerder als het middel dan als het doel. Ik wil gelukkig zijn terwijl ik op weg ben naar mijn doel en ik wil daarna ook nog gelukkig zijn, ik wil gewoon de rest van mijn leven gelukkig zijn, tevreden met mezelf en mijn leven. Als ik heel diep in mezelf kijk, echt heel diep en dat vind ik niet makkelijk, dan denk ik dat mijn doel vooral mijn stempel drukken op de maatschappij. Dat is wat ik het liefste wil, en dan hoef ik echt geen Nobelprijs te winnen of in elk land ter wereld op televisie te zien zijn, echt niet. Wat ik wil, is op mijn manier iets bijdragen aan de wereld. Niet zozeer om niet vergeten te worden, maar meer om aan het einde van mijn leven te weten dat ik in de eerste plaats gelukkig ben geweest en in de tweede plaats dat mijn leven zin heeft gehad, dat ik iets heb gedaan voor de maatschappij en voor de mensen om me heen. Nu is dit ook best wel een vrij vaag doel, want wanneer heb je nou eigenlijk iets bereikt? Kun je van jezelf zeggen dat je de maatschappij veranderd hebt? Ik denk van niet, dat weet je pas na een aantal jaar en dan ben je er misschien zelf niet meer bij.

Mijn echte doel

Nederlands geven op het speciaal onderwijs, mijn leerlingen daar helpen door middel van een stichting genaamd Happiness in the Making waarvan ik het gezicht ben en waarmee ik jongeren help het beste uit hun leven te halen, historische romans schrijven en een goedlopend online lifestylemagazine runnen waarvan ik samen met een aantal leuke mensen de redactie vorm.

Binnen 10 jaar.

Dit is het, mijn doel. Dit is precies wat ik graag wil, wat ik het liefste wil, alles bij elkaar. Of beter gezegd, dit is mijn realistische doel, ik denk dat dit is waarvoor ik wil gaan. Het voelt heel goed om het concreet te hebben, want dit is hoe ik graag wil dat mijn toekomst eruitziet. Of het gaat lukken op deze manier is natuurlijk wel echt een tweede, want ik heb geen idee hoe mijn gezondheid zich gaat ontwikkelen en of ik dit alles wel aankan, maar dit is hoe ik mijn leven wil gaan aankleden – en het motiveert me enorm, want ik denk dat dit precies is waar ik gelukkig van ga worden. Het tijdsframe dat ik mezelf gesteld heb, binnen 10 jaar, draagt daar ook aan bij. Over tien jaar ben ik hopelijk klaar met mijn studie en werk ik in het onderwijs, woon ik op mezelf of samen met een leuke man (oh ja, en vier of vijf katten) en werk ik in de journalistiek en de literatuur. Binnen tien jaar wil ik in ieder geval bezig zijn met het laten uitkomen van mijn dromen, daar hard aan werken en er vooral heel erg van genieten!

De opdracht was, denk groots en droom groots. Nu ben ik in deze post vooral bezig geweest met het vaststellen van een doel en dat vind ik ook al heel erg fijn, dus daar laat ik het nu even bij. Morgen komt er een soortgelijke post online over de grenzeloze dingen waar ik van droom, mijn fantasie de vrije loop laten over de dingen die ik zo heerlijk zou vinden en waarmee ik misschien ook wel weer dingen ontdek die ik in mijn doel wil opnemen. Daarover morgen meer! Wil je ook meedoen, word dan lid van de Facebook-groep, kijk voor meer info op de speciale Happy Challenge-pagina (bovenaan deze site) en gebruik op Twitter en Instagram de hashtag #dehappychallenge!

blue-bird_471_600x450

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]