Bron

Gisteren vertelde ik jullie al over mijn doel: niet mijn droom (daar hadden we het een paar weken terug al over) maar mijn doel, dat ik binnen tien jaar wil behalen: Nederlands geven, een stichting voor jongeren om het beste uit hun leven te halen, schrijven en een tof lifestylemagazine runnen met een supergezellige redactie. Allemaal onderdeel van opdracht 9 van de Happy Challenge, maar die gaat ook nog over iets anders: groots dromen. Niet zozeer begrensd, haalbaar en realistisch dromen, maar vooral groots dromen – wat nou als alles kon? Dat is ontzettend fijn om over na te denken en over te dromen (geniale woordspeling haha) en al helemaal nu ik ziek ben en heel hard een afleidertje kan gebruiken, dus daar gaat het vandaag over: in het kader van mijn doel, wat zou nou het allergeweldigste zijn dat zou kunnen gebeuren, wat zou me het allergelukkigste maken en hoe zou ik die droom het liefste voor me willen zien? Hier zijn het vooral dingen die waarschijnlijk niet gaan uitkomen, maar waarvan het wel ontzettend fijn is om erover na te denken!

Schloss-Muhlenhof

Bron

Onderwijs

Als we het hebben over het onderwijs, dan wil ik een eigen school. Mijn doel is om Nederlands te geven op het speciaal onderwijs (mijn eigen middelbare school) maar als ik iets verder kijk, dan wil ik eigenlijk gewoon een eigen school oprichten, een middelbare school voor vmbo, havo én vwo waar jongeren met een lichamelijke beperking alles krijgen wat ze nodig hebben: uitstekende begeleiding, klassenassistenten die echt goed kunnen helpen, goede zorg van verpleegkundigen en artsen en onderwijs dat niet onderdoet voor het onderwijs op excellente scholen. Laptops, aangepaste computerprogramma’s, genoeg aangepaste toiletten die écht goed schoongemaakt worden en waar écht goede voorzieningen in zitten, alle ruimte voor leerlingen om aangepaste onderwijsprogramma’s te volgen of er langer over te doen én zo goed mogelijke begeleiding bij het zoeken naar een vervolgopleiding. Zorgen voor de beste docenten met een universitaire graad die begrip hebben voor de leerlingen én hart voor hun vak, en zelf zorgen voor de lessen Nederlands.

Dit moet een school zijn waar kinderen ook kunnen slapen en die zodanig ook alles heeft om te zorgen dat ze alles uit hun leven kunnen halen: een zwembad, paardenstallen, een tennisbaan en nog veel meer faciliteiten voor sport en spel, goede verzorgers, eigen slaapkamers, noem het maar op. Ik wil een goedlopende onderwijsblog of een online onderwijstijdschrift waarin ik niet alleen pleit voor het speciaal onderwijs, maar ook voor het Nederlands onderwijs en voor leerlingenzorg, en ik wil lobbyen bij de politieke partijen om te zorgen dat het SO zoveel mogelijk ondersteuning krijg, want kinderen met een ziekte of handicap zijn net zo goed de volwassenen van morgen als gezonde kinderen.

Header

 

Happiness

Een stichting genaamd Happiness in the Making op poten zetten waarvan ik zelf het gezicht wil zijn, die niet alleen jongeren helpt om het beste uit hun leven te halen, maar ook zorgt voor de emancipatie van gehandicapten, chronisch zieken en mensen met geestelijke problemen of trauma’s. Zo wil ik bijvoorbeeld een modellenbureau beginnen voor mensen in een rolstoel, maar ook zoveel mogelijk symposia en conferenties organiseren waarop ik samen met heel inspirerende mensen spreek en zorg dat onze situaties beter bekend worden. Zorgen dat er op meer plekken in Nederland sportfaciliteiten voor gehandicapten worden aangeboden en ook meer sporten, zelf en in overleg met grote ontwerpers kleding en schoenen ontwerpen die budgetproof is én geschikt voor mensen met een ziekte of handicap waardoor hun lichaam wat anders is. Lobbyen in de politiek om te zorgen dat die meer geld steken in de ondersteuning van faciliteiten en zorg voor het welzijn van deze mensen. Lobbyen bij werkgevers om ze te stimuleren meer mensen met een ziekte of handicap aan te nemen, samen met een team van architecten en designers de ziekenhuizen voor volwassenen wat fleuriger inrichten en zorgen voor interessantere amusementsprogramma’s in die ziekenhuizen, speechen bij zorgverzekeraars en gemeentes om duidelijk te maken dat het soms zo simpel is – bepaalde dingen heeft een mens nu eenmaal nodig als er sprake is van ziekte of handicap. Boeken schrijven over positiviteit en happiness voor mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is en samenwerkingen aangaan met tijdschriften en tv-zenders om duidelijk te maken aan het grote publiek hoe het nu eigenlijk écht is om zo in elkaar te zitten.

Bron

Schrijven

Ik wil voortdurend bezig zijn met schrijven, af en toe een bestseller scoren met mijn historische romans en steeds weer nieuwe ideeën krijgen. Daarnaast wil ik een (online) lifestylemagazine hebben met als thuisbasis New York en een superfijne redactie van gezellige, inspirerende schrijftalenten. Mensen met wie ik sushi kan gaan eten (al moet ik dan wel eerst even ontdekken of ik sushi nu wel echt lekker vind) en front-row kan zitten bij de modeshows (al heb ik dat waarschijnlijk na één week wel gezien dus dan mogen ze zelf gaan) en superleuke persreizen kan maken naar Disneyland of toffe hoofdsteden. Een heel gezellige redactie waar we volop thee drinken, picknicks houden in Central Park, elkaar steunen en over van alles en nog wat schrijven: onderwijs, lifestyle, mode, body&soul, cultuur, boeken, actualiteit, ethiek enzovoorts. Af en toe schrijfworkshops geven in schrijfcafés en verder heerlijk thuis schrijven in mijn kantoor, met mijn katten om me heen.

Bron

Ik

Ik wil in een appartement in New York wonen, samen met de liefde van mijn leven en onze vijf katten – Luna, Google, Belle, Henry en Noah – en op den duur één of twee geadopteerde kinderen, geen baby’s maar een jaar of drie. Ik wil een prachtig thuiskantoor annex bibliotheek hebben zoals hierboven, om heerlijk op mijn gemak en op mijn manier te kunnen werken voor het onderwijs, de stichting en al het schrijven. Ik wil een soort gilde van schrijvers oprichten of me erbij aansluiten om zo al die literaire grootheden te ontmoeten, samen thee te drinken en op picknicks te gaan en vooral veel te schrijven en erover te praten. Ik wil samen met mijn geliefde en onze katten hoofdzakelijk in New York wonen, maar ik wil ook een mooi huis in de Hamptons voor de zomers, met een zwembad en een mooie tuin om heerlijk te schrijven en te lezen, plus een appartement in Parijs en eentje in Londen én een mooie, luxe bungalow in Toscane. Ik wil heel graag dat het goed met me gaat qua gezondheid, dat ik kan lopen en zo goed mogelijk kan eten zonder er last van te krijgen en vooral veel reizen naar mooie steden en landen, omdaar onderzoek te doen en te schrijven. Tot een bepaalde soort van de high society behoren met bals, feestjes, jonge meisjes helpen met etiquette en interessante mensen ontmoeten.

Op dit moment is dat het: dit zijn mijn grote dromen, mijn extreme dromen, de dingen die ik wil doen als het aankomt op alles eruit halen wat erin zit. Ik heb geen idee hoeveel hiervan wel en niet gaat lukken, maar ik vind het in ieder geval heerlijk om hierover te fantaseren! Dat was dus mijn uitwerking van opdracht 9 van de Happy Challenge, doe je ook mee? Kijk op de pagina bovenaan mijn blog voor meer info en gebruik de hashtag #dehappychallenge op Twitter en Instagram!

blue-bird_471_600x450

You may also like...

7 Comments

  1. Wat een gaaf artikel. Van de Happy Challenge serie op je blog word ik altijd helemaal vrolijk van :).

  2. mag ik dan voor je komen werken?

  3. Wat heb jij een prachtige dromen, ik hoop dat in elk geval eén van deze dromen uit gaat komen in de toekomst.

  4. Wat een super tof artikel! Ik voel me helemaal geïnspireerd om nóg groter te gaan dromen dan ik al deed. 🙂

  5. Picknicken en thee drinken, ik mag jou wel!! Wat heerlijk, dat je zo kunt dromen. 😀

  6. Je bent wel heel veel van plan Vivian, in je dromen!!
    Ik hoop dat er een paar uitkomen. Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]